Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση υπόθεσης αρπαγής και εκβίασης με θύμα 23χρονο

Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση υπόθεσης αρπαγής και εκβίασης με θύμα 23χρονο
Δυνάμεις της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, φωτογραφία αρχείου MotionTeam/Eurokinissi

Με διάφορα προσχήματα τον επιβίβασαν στο αυτοκίνητό τους και τον κρατούσαν παρά την θέλησή του, μέχρι να πληρώσουν λύτρα οι συγγενείς του

Εξιχνιάστηκε έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση αρπαγής σε βάρος 23χρονου Αλβανού και εκβίαση.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, τριών Αλβανών και δύο νεαρών Ελληνίδων, για τα αδικήματα της αρπαγής και εκβίασης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες του προηγούμενου Σαββάτου, δύο εκ των Αλβανών δραστών, προσέγγισαν τον 23χρονο ομοεθνή τους στο κέντρο πόλης και κατάφεραν να τον πείσουν να επιβιβαστεί μαζί τους σε όχημα που είχαν στην κατοχή τους, όπου και τον κρατούσαν, στη συνέχεια, παρά τη θέλησή του. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του 23χρονου με τον τρίτο Αλβανό δράστη, κατά την οποία ο τελευταίος απαίτησε εκβιαστικά χρηματικό ποσό προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Λόγω αδυναμίας καταβολής του ποσού, υπήρξε επικοινωνία με συγγενικά πρόσωπα του παθόντα και αφού ήρθαν σε συμφωνία, ο 23χρονος αφέθηκε βραδινές ώρες της επόμενης ημέρα, μετά την παράδοση των χρημάτων στις δύο νεαρές κατηγορούμενες Ελληνίδες.

Στο πλαίσιο διερεύνησης την υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα