Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο – Ποια υπόθεση θυμίζει ο εκρηκτικός μηχανισμός

Διαβάζεται σε 3'
Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε τις έρευνες για τον φάκελο με εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Εργαζόμενος περιέγραψε τη στιγμή της εκκένωσης του κτιρίου.

Στιγμές πανικού έζησαν οι δεκάδες εργαζόμενοι στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό του φακέλου, που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό και έφτασε στα χέρια της προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης.

Εργαζόμενος στην καθαριότητα του Μεγάρου, περιέγραψε στο ThessToday όσα έζησε κατά την εκκένωση του κτιρίου. “Κατά τις 2:15 μας είπαν ότι μάλλον υπάρχει βόμβα και μας είπαν επειγόντως να φύγουμε και δημιουργήθηκε ένας πανικός. Τρέχανε όλοι πανικόβλητοι, οι αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά τους, βγήκαμε έξω και μέχρι και τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει”, ανέφερε.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Φούντας, δήλωσε για το περιστατικό στο thestival.gr,

“Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν έσκασε, όπως τις προηγούμενες. Είναι άλλο ένα γεγονός στον κρίκο της αλυσίδας που επιβεβαιώνει τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι δικαστικοί λειτουργοί. Δυστυχώς αυτό δεν αναγνωρίζεται και έχει καταντήσει το επάγγελμα του δικαστικού υπαλλήλου μη ελκυστικό”.

Ερωτηθείς για το ένα υπάρχει κενό ασφαλείας, ο κ. Φούντας ξεκαθάρισε ότι το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης είναι από τα πιο ασφαλή στην Ελλάδα.

“Ο φάκελος ήρθε με αλληλογραφία. Από αύριο τα μέτρα θα είναι πιο αυστηρά. Το κακό είναι τα μέτρα γίνονται αυστηρά για λίγες ημέρες. Θα μπορούσε να κινδυνέψει συνάδελφός μας“, πρόσθεσε.

Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε την υπόθεση

Σημειώνεται ότι ο φάκελος απεστάλη στο γραφείο της Προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης προ 10ημέρου, η οποία αφού τον επεξεργάστηκε εξωτερικά, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και ειδοποίησε τις Αρχές.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday.gr, ο αποστολέας του φακέλου έκανε να φαίνεται ότι αποστολέας ήταν η “Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων”.

Όπως διαπιστώθηκε υπήρχε ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας, η οποία ήταν παγιδευμένη στον φάκελο και θα είχε εκραγεί σε περίπτωση που η πρόεδρος τον άνοιγε.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε από δυνάμεις του Τμήματος Εξουδετερωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που επιχείρησαν στο σημείο μαζί με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε τώρα σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάζει ομοιότητες με τον μηχανισμό που είχε χρησιμοποιηθεί πριν από 14 χρόνια, τον Ιούνιο του 2010, στην παγιδευμένη επιστολή που είχε αποσταλεί στο γραφείο του επίσης τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχϊδη και η έκρηξη της οποίας τον θάνατο του υπασπιστή  Γεώργιο Βασιλάκη.

Το Δικαστικό Μέγαρο παραμένει υπό εκκένωση μέχρι και αυτή την ώρα. Τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα