Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ – Πάνω από 40 προσαγωγές

Διαβάζεται σε 3'
Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της φοιτητικής κατάληψης του ΑΠΘ
SOOC

Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση στον χώρο του πανεπιστημίου έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ που τελεί υπό κατάληψη.

Αναστάτωση επικρατεί στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (16/3).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού ΑΠΘ, η εισβολή των ΜΑΤ στον χώρο του πανεπιστημίου έγινε ενώ ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση “επανοικειοποίησης του χώρου στον πλάτανο της σχολής”, όταν εμφανίστηκε διμοιρία των ΜΑΤ και ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η voria.gr, οι δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν εντός της Σχολής και έχουν ήδη προχωρήσει σε πάνω από 50 προσαγωγές.

«Ζητάμε κατ επανάληψη να μάθουμε τα αδικήματα που συντελέστηκαν για να υπάρξουν τόσες προσαγωγές και δεν μας λένε. Ψάχνουμε τον εισαγγελέα και δεν τον βρίσκουμε, αν είναι εδώ δεν δέχθηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία των καθηγητών», ανέφερε σε προφορική της ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους και τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές η αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ Ιφιγένεια Καμτσίδου.

 

Επιχείρηση στο ΑΠΘ
SOOC

Φοιτητές προχώρησαν στη δημοσιοποίηση βίντεο μέσα από τον χώρο του Πανεπιστημίου όπου πραγματοποιούνται οι προσαγωγές, σύμφωνα με το infolibre.

Ομάδα ατόμων που βρίσκεται εντός της Σχολής Θετικών Επιστημών, βγήκε στην είσοδο της ΣΘΕ κρατώντας πανό και φώναζε συνθήματα, ζητώντας την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το campus.

Σε κάλεσμα για συγκέντρωση που προχώρησε ο φοιτητικός σύλλογος του Φυσικού του ΑΠΘ, αναφέρει:

«Ενώ κάναμε μπαρ στον πλάτανο της σχολής μας και επανοικοιοποιούμασταν το χώρο ήρθε διμοιρία ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στη σχολή. Ούτε πειθαρχικά ούτε διαγραφές έξω οι μπάτσοι από τις σχολές ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΘΕ!! Σ.Φ. Φυσικού».

Επιχείρηση στο ΑΠΘ
SOOC

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το thestival επικαλούμενο την ΕΛ.ΑΣ., άγνωστοι επιχείρησαν να αφαιρέσουν τις λαμαρίνες που έχουν τοποθετηθεί στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη στον χώρο της πρώην κατάληψης Βιολογικού.

Για το συμβάν, όπως αναφέρει, ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται τόσο εντός του ΑΠΘ όσο και περιμετρικά του campus.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα