Τέμπη: “Έπρεπε να έχουμε έρθει νωρίτερα εδώ” είπε ο Λακαφώσης για τη δειγματοληψία των χωμάτων

Διαβάζεται σε 1'
Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη
Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη SOOC

Οσα είπε ο Κώστας Λακαφώσης για τη διαδικασία της δειγματοληψίας των χωμάτων στον τόπο του δυστυχήματος των Τεμπών δείχνουν πολλά για την ταχύτητα με την οποία διεξάγεται η έρευνα.

Στην διενέργεια της δειγματοληψίας από τα χώματα, τα οποία απομακρύνθηκαν από τον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών και αφέθηκαν σε ιδιωτικό χώρο, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Κώστας Λακαφώσης, ειδικός πραγματογνώμονας και μέλος της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (ΕΔΑΠΟ) την Παρασκευή

Οπως αναφέρει το larissanet ο κ. Λακαφώσης υπογράμμισε πως «θα έπρεπε να έχουμε βρεθεί νωρίτερα εδώ», ενώ πρόσθεσε πως έγινε η καλύτερη δυνατή δουλειά ώστε να εξαχθούν τα συμπεράσματα.

Εξηγώντας τη διαδικασία ο πραγματογνώμονας τόνισε ότι τη δειγματοληψία πραγματοποίησε η Χημική Υπηρεσία Λάρισας, ενώ οι αναλύσεις θα γίνουν από το Γενικό Χημείο του Κράτους, γεγονός που καταδεικνύει πως τα αποτελέσματα θα έχουν επίσημη πιστοποίηση.

Στη συνέχεια τόνισε πως σε λίγο καιρό θα έχουν εξαχθεί τα αποτελέσματα από τα οποία θα προκύψει αν υπάρχει κάτι το ενδιαφέρον.

Επίσης, επισήμανε πως «με έναν χρόνο καθυστέρηση είναι λιγότερα αυτά, τα οποία θα μπορούσαμε να βρούμε», τονίζοντας πως είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η τρέχουσα διαδικασία.

Ο πραγματογνώμονας αναφέρθηκε και στην απομάκρυνση των χωμάτων από το σημείο της τραγωδίας επισημαίνοντας πως δεν είναι γνωστό ποιος έδωσε την οδηγία για αυτήν την ενέργεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα