Τέμπη – Σύμβαση 717: Ακόμα μια υψηλή εγγύηση για κατηγορούμενο της ΕΡΓΟΣΕ

Διαβάζεται σε 1'
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη EUROKINISSI

Ένα ακόμη υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ, που κατηγορείται για τη σύμβαση 717, η οποία συνέβαλε στην τραγωδία στα Τέμπη, καλείται να καταβάλει υψηλή εγγύηση

Ακόμα μια υψηλή εγγυοδοσία όρισε η ευρωπαία ανακρίτρια για τη σύμβαση 717, η μη εκτέλεση της οποίας συνέβαλε στην τραγωδία των Τεμπών.

Αυτή τη φορά επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 800.000 ευρώ και μαζί αυτός της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο κατηγορούμενος που έλαβε αυτή την ποινική μεταχείριση μετά την απολογία του, είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ που υπηρετούσε στη διεύθυνση δημοσίων έργων.

Μέχρι σήμερα το ανακριτικό κατώφλι έχουν περάσει συνολικά οκτώ κατηγορούμενοι, όλοι τους στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ. Από αυτούς μόλις για έναν έχει οριστεί εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ ενώ για τους υπόλοιπους τα ποσά εγγυοδοσίας κυμαίνονται από 500.000 έως και 900.000 ευρώ.

Με την ολοκλήρωση των απολογιών των υπαλλήλων της ΕΡΓΟΣΕ, σειρά έχουν τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και της Κοινοπραξίας που είχε αναλάβει την εκτέλεση της επίμαχης σύμβασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα