Θεσσαλονίκη: Φθορές σε τρένο της Hellenic Train από φωτιά – Σώθηκαν τελευταία στιγμή οι μηχανοδηγοί

Διαβάζεται σε 2'
Θεσσαλονίκη: Φθορές σε τρένο της Hellenic Train από φωτιά – Σώθηκαν τελευταία στιγμή οι μηχανοδηγοί
thesstoday.gr

Αλλο ένα συμβάν που αποδεικνύει ότι τα προβλήματα στον ελληνικό σιδηρόδρομο παραμένουν πολύ σοβαρά, έλαβε χώρα την Παρασκευή.

Φθορές υπέστη στη μία πλευρά αμαξοστοιχία της Hellenic Train την Παρασκευή όταν απειλήθηκε από εστία φωτιάς στη δυτική Θεσσαλονίκη, με τους μηχανοδηγούς να βγαίνουν κυριολεκτικά τελευταία στιγμή από την καμπίνα ώστε να σώσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε όταν οι καλαμιές μεγάλου ύψους -οι οποίες δεν είχαν κλαδευτεί- ακούμπησαν με ένα απαλό αεράκι ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εστία φωτιάς πάνω στον σιδηροδρομικό άξονα Θεσσαλονίκη – Ειδομένη. Και σε συνδυασμό με τα 25.000 wolt η φωτιά πολύ γρήγορα επεκτάθηκε και απείλησε ολόκληρη την αμαξοστοιχία.

Ιδιαίτερη εντύπωση δημιουργεί το γεγονός ότι κατέρρευσε η ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα το τρένο να παραμένει ακινητοποιημένο – ενώ η φωτιά είχε επεκταθεί και μάλιστα προκάλεσε φθορές στον συρμό.

Οι μηχανοδηγοί χρειάστηκε να εγκαταλείψουν και λίγο αργότερα μια μηχανή βοήθειας έσπευσε στο σημείο ώστε να απομακρύνει την αμαξοστοιχία με ασφάλεια. «Σωθήκαμε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή. Έπεσε το ρεύμα, έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για τις ακαθάριστες γραμμές» ανέφερε μηχανοδηγός στο ThessToday.gr.

Οι φλόγες είχαν σχεδόν τυλίξει την αμαξοστοιχία, με τους μηχανοδηγούς να προσπαθούν να τη μετακινήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τη στιγμή που οι πυροσβέστες επιχειρούσαν ακατάπαυστα ώστε να την περιορίσουν.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του ThessToday.gr, στον συγκεκριμένο σιδηροδρομικό άξονα παρατηρείται εικόνα εγκατάλειψης: Ακαθάριστη γραμμή, ξερά κλαδιά αλλά και «μπαζότοποι» πίσω ακριβώς από την αμαξοστοιχία.

Πληθαίνουν και πάλι τα συμβάντα

Aνάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί, σύμφωνα με την ίδια την Hellenic Train, στις 29 Μαρτίου στη Λιβαδειά.

Η εταιρία είχε ανακοινώσει τα εξής:Η αμαξοστοιχία IC54 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστικής, παραμένει σταθμευμένη στον Σ.Σ Λειβαδιάς, λόγω πυρκαγιάς πλησίον των γραμμών. Αναμένεται καθυστέρηση.

Την περασμένη Κυριακή, τέλος, κ αμαξοστοιχία 1547 (Χαλκίδα – Αθήνα) προσέκρουσε σε πεσμένο δέντρο επι της γραμμής στο ύψους του Αγίου Στεφάνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα