Θεσσαλονίκη: ΕΔΕ για τον 81χρονο που ήταν πεσμένος αιμόφυρτος για ώρες στο νοσοκομείο

Διαβάζεται σε 3'
Εργαζόμενη σε νοσοκομείο
Εργαζόμενη σε νοσοκομείο Eurokinissi

Να διενεργηθεί ΕΔΕ για το περιστατικό με τον 81χρονο που βρισκόταν για ώρες πεσμένος και αιμόφυρτος στο νοσοκομείο “Άγιος Παύλος” στη Θεσσαλονίκη, διατάχθηκε από τις αρμόδιες αρχές.

Η σοκαριστική καταγγελία για περιστατικό που συνέβη στο νοσοκομείο “Άγιος Παύλος” στη Θεσσαλονίκη, όπου τα εγγόνια 81χρονου βρήκαν τον παππού τους πεσμένο στο πάτωμα του θαλάμου νοσηλείας και αιμόφυρτο κατά το επισκεπτήριο, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Mega, το εν λόγω περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη (16/01) όταν ο 81χρονος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με γρίπη Α.

Στο νοσοκομείο μετέβησαν τα εγγόνια του ηλικιωμένου, όπου και τον βρήκαν πεσμένο και αιμόφυρτο στο πάτωμα του δωματίου, κάτω από το κρεβάτι του, με τον 81χρονο να μην ξέρει τι να απαντήσει για το πώς βρέθηκε εκεί.

Για το περιστατικό έχει ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση, μετά την εντολή για διενέργεια ΕΔΕ, ενώ στο νοσοκομείο μετέβη και ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προκειμένου να ενημερωθεί για την καταγγελία.

Τι απάντησε το νοσοκομείο για την καταγγελία

Μετά τη γνωστοποίηση της καταγγελίας, η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο 81χρονος δεν πάτησε το κουμπί για να ενημερώσει το νοσηλευτικό προσωπικό και ως εκ τούτου δεν μετέβη στον θάλαμο κάποιος νοσηλευτής.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε το ότι δεν υπάρχει τακτική παρουσία νοσηλευτών στους χώρους του νοσοκομείου, γεγονός που αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της υποστελέχωσης των δομών Υγείας της χώρας.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου

“Ο ασθενής Γ.Φ. 81 ετών προσεκομίσθη στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Θ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ το μεσημέρι της 15ης Ιανουαρίου, ημέρα Δευτέρα, λόγω αναφερόμενου εμπυρέτου από 3ημέρου. Εισήχθη για νοσηλεία με διάγνωση Γρίπη τύπου Α, διηθήσεις πνευμόνων και μέτριο επηρεασμό νεφρικής λειτουργίας στο πλαίσιο αφυδάτωσης.

Δεν ήταν διεγερτικός, δεν απασχόλησε καθόλου και ήταν συνεργάσιμος στο πλαίσιο της ιατρικής εξέτασης. Τέθηκε κιγκλίδωμα προστασίας στην κλίνη του και έλαβε μικρές ροές οξυγόνου με απλή μάσκα στα 2-3 λίτρα/λεπτό.

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου και ώρα 18:30, ώρα επισκεπτηρίου και μετά την παροχή νοσηλείας, χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα κλήσης αδερφής, ο ασθενής βρέθηκε σε καθιστή θέση στο πάτωμα, περίπου 3 μέτρα από την κλίνη του, είχε τις αισθήσεις του και ερωτηθείς εξήγησε ότι είχε σηκωθεί και βάδισε ως το σημείο που βρέθηκε. Είχε αφαιρεθεί ο φλεβοκαθετήρας και ως εκ τούτου υπήρχε μικρή ποσότητα αίματος στο πάτωμα και στο δεξί του πόδι στο σημείο που είχε αφαιρεθεί ο φλεβοκαθετήρας.

Ειδοποιήθηκαν οι εφημερεύοντες ιατροί, εξετάσθηκε ο ασθενής και δεν βρέθηκαν θλαστικά τραύματα ή κακώσεις. Ο ασθενής τοποθετήθηκε στην κλίνη του, τέθηκαν εκ νέου κιγκλιδώματα, φλεβοκαθετήρας και ουροκαθετήρας.

Η Διοίκηση γνωρίζει ότι το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την παροχή βέλτιστης περίθαλψης στους ασθενείς, παρόλα αυτά έχει ήδη αποφασίσει την περαιτέρω διερεύνηση του συμβάντος για τυχόν παραλείψεις.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.Θ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΚΑΤΣΑΚΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα