Θεσσαλονίκη: Φοιτητές εισέβαλαν στην πρυτανεία του ΑΠΘ – Βίντεο

Διαβάζεται σε 1'
Κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ
Κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ thestival.gr

Κατάληψη στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές και φοιτήτριες στη Θεσσαλονίκη. Βίντεο από το σημείο.

Στην κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (1/2) φοιτητές και φοιτήτριες, μετά την ηχηρή διαδήλωση κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Όπως αναφέρει το Voria.gr, τα άτομα που εισέβαλαν στην Πρυτανεία ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου, το οποίο γράφει “Κάτω τα χέρια από τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία – Η εξεταστική πρέπει να μας περιμένει, το μέλλον μας όχι”. Το πανό φέρει την υπογραφή των Τμημάτων Γεωλογίας και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής.

Περίπου 100 άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από το Κτήριο Διοίκησης.

Σημειώνεται ότι για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Συγκλήτου για την παρουσίαση των υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του πρύτανη.

Σημειώνεται ότι περισσότερες από 30 σχολές σε ΠΑΜΑΚ και ΑΠΘ παραμένουν υπό κατάληψη, ενώ χθες, Τετάρτη (31/1) η Σύγκλητος και των δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αποφάσισε η εξεταστική να διεξαχθεί διαδικτυακά, ενώ στα τμήματα που δεν τελούν υπό κατάληψη, οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά, δια ζώσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα