Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 34χρονος που καλούσε σε διαδήλωση κατά του Europride

Διαβάζεται σε 1'
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 34χρονος που καλούσε σε διαδήλωση κατά του Europride
NEWS24/7

Μετά τη σύλληψή του στον απόηχο του καλέσματος κατά του Europride, ένας 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος, αφού αναβλήθηκε η δίκη του.

Ελεύθερος αφέθηκε ο 34χρονος που κατηγορείται ότι καλούσε, μέσω συνέντευξης σε ραδιοφωνικό σταθμό, τον κόσμο να συμμετάσχει σε διαδήλωση κατά του Europride 2024 στη Θεσσαλονίκη, αγνοώντας προηγούμενη απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. που την απαγόρευε.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε την εκδίκηση της υπόθεσης για τον Γενάρη του 2025, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο της συνηγόρου υπεράσπισης, και παράλληλα ήρε την κράτησή του.

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν από νωρίς ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος και υποστηρικτές του κόμματος, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον 34χρονο.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί την προηγούμενη Πέμπτη και την επόμενη μέρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για διέγερση σε ανυπακοή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, όπως επίσης για απείθεια επειδή αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του. Μετά την πρώτη αναβολή που πήρε αποφασίστηκε η κράτησή του μέχρι σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα