Θεσσαλονίκη: 29 συλλήψεις κατά τη νέα εκκένωση της “Terra Incognita”

Θεσσαλονίκη: 29 συλλήψεις κατά τη νέα εκκένωση της “Terra Incognita”
Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη GRTimes

Κατά τη νέα επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης "Terra Incognita" στη Θεσσαλονίκη, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 29 συλλήψεις. "Υπερβολική χρήση βίας από άνδρες των ΜΑΤ" καταγγέλουν οι διαδηλωτές.

Σε 29 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης “Terra Incognita” στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Τετάρτης (4/1). Νωρίτερα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν προχωρήσει σε ανακατάληψη του κτιρίου.

Σύμφωνα με τους GRTimes, όλοι οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ενώ προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως πραγματοποιήθηκε μεγάλη επέμβαση των ΜΑΤ, οι οποίοι “έσπασαν” την κατάληψη και προχώρησαν σε προσαγωγές πολλών ατόμων που στέκονταν μπροστά από το κτίριο.

Συγκεκριμένα, διμοιρίες των ΜΑΤ προσέγγισαν το σημείο της κατάληψης από δύο πλευρές, τόσο από την οδό Τάσκου Παπαγεωργίου, όσο και από την οδό Φιλίππου, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Διαδηλωτές κατήγγειλαν υπερβολική χρήση βίας από την πλευρά της Αστυνομίας, καθώς πολλοί φέρονται να δέχτηκαν πολλαπλά χτυπήματα με γκλοπ και ασπίδες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

“Άμεση ήταν η αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας όταν ομάδα ατόμων εισήλθε σήμερα (04 Ιανουαρίου 2023), σε κτήριο ιδιοκτησίας Α.Π.Θ. στη συμβολή των οδών Τάσκου Παπαγεωργίου και Ολύμπου (Terra Incognita) προσπαθώντας να το ανακαταλάβει.

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά την οποία συνελήφθησαν είκοσι εννέα (29) άτομα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης και Τροχαίας Θεσσαλονίκης καθώς και της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος.

Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.”

Aκολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα