Τρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε το αυτόφωρο – Ελεύθεροι οι 9 συλληφθέντες

Διαβάζεται σε 2'
Τρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε το αυτόφωρο – Ελεύθεροι οι 9 συλληφθέντες
Συγκέντρωση και πορεία κατά της ομοφοβίας και της τρανσοφοβίας, με αφορμή τη χθεσινοβραδινή επίθεση σε queer άτομα στην πλατεία Αριστοτέλους SOOC

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εξύβριση με την επιβαρυντική περίσταση των ρατσιστικών χαρακτηριστικών – Δύο εξ αυτών κατηγορούνται και για απόπειρα πρόκληση σωματικής βλάβης.

Ελεύθεροι αφέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (11/3) οι εννέα ενήλικες συλληφθέντες για την ομοφοβική επίθεση σε βάρος δύο ατόμων queer το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, μετά την αναβολή της δίκης τους.

Όπως μεταδίδει το Thestival.gr, οι εννέα από τους 21 συλληφθέντες είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν σήμερα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για τις 22 Μαρτίου λόγω απουσίας μαρτύρων. Το Δικαστήριο ήρε την κράτησή των εννέα συλληφθέντων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι υπόλοιποι 12 συλληφθέντες, οι οποίοι είναι ανήλικοι, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων. Σε βάρος των 21 συλληφθέντων, ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και στους δύο εκ των κατηγορουμένων ασκήθηκε δίωξη και για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Οι 9 οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο ενώ παρέμεναν υπό κράτηση μέχρι και σήμερα που επρόκειτο να δικαστούν στο Αυτόφωρο.

Νωρίτερα υπήρξε παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, και τον προπηλακισμό του Στέφανου Κασσελάκη. Ειδικότερα η κα. Αδειλίνη παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση της τέλεσης αδικημάτων όπως διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγία, διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ παράλληλα ζήτησε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών να εποπτεύσει τις έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να συλληφθούν και να εντοπιστούν οι ένοχοι για την ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο τρανσέξουαλ στην πλατεία Αριστοτέλους, τον προπηλακισμό σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, και τον τραυματισμό αστυνομικού, έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον».

Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης συναντήθηκε το πρωί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Καταδίκασαν ομόθυμα την επίθεση που δέχτηκε ο κ. Κασσελάκης, την ώρα που προσερχόταν στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα