Τι λέει ο οδηγός μηχανής που μήνυσε την Εύη Βατίδου – Η απάντησή της για το τροχαίο

Διαβάζεται σε 5'
Απολογία Εύης Βατίδου
Απολογία Εύης Βατίδου ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ελεύθερη μετά την απολογία της η Εύη Βατίδου. Τι ισχυρίζεται ο οδηγός της μηχανής που την κατηγορεί για καταδίωξη. Οι δηλώσεις του δικηγόρου και πρώην συζύγου της, Αλέξη Κούγια.

Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε, μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή, η Εύη Βατίδου το μεσημέρι της Δευτέρας (13/11).

Σε βάρος της παρουσιάστριας και πρώην μοντέλου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα, μετά από την εμπλοκή της σε τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό τα ξημερώματα του Σαββάτου (11/11).

Η Εύη Βατίδου κατηγορήθηκε ότι καταδίωξε και εμβόλισε μηχανή σε περιοχή της Γλυφάδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια 57χρονη γυναίκα, ενώ η ίδια κατηγορεί τον οδηγό της μοτοσυκλέτα ως αποκλειστικό υπαίτιο του ατυχήματος, υποστηρίζοντας ότι εκείνη ουδέποτε ακούμπησε με το αυτοκίνητό της τη μηχανή, ούτε συνέβαλε στο να χτυπήσει η συνεπιβάτιδα του. Μάλιστα, υποστήριξε πως δεν υπάρχει μεταξύ τους προηγούμενο, καθώς δεν γνωρίζει το άτομο αυτό.

Ο οδηγός υπέβαλε μήνυση για επικίνδυνη σωματική βλάβη και το πρώην μοντέλο στον 59χρονο για εξύβριση, απειλή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Τι ισχυρίζεται ο οδηγός μηχανής

Ο οδηγός της μηχανής μίλησε σε εκπομπή του MEGA το απόγευμα της Δευτέρας (13/11), περιγράφοντας το περιστατικό από τη δική του πλευρά.Μας κυνήγησε, 100 μέτρα από το σπίτι μου. Στην κυριολεξία σχεδόν μας πάτησε, 100 μέτρα από το σπίτι μου, είμαι σοκαρισμένος. Δεν έχω κοιμηθεί όλο το βράδυ” είπε αρχικά.

Φραστικό επεισόδιο υπήρχε. Αλλά είμαστε δύο άνθρωποι που έχουμε σώας τας φρένας. Σε καμία περίπτωση δεν πήγαμε να χτυπήσουμε το αυτοκίνητο. Η κ. Βατίδου παραβίασε κόκκινο σηματοδότη, της έκανα μία σύσταση, αντέδρασε άσχημα και έτσι ξεκίνησαν όλα. Αυτό που συνέβη όμως δεν δικαιολογεί αυτό που έγινε στην συνέχεια, την καταδίωξη και την μηχανή μου να βρίσκεται κάτω από το τζιπ. Η σύντροφος μου έχει σπάσει, χέρι, πόδι και πλευρό. Το χέρι της, μας λένε οι γιατροί, έχει διαλυθεί, θα χειρουργηθεί την Πέμπτη” δήλωσε ο οδηγός μηχανής.

“Έχω κινηθεί ήδη νομικά” σημείωσε, ενώ σε ερώτηση για το εάν γνώρισε την κ. Βατίδου είπε: “Δεν την γνωρίζω. Την έχω ακούσει, αλλά δεν την αναγνώρισα”.

Η απάντηση της Εύης Βατίδου

Η Εύη Βατίδου μίλησε αμέσως μετά για την υπόθεση, αναφέροντας: “Είδα μόλις τη δήλωση του αντίδικου μια αυτό που θέλω να πως είναι πως ότι λέμε πρέπει να το αποδεικνύουμε”.

“Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Αλέξη Κούγια και τους αστυνομικούς. Εγώ πιστεύω στη δικαιοσύνη. Έχω σοκαριστεί και προσπαθώ να ξεπεράσω αυτό που συνέβη. Αυτός μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά τον έχουν δει να κατεβαίνει με κράνος“, σημείωσε.

“Ήρθε από το παράθυρο, ευτυχώς δεν βγήκα από το αυτοκίνητο. Αρχίζει να κοπανάει το τζάμι και να με βρίζει. Εγώ του έλεγα ‘’ποιος είναι;’’. Ξαφνικά με βιαιότητα μου σπάει τον καθρέπτη και τότε ανεβαίνει γρηγορά στη μηχανή και φεύγει και εγώ τον ακολουθώ. Δεν τους ακούμπησα εγώ με το αμάξι. Την αστυνομία την είχα καλέσει πάνω από 16 φορές. Κάλεσα τον Αλέξη και μετά τον γιο μου, ο οποίος ήταν κοντά στο σημείο. Πρώτα ήρθε το ΕΚΑΒ. Εγώ βγήκα κατευθείαν να δω εάν είναι καλά η γυναίκα. Εκείνος συνέχιζε να λέει τα δικά του” κατέληξε η Εύη Βατίδου.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την Εύη Βατίδου σχετικά με το περιστατικό που είχε η πρώην γυναίκα του το βράδυ του Σαββάτου (11/11).

Βρίσκει μία απροστάτευτη γυναίκα στα άγρια μεσάνυχτα, όπου προηγείται αυτής, σταματάει και η γυναίκα από φόβο δεν ανοίγει το παράθυρο. Η μοτοσικλέτα προηγείται, εάν υπήρχε κόκκινο φανάρι θα το είχε παραβιάσει και ο ίδιος. Αρχίζει και την βρίζει χυδαία και μετά η Εύη προσπαθεί να καλέσει από το κινητό την Άμεση Δράση, 14 κλήσεις έχει στο κινητό της. Αυτό βλέποντας να γίνεται αυτό βάζει το κράνος, παίρνει την μοτοσικλέτα και φεύγει αμέσως. Πριν φύγει ξήλωσε τον καθρέπτη του τζιπ με αδικαιολόγητο μένος” είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Στην συνέχεια της περιγραφής, δήλωσε:Πηγαίνει την Εύη στα κατσάβραχα, η μηχανή ανατρέπεται κι όπως ανατρέπεται πλακώνει την συνεπιβάτιδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ενώ, η Εύη θα μπορούσε να φύγει, πηγαίνει το αυτοκίνητό της αριστερά χωρίς να ξέρει ότι είναι χαντάκι. Το αυτοκίνητο πέφτει στο χαντάκι και σπάει το κάρτερ της μηχανής και τα ακρόμπαρα, εκείνη την στιγμή βγαίνει από το αυτοκίνητο και την βρίζει χυδαία”.

Αναφορικά με το κατηγορητήριο σχολίασε ο Αλέξη Κούγιας: “Το κατηγορητήριο βασίστηκε στην κατάθεση του συγκεκριμένου. Εδώ, δυστυχώς δεν έγινε καλή προανάκριση ή έγινε στοχευμένη προανάκριση σε βάρος της Εύης. Δεν γίνεται να πηγαίνει κάποιος στην αστυνομία να δίνει κατάθεση, να λέει χτύπησαν την μοτοσικλέτα μου, τραυματίστηκε η σύντροφός μου και να μην ζητάει αμέσως την μοτοσικλέτα, καθώς δεν την βρήκαν στο σημείο που έγινε το συμβάν. Τελικά εμφανίστηκε ένα ασθενοφόρο το οποίο πήρε την κυρία κι αυτός από ότι φαίνεται πήρε την μηχανή κι έφυγε. Όταν εγώ πήγα στην αστυνομία είπα ”πού είναι η μηχανή;”. Κανείς δεν έχει την μηχανή ακόμα. Εγώ πιθανολογώ ότι υπάρχει πρόθημα με την μηχανή. Ή η μηχανή είναι κλεμμένη ή κάποιος δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί η μηχανή γιατί συνδέεται με άλλα πράγματα”.

Καταλήγοντας τόνισε ο κ. Κούγιας: “Όλοι αναγνώρισαν ότι κακώς ασκήθηκε ποινική δίωξη. Έπρεπε η δικογραφία να επιστραφεί στο αστυνομικό τμήμα, να γίνει συμπληρωματική κατάθεση, ώστε να έρθει η μοτοσικλέτα ή έστω μία φωτογραφία της και να οριστεί πραγματογνώμονος. Εγώ προσωπικά δεν θα είμαι ικανοποιημένος αν δεν απαλλαγεί δια βουλεύματος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα