Βόλος: Ξυλοδαρμός σε Δ.Σ. από “μασκοφόρο” δημοτικό σύμβουλο του Μπέου

Διαβάζεται σε 3'
Ο Κώστας Γαργάλας μετά την επίθεση από δημοτικό σύμβουλο του Μπέου
Ο Κώστας Γαργάλας μετά την επίθεση από δημοτικό σύμβουλο του Μπέου ert.gr

Πρωτοφανές περιστατικό βίας εκτυλίχθηκε το πρωί στο Βόλο, όταν δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ χτυπήθηκε από άλλον, μασκοφόρο, σύμβουλο της παράταξης Μπέου.

Επίθεση με γροθιές δέχτηκε την Παρασκευή, λίγο πριν τις 10 το πρωί, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου Κώστας Γαργάλας πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΜΒ).

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το μέλος του Δ.Σ., δημοτικός σύμβουλος, Στέλιος Λημνιός, ο κ. Γαργάλας δέχτηκε σωματική και λεκτική επίθεση από δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας, Βασίλη Ζαχείλα.

Κατά την ΕΡΤ, ο κ. Γαργάλας διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Βόλου όπου και παραμένει για εξετάσεις, καθώς έχει διαπιστωθεί διάσειση και αιμάτωμα στο μάτι του, ενώ ο κ. Ζαχείλας αναζητείται.

Την επίθεση έχουν καταδικάσει ο δήμαρχος Βόλου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, η ΛΑΣ και το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά Μαγνησίας, η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και η Συμμαχία για το Βόλο.

Από την πλευρά ο κ. Γαργάλας πρόκειται να καταθέσει μήνυση, με το ανακριτικό της Αστυνομίας να τον περιμένει να ολοκληρώσει τον ιατρικό έλεγχο προκειμένου να δώσει τη κατάθεσή του.

Όπως ανέφερε ο κ. Λημνιός, όλα έγιναν νωρίς το πρωί, όταν πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, ο ίδιος και ο κ. Γαργάλας βρίσκονταν στο γραφείο της γραμματείας του Δ.Σ. και υπέγραψαν τα πρακτικά προηγούμενων Δ.Σ.

“Εισήλθε στο χώρο του γραφείου μασκοφόρος άνδρας, μεγάλος στο δέμας και χτύπησε τον Κώστα Γαργάλα εν ψυχρώ στο πρόσωπο. Έφυγε τρέχοντας και εγώ άρχισα να φωνάζω, βοήθεια πιάστε τον, τραπούκος μασκοφόρος. Επιχείρησε να βγάλει κάτι από τη ζακέτα του αλλά ήδη στις σκάλες είχαν σπεύσει και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και τον ακινητοποιήσαμε και του βγάλαμε την κουκούλα και τη μάσκα και για μεγάλη μας έκπληξη είδαμε ότι ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Βασίλης Ζαχείλας, ο οποίος στη συνέχεια εξαφανίστηκε και αναζητείται από την Αστυνομία“.

Η δήλωση Αχιλλέα Μπέου και η διαμαρτυρία του ΚΚΕ

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος τόνισε ότι: “Κατά την απουσία μου από το Βόλο ενημερώθηκα από συνεργάτες μου για το θλιβερό επεισόδιο σε βάρος δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ και φυσικά το καταδικάζω τόσο εγώ όσο και η δημοτική μας ομάδα κατηγορηματικά. Ευθύς ως επιστρέψω και ενημερωθώ αναλυτικά θα επιληφθώ άμεσα και θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις που θα κριθούν αναγκαίες“.

Για την επίθεση το ΚΚΕ οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο του Βόλου.

Μεταξύ των διαμαρτυρόμενων ήταν και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς ο οποίος με τη σειρά του καταδίκασε την επίθεση και τόνισε ότι το χέρι του κ. Ζαχείλα όπλισε η πολιτική της δημοτικής αρχής.

Τα μέλη του ΚΚΕ φώναζαν συνθήματα όπως η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο επικεφαλής της ΛΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου Απ. Ριζόπουλος κατήγγειλε τη δημοτική αρχή Βόλου για επιχείρηση τρομοκράτησης των συμβούλων που αγωνίζονται να αναδείξουν τα προβλήματα της πόλης και τις ευθύνες της, επισημαίνοντας ότι η σημερινή επίθεση αποτελεί συνέχεια της υβριστικής, χυδαίας και απειλητικής στάσης συνολικά της δημοτικής αρχής Βόλου και προσωπικά του Αχ. Μπέου.

“Αυτή η στάση σήκωσε το χέρι του Βασίλη Ζαχείλα”, είπε ο κ. Ριζόπουλος και σχολιάζοντας την απουσία πολιτικών στελεχών του Δήμου από το Δημαρχείο την ώρα της διαμαρτυρίας, είπε ότι δεν τόλμησαν να είναι εκεί αλλά “λάκισαν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα