Συνελήφθησαν συνεργοί των Σέρβων εκτελεστών για τις υποθέσεις Βάρης και Κέρκυρας

Διαβάζεται σε 4'
Δολοφονία στη Βάρη
Δολοφονία στη Βάρη EUROKINISSI

Συνελήφθησαν τρία άτομα, ένας άντρας και δύο γυναίκες που είχαν περιφερειακό ρόλο στις υποθέσεις Βάρης και Κέρκυρας. Φέρονται να νοίκιασαν στα στοιχεία τους τα σπίτια που έμειναν οι εκτελεστές της “Kavac”

Τρεις συλλήψεις στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησαν οι Αρχές για συνέργεια στις τέσσερις δολοφονίες που διαπράχθηκαν το 2020, στη Βάρη Αττικής και την Κέρκυρα, στο πλαίσιο του “πολέμου” δύο αντίπαλων συμμοριών του Μαυροβουνίου.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, οι τρεις συλληφθέντες, μία 44χρονη, μία 59χρονη κι ένας 58χρονος, εντοπίστηκαν σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Χαλκιδικής. Πρόκειται για Έλληνες, εις βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από την 12η τακτική ανακρίτρια Αθηνών η οποία χειρίζεται την ογκώδη δικογραφία. Κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, όπως επίσης για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή και κατά συναυτουργία, αλλά και για μία ανθρωποκτονία σε απόπειρα.

Οι δύο πρώτες δολοφονίες τελέστηκαν στις 19 Ιανουαρίου 2020 στη Βάρη, όταν τέσσερις ένοπλοι εισήλθαν σε κατάστημα εστίασης, όπου άνοιξαν πυρ τραυματίζοντας θανάσιμα δύο αλλοδαπούς, την ώρα που γευμάτιζαν με τις οικογένειές τους, ενώ από τα πυρά τραυματίστηκε ελαφρά συγγενικό πρόσωπο του ενός θύματος. Οι άλλες δύο δολοφονίες διαπράχθηκαν στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους, όταν δύο αλλοδαποί βρέθηκαν νεκροί, με πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο, εντός οχήματος σε περιοχή της Κέρκυρας.

Τα τέσσερα θύματα, υπήκοοι Μαυροβουνίου και Σερβίας, φέρεται να ήταν ηγετικά και υποβοηθητικά μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με έδρα το Μαυροβούνιο, ενώ δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών. Διώκονταν διεθνώς με ερυθρές αγγελίες, οι τρεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ο ένας για υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το 2014 η εν λόγω εγκληματική οργάνωση διασπάστηκε και προέκυψαν δύο αντίπαλες οργανώσεις. Αιτία φαίνεται πως ήταν η απώλεια 200 κιλών κοκαΐνης στην Ισπανία. Εκτιμάται ότι τα τέσσερα θύματα είχαν διαφύγει τουλάχιστον από το 2019 στην Ελλάδα για να προστατευθούν από την αντίπαλη οργάνωση και διέμεναν με πλαστά στοιχεία ταυτότητας σε περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χαρακτηριστικό της μεγάλης σημασίας της υπόθεσης είναι ότι ο πόλεμος μεταξύ των δύο οργανώσεων έχει οδηγήσει στη διάπραξη τουλάχιστον 60 ανθρωποκτονιών σε όλη την Ευρώπη, ενώ για την εξιχνίασή της, με πρωτοβουλία της χώρας μας, δημιουργήθηκε Κοινή Ομάδα Ερευνας με Αρχές της Σερβίας και με ομάδα της Europol, με κωδική ονομασία «Ithaca».

Τον περασμένο Μάρτιο, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την εξιχνίαση των τεσσάρων δολοφονιών ταυτοποιώντας κάθε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που συμμετείχε σε αυτές επί ελληνικού εδάφους, τόσο των φυσικών αυτουργών και των συνεργών τους, όσο και των διευθυντικών μελών της οργάνωσης που αποφάσισαν την τέλεση των «συμβολαίων θανάτου».

Στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, ταυτοποιήθηκαν 39 μέλη της οργάνωσης, από τα οποία 7 συνελήφθησαν στη Σερβία και 2 στην Ισπανία, ενώ 17 μέλη είναι έγκλειστα σε διάφορα καταστήματα κράτησης της Ευρώπης, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της Τουρκίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα