Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορονοϊό εννέα εργαζόμενοι του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”

Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορονοϊό εννέα εργαζόμενοι του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”
ΕΚΑΒ MotionTeam

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν εννέα εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, που επέστρεψαν από άδεια. Άμεσα μπήκαν σε καραντίνα. Για έξι κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου Υγείας.

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, καθώς βρέθηκαν θετικοί στο νέο κορονοϊό εννέα εργαζόμενοι που επέστρεψαν από άδεια. Όλοι τους τέθηκαν σε καραντίνα.

«Δεν νοείται να μη κάνουμε προληπτικά τεστ. Αν κάναμε σήμερα τεστ σε όλους τους εργαζομένους, τα κρούσματα θα ήταν πολλά περισσότερα», δήλωσε στο seleo.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο ίδιος γνωστοποίησε πως μόνο το πρώτο δεκαπνθήμερο του Αυγούστου έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό πενήντα υγειονομικοί υπάλληλοι.

Μέχρι και τη διάγνωσή τους, τα εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα εργάζονταν κανονικά.

“Έξι οι θετικοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου”

Για έξι υγειονομικούς εργαζόμενους του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”, που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου Υγείας.

“Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει αποσταλεί σε όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ), έπειτα από εντολή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, κάθε εργαζόμενος στο Ε.Σ.Υ. υποβάλλεται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέψει από κανονική άδεια. 

Αυτό έγινε και στην περίπτωση των 6 υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου”, που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2.

Οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι προσήλθαν στο Νοσοκομείο τηρώντας όλα τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, έγινε η δειγματοληψία σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρέμειναν στο χώρο του Νοσοκομείου ώσπου να βγει το αποτέλεσμα (4 ώρες), οπότε αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η επίμονη προσπάθεια των γνωστών εμπόρων fake news να “κερδίσουν” λίγη δημοσιότητα πανικοβάλλοντας τους συμπολίτες μας, πέφτει για μία ακόμη φορά στο κενό”, σημειώνουν οι πηγές του υπουργείου Υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα