Βόμβα της Μαφίας σε πρατήριο στον Πειραιά – Από θαύμα δεν σκοτώθηκαν πολίτες

Διαβάζεται σε 3'
Έκρηξη Πειραιάς
ΙΝΤΙΜΕ

Στον πόλεμο της “Greek Mafia” εντάσσεται και αυτό το χτύπημα της ισχυρής έκρηξης σε πάρκινγκ δίπλα σε πρατήριο στον Πειραιά.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Αστυνομία μετά από το νέο χτύπημα της Μαφίας, αυτή την φορά στον Πειραιά και μάλιστα με τρόπο που θα μπορούσε να είχε ευθέως τραγικές συνέπειες για αθώους πολίτες, που μόνο ως εκ θαύματος δεν υπέστησαν συνέπειες.

Οι μαφιόζοι παραδοσιακά «χτυπούσαν» ο ένας τον άλλον χωρίς να βάζουν άμεσα σε κίνδυνο αθώους πολίτες, εδώ πλέον όμως, αυτός ο άγραφος νόμος της νύχτας και της «Greek Mafia» έχει εξαφανιστεί και κανείς δεν μπορεί πλέον να νιώθει ασφαλής. Τον δικό τους αιματηρό πόλεμο πλέον τον κήρυξαν στην κοινωνία με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Στην πραγματικότητα αυτοί είναι πλέον οι επικίνδυνοι τρομοκράτες και η Πολιτεία οφείλει να τους αντιμετωπίσει με αυτή την ιδιότητα, γιατί από αυτούς κινδυνεύουν αθώοι πολίτες και αν είναι κάτι που έμπειροι αστυνομικοί σημειώνουν είναι ότι και η Δικαιοσύνη οφείλει να σοβαρευτεί και να επαναπροσδιορίσει τους χειρισμούς της όταν ενώπιον της στέκονται άτομα με εκρηκτικά στην κατοχή τους που η Αστυνομία έχει προσδιορίσει ότι κάπου θα χρησιμοποιούνταν.

Η έκρηξη σημειώθηκε 20 λεπτά μετά τις τρεις τα ξημερώματα σε παρακείμενο υπαίθριο χώρο στάθμευσης με το πρατήριο καυσίμων γνωστής ελληνικής εταιρείας, στην συμβολή των οδών Σκυλίτση και Πυθαγόρα.

Εκείνη την στιγμή από το πρατήριο καυσίμων έβγαινε με το αυτοκίνητό του ένας αθώος πολίτης που μόλις είχε βάλει καύσιμα στο αυτοκίνητο του, το οποίο από την έκρηξη υπέστη σοβαρές ζημιές. Εκείνος όμως ως εκ θαύματος βγήκε αλώβητος μέσα από αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τους δυο υπαλλήλους του πρατηρίου που δεν υπέστησαν τραυματισμούς.

Ως προς τις υλικές ζημιές στην περιοχή, είναι εφάμιλλες βομβαρδισμού. Ο μαντρότοιχος που τοποθετήθηκε η βόμβα διαλύθηκε και οι αστυνομικοί των Εγκληματολογικών Ερευνών, το μόνο που βρήκαν ήταν χώμα ενώ ο μηχανισμός εξαϋλώθηκε, τρανταχτή απόδειξη της ισχύος του. Δεκάδες αυτοκίνητα τόσο εκεί όσο και στους γύρω δρόμους καταστράφηκαν και άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Στα σπίτια και στα μαγαζιά σε δύο οικοδομικά τετράγωνα, έχουν σπάσει οι τζαμαρίες και στα πιο κοντινά σπίτια έχουν ξεριζωθεί ακόμα και τα κουφώματα και έχουν υποστεί ζημιές ακόμα και τοιχοποιίες.

Ενδεικτικό της καταστροφής είναι ότι η καταγραφή των ζημιών ακόμα συνεχίζεται στην περιοχή και βέβαια εννοείται ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θα αποζημιωθούν από πουθενά.

Όλα αυτά σε έναν δρόμο που δεν ησυχάζει ποτέ αφού αποτελεί μία από τις εξόδους του Πειραιά προς Αθήνα. Συμπερασματικά λοιπόν αυτή την φορά οι μαφιόζοι επιτέθηκαν ευθέως στην κοινωνία.

Το συγκεκριμένο πρατήριο φαίνεται να ανήκει σε άτομο που δεν έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές, ωστόσο θεωρείται ως ένα από τα βενζινάδικα της ίδιας εταιρείας που έκανε κουμάντο ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, ο οποίος δολοφονήθηκε με καταιγισμό πυρών που δέχτηκε από τους εκτελεστές του, στο βενζινάδικο που διατηρούσε επί της οδού Φραντζή στον Νέο Κόσμο, στις 14 Ιανουαρίου 2024. Εξετάζεται μάλιστα πληροφορία, που θέλει γνωστό ποινικό να είχε προσπαθήσει να εισχωρήσει στην συγκεκριμένη επιχείρηση, μετά τον θάνατο του Ζαμπούνη, δίχως να καταστεί αυτό εφικτό.

Τις έρευνες για την  υπόθεση τις έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που εντάσσει το χτύπημα στον ίδιο κύκλο επιθέσεων, ενώ λόγω της αναβάθμισης της επικινδυνότητας των χτυπημάτων δεν αποκλείεται να υπάρξει συνδρομή και από άλλες διωκτικές Υπηρεσίες.

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα