Τζιμπουτί: Επιστρέφει ένας από τους Έλληνες ναυτικούς

Τζιμπουτί: Επιστρέφει ένας από τους Έλληνες ναυτικούς
Εμπορικό πλοίο, Αρχείο AP

Ευχάριστα νέα για την υπόθεση της ομηρίας Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Θετικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της ιδιότυπης ομηρίας των πέντε Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υποπλοίαρχος Αργύριος Τσαγκρής επιστρέφει  σήμερα, Κυριακή, στην Ελλάδα, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των άλλων ναυτικών, οι οποίοι κρατούνται όμηροι από τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες ναυτικοί αιχμαλωτίστηκαν στα δύο φορτηγά πλοία «Πτολεμαίος» και «Αρίμπας» (δύο ναυτικοί στο ένα πλοίο, τρεις στο άλλο), όταν κατασχέθηκαν από τις αρχές του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών του Έλληνα πλοιοκτήτη τους.

«Επιστρέφει σήμερα από το Τζιμπουτί ο υποπλοίαρχος κ. Αργύριος Τσαγκρής. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε πολύ σύντομα να λήξει η περιπέτεια και των άλλων ναυτικών μας» έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Κραυγή αγωνίας

Προ ημερών και με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων, οι πέντε ναυτικοί απηύθυναν έκκληση για να γυρίσουν και πάλι στην πατρίδα τους.

«Εγκατάλειψη, θυμό, αγανάκτηση. Γιατί είμαστε άδικα, χωρίς αιτία αιχμάλωτοι, μακριά από τα σπίτια μας» ήταν τα λόγια του ενός από τους πέντε ναυτικούς.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως οι προμήθειες των ναυτικών τελειώνουν και μαζί με αυτές η ελπίδα τους να βρεθούν κοντά στις οικογένειές τους για τις ημέρες των γιορτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα