Τέμπη: Επτά ύποπτοι για τη διαρροή των ηχητικών

Διαβάζεται σε 2'
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη SOOC

Εξηγήσεις για τη διαρροή ηχητικών που αφορούν την τραγωδία στα Τέμπη καλούνται να δώσουν επτά στελέχη του ΟΣΕ. Δεν αποτελεί μέρος της ποινικής διερεύνησης το “μοντάζ” των συνομιλιών.

Με την ιδιότητα του υπόπτου θα περάσουν το εισαγγελικό κατώφλι επτά στελέχη του ΟΣΕ, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τη διαρροή των ηχητικών καταγραφών που συνδέονται με την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταθέσουν ανωμοτί για το αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, σε βαθμό πλημμελήματος, ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού και έξι στελέχη και υπάλληλοι του ΟΣΕ.

Να σημειωθεί ότι οι εισαγγελικές αρχές εστίασαν την έρευνά τους ως προς τη δημοσιοποίηση των ηχητικών ντοκουμέντων που παρουσιάζουν τις τελευταίες συνομιλίες μεταξύ αμαξοστοιχιών αλλά και του σταθμαρχείου.

Ως προς το σκέλος περί συρραφής των συνομιλιών αυτών που είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ενδεχομένως διαφορετικά συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας, αυτό εν τέλει δεν αποτελεί μέρος της ποινικής διερεύνησης. Κι αυτό γιατί κατά πληροφορίες, τα «πειραγμένα» ηχητικά θα πρέπει να προκαλούν σοβαρή έννομη συνέπεια. Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, αφού οι δικαστικές αρχές, και συγκεκριμένα στον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία για την τραγωδία, έχουν προσκομιστεί ολόκληρο το ακουστικό υλικό, δίχως δηλαδή να έχει υποστεί επεξεργασία, σε αντίθεση με αυτό που είδε το φως της δημοσιότητας,

Τέλος, κατά τις ίδιες πηγές, στους υπόπτους δεν συγκαταλέγονται ούτε πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στη δημοσιοποίηση του ακουστικού υλικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ώστε να στοιχειοθετηθεί σχετικό αδίκημα, αφού θα πρέπει η δημοσίευση να προκαλεί ζημιά σε βάρος τρίτου, πράγμα το οποίο φαίνεται πως δεν συνέβη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα