Θεσσαλονίκη: Απανωτές συλλήψεις διακινητών μεταναστών

Θεσσαλονίκη: Απανωτές συλλήψεις διακινητών μεταναστών
Περιπολικό στη Θεσσαλονίκη (Φωτογραφία αρχείου) MotionTeam

Συνελήφθησαν συνολικά 6 διακινητές. Απετράπη η παράνομη μεταφορά συνολικά 21 παράτυπων μεταναστών.

Στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και αφορά στον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, πραγματοποιούνται καθημερινά στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Αποτέλεσμα των ελέγχων αυτών ήταν να συλληφθούν από χθες το απόγευμα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, συνολικά 6 διακινητές (δύο από Συρία και οι υπόλοιποι από Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Αλγερία και Λιβύη) και να αποτραπεί η παράνομη μεταφορά συνολικά 21 παράτυπων αλλοδαπών από Ιράν, Ιράκ, Συρία, Σομαλία, Αίγυπτο, Παλαιστίνη και Τυνησία.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντόπισαν σε διαφορετικούς χρόνους, σε δύο περιπτώσεις στην Εγνατία Οδό και σε μία περίπτωση στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, τρία Ι.Χ. οχήματα, τα οποία αφού ακινητοποίησαν με τη συνδρομή περιπολικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό τους βρίσκονταν συνολικά 21 αλλοδαποί, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης και Θέρμης, ενώ στο πλαίσιο του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το ένα όχημα μεταφοράς ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα