Τέμπη: Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης της Λάρισας

Τέμπη: Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης της Λάρισας
Έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη INTIME NEWS

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας, που είχε βάρδια την ώρα της τραγωδίας στα Τέμπη. Τι υποστήριξε στην απολογία του.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας, με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, η μαραθώνια απολογία του οποίου ολοκληρώθηκε περίπου στις 9μιση το βράδυ της Κυριακής.

Ο 59χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή. Επίσης, βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της διατάραξης της ασφαλείας των συγκοινωνιών, αδίκημα που διώκεται, με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ως κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια.

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, κ. Στέφανος Παντζαρτίζδης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο πελάτης του “είπε τα πάντα. Μετα λόγου αληθείας, συγκλονισμένος είπε τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες στον εαυτό του ή όχι”.

Τόνισε επίσης ότι ο σταθμάρχης δεν «έπινε» και δεν «γλένταγε» τη μοιραία στιγμή όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ενώ σχετικά με το αν τοποθετήθηκε στη θέση του σταθμάρχη με πολιτικό μέσο, απάντησε πως μέσα από τη διαδικασία της κινητικότητας «πήρε τη θέση» και πως δεν υπήρχε λόγος να βάλει πολιτικό μέσο καθώς ήταν ο μόνος που έκανε αίτηση για τη συγκεκριμένη θέση.

Να σημειώσουμε ότι στη διαδικασία ήταν παρών ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, κ. Απόστολος Τζαμαλής, όπως αναφέρει το larissanet.gr.

“Να ψάξουμε όχι το δέντρο αλλά το δάσος”

Στην πρώτη του κατάθεση, μερικές ώρες μετά το δυστύχημα ο σταθμάρχης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, φέρεται να έπεσε σε αντιφατικούς χαρακτηρισμούς.

Ο ίδιος, πάντως, όπως τόνισε σε δήλωση ο συνήγορός του, αναλαμβάνει τις ευθύνες στο βαθμό που του αναλογούν.

«Από ανθρώπινη πλευρά είναι πραγματικά συντετριμμένος. Ο άνθρωπος αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Ανέλαβε την ευθύνη μέσα στα πλαίσια που του αναλογεί, αλλά όπως είπα και σε συναδέλφους σας, αυτό το οποίο μετράει είναι να ψάξουμε όχι το δέντρο αλλά το δάσος, γιατί εδώ πέρα υπάρχει ένα δάσος ευθυνών. Το δικό μας μερίδιο το λαμβάνουμε από εκεί και πέρα είναι δουλειά της δικαιοσύνης και πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Είμαι σίγουρος, πεπεισμένος» ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες ο συνήγορός του, Στέφανος Πατζαρτζίδης.

Τι συνέβη στα Τέμπη (Video)

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα