Τροχαίο στον Κηφισό: Τι εκμυστηρεύτηκε ο οδηγός στον δικηγόρο του

Τροχαίο στον Κηφισό: Τι εκμυστηρεύτηκε ο οδηγός στον δικηγόρο του
Ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 64χρονου οδηγού της Νταλίκας Eurokinissi

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα στον Κηφισό μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και τους 88,6 ο συνήγορος του οδηγού της νταλίκας Πέτρος Μαντούβαλος

Οι μπάρες στον αυτοκινητόδρομο και η λειτουργία του αυτοκίνητου είναι τα αιτήματα της υπεράσπισης του οδηγού προκειμένου να πέσει περισσότερο φως στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στον Κηφισό, που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλον έναν το πρωί της Τετάρτης.

Ο συνήγορος του 64χρονου οδηγού Πέτρος Μαντούβαλος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 από τους 88,6 και την εκπομπή “Διαδρομιστές” με τους Κώστα Σαρρηκώστα και Γιώργο Βούλγαρη, ξεκαθάρισε πως υπάρχει σοβαρότατη υπαιτιότητα του οδηγού της νταλίκας τον οποίον και υπερασπίζεται.

Σοβαρότατες οι ευθύνες του 64χρονου

“Το κυρίαρχο γεγονός είναι ότι έχουν χαθεί άνθρωποι από ένα ακόμη τροχαίο δυστύχημα στη χώρα μας και μια κοπέλα έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό” σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντούβαλος και πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος το όχημα κινείτο με μικρή ταχύτητα, γύρω στα 60χλμ/ω ίσως και λίγο περισσότερο. Ο κ. Μαντούβαλος επιβεβαίωσε όπως ήταν αναμενόμενο την αναφορά της Τροχαίας πως ο άνθρωπος που οδηγούσε το όχημα ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ σε όριο παραπάνω από το επιτρεπόμενο. “Ο οδηγός έπρεπε να έχει μηδέν αλκοόλ στο αίμα του, τέλος. Η κοπέλα θα έπρεπε να βρίσκεται στη δουλειά της και οι άνθρωποι στα σπίτια τους” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πραγματογνώμονας για το όχημα και αστοχίες στο στηθαίο

Ωστόσο, η υπεράσπιση έχει ζητήσει την εξέταση του οχήματος από πραγματογνώμονα μηχανολόγο, καθώς ο οδηγός ισχυρίζεται πως δυσκολευόταν να ελέγξει το όχημα πριν το μοιραίο. Επίσης, ο Πέτρος Μαντούβαλος εξήγησε πως τα προστατευτικά στο σημείο όπου ξέφυγε της πορείας του οχήματος δεν ήταν τα ενδεδειγμένα. “Στο σημείο εκείνο, υπήρχε αντί για μπάρες ασφαλείας, υπήρχε μια σχάρα. Αρμόδιοι του θέματος μου είπαν, πως αν υπήρχαν οι κατάλληλες μπάρες και “άρμα” δεν θα εξετρέπετο το όχημα” πρόσθεσε. 

Σε ό, τι αφορά την είδηση που θέλει να μην ταυτίζεται το φορτηγό με την πινακίδα κυκλοφορίας, ο δικηγόρος εξέφρασε επιφυλάξεις και τόνισε πως ενδεχομένως αυτή η πληροφορία να επαληθεύεται. 

Τέλος, ο συνήγορος του οδηγού τόνισε πως ο πελάτης του είναι συγκλονισμένος από τον χαμό δύο ανθρώπων, αφού σύμφωνα με τον κ. Μαντούβαλο έχει  και ο ίδιος χάσει ένα παιδί και τον αδερφό του σε ατύχημα. 

Ο άνδρας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα το πρωί της Πέμπτης

Ακούστε όλα όσα είπε ο Πέτρος Μαντούβαλος στο Ραδιόφωνο 24/7:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα