Τέλος σε “γραμμή παραγωγής” πλαστών εγγράφων Ρουμανίας για διακίνηση παράνομων μεταναστών

Τέλος σε “γραμμή παραγωγής” πλαστών εγγράφων Ρουμανίας για διακίνηση παράνομων μεταναστών

Συνελήφθη ένας σεσημασμένος 46χρονος Ρουμάνος, ηγετικό μέλος κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών-Εντοπίστηκε εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων

Συνελήφθη ένας 46χρονος Ρουμάνος από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης στις περιοχές των Σεπολίων και Αχαρνών, για πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και για κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Επιπρόσθετα, σε βάρος του δράστη εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία παράνομη προώθηση μεταναστών.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος δραστηριοποιούνταν στην κατάρτιση και εμπορία πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων που προορίζονταν για την παράνομη διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα υπηκόων τρίτων χωρών.

Τα πλαστά έγγραφα κατάρτιζε και διακινούσε ο ίδιος, λειτουργώντας για το σκοπό αυτό, εντός οικίας, εργαστήριο πλαστογραφίας αποτελούμενο από κατάλληλο εξοπλισμό.

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο ανωτέρω αλλοδαπός ετοίμαζε σημαντική ποσότητα πλαστών εγγράφων, κυρίως ρουμανικών δελτίων ταυτότητας, προκειμένου να τα διαθέσει προς πώληση για την παράνομη προώθηση μεταναστών. Για κάθε δελτίο ταυτότητας αποκόμιζε χρηματικό όφελος που κυμαίνετο από 300 έως 500 ευρώ, ανάλογα με τη ζητούμενη ποσότητα.

Για τη διακίνηση των εγγράφων, χρησιμοποιούσε διαδικτυακές εφαρμογές ώστε να αποστέλλει στους συνεργούς του φωτογραφίες των εγγράφων που διέθετε προς πώληση.

Από την έρευνα στην οικία – εργαστήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17 δελτία ταυτότητας Ρουμανίας, 18 δελτία ταυτότητας Ρουμανίας υπό κατάρτιση (ημιτελή), φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, πολυμηχάνημα (σαρωτής – εκτυπωτής), 2 εκτυπωτές, θερμοκολλητής, καταστροφέας εγγράφων, μηχανική πρέσα, πλήθος μικροεργαλείων και  κινητό τηλέφωνο. Ο δράστης είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα