Βόρεια Εύβοια: Οι καταρράκτες του Δρυμώνα μας θυμίζουν το κακό που δεν πρέπει να γίνει ποτέ ξανά

Βόρεια Εύβοια: Οι καταρράκτες του Δρυμώνα μας θυμίζουν το κακό που δεν πρέπει να γίνει ποτέ ξανά
Καταρράκτες Δρυμώνα Travel Inspiration

Μέσα στο "μαύρο" της καταστροφής στη Βόρεια Εύβοια, ανασαίνει ακόμη μια μικρή όαση ομορφιάς. Σαν πνεύμονας ενός δάσους, που θα γεννηθεί από τις στάχτες του, ξανά.

Σε υψόμετρο 620 μέτρων, ανάμεσα στα χωριά Κερασιά και Δρυμώνα και μόλις 4 χιλιόμετρα από τη Μονή του Οσίου Δαυίδ, κρύβεται ένας μικρός παράδεισος.

Οι καταρράκτες του Δρυμώνα αποτελούν τμήμα του ποταμού Σηπιά, ο οποίος σχηματίζεται στο Ξηρό Όρος και εκβάλει στον Ευβοϊκό κόλπο. Το μαγικό θέαμα που παρουσιάζουν, πέφτει από ύψος 15 μέτρων, δημιουργώντας μια μικρή κρυστάλλινη λιμνούλα στη βάση του, ένας ιδανικός βιότοπος για μικρά ζώα, αμφίβια, ερπετά και βεβαίως έντομα.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο του Travel Inspiration:

Δύο είναι οι εκδοχές για το πώς πήρε η περιοχή το όνομά της:

Είτε από το δριμύ ψύχος που επικρατεί κατά τους χειμερινούς μήνες στην περιοχή, είτε από το πυκνό δάσος από δρυς (βελανιδιές) που την περιβάλλει. Δυστυχώς, μετά τις φωτιές που ξέσπασαν στην βόρεια Εύβοια, ένα μεγάλο μέρος του πυκνού δάσους, έχει χαθεί. Όμως τα νερά των καταρρακτών που συνεχίζουν ακόμα να πέφτουν, αποτελούν μια μικρή όαση στη ζοφερή πραγματικότητα που “επιβλήθηκε” στην περιοχή.

Όλα τα σπάνια είδη δέντρων που κάποτε αποτελούσαν μέρος αυτής της τοποθεσίας με την ανεξάντλητη φυσική ομορφιά τους, όπως η Μαύρη Πεύκη, ο Φράξινος ο όρνος ή Μελιός, η Χαλέπιος Πεύκη κ.α. έχουν πια καεί, δημιουργώντας ένα τεράστιο κενό στο σύνολο της εικόνας των καταρρακτών.

Μα σαν ο επισκέπτης κατηφορίσει το σύντομο μονοπάτι προς τους καταρράκτες που δεν ξεπερνά τα 100 με 150 μέτρα, θα συνειδητοποιήσει πως η φύση έχει τη δύναμη να αναγεννηθεί από τις στάχτες της, χαρίζοντάς μας και πάλι τον ομορφότερό της χαρακτήρα, μέσα από σπάνιες εικόνες που αποτελούν μια νότα αισιοδοξίας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η φύση θα βρει τον δρόμο της ξανά, αρκεί να την αφήσουμε να “αναπνεύσει”.

Πώς να φτάσεις στους καταρράκτες:

Για να φτάσει κανείς στους καταρράκτες, υπάρχουν πολλές διαδρομές, με προτεινόμενη την κυκλική πορεία Ροβιές – Κερασιά – Αγία Άννα – Λίμνη – Ροβιές.

Λίγο πριν το χωριό Κερασιά υπάρχει η διασταύρωση προς τους καταρράκτες.

Το 1,5 χιλιόμετρο -στο μεγαλύτερο μέρος του χωμάτινο- είναι βατό, και φτάνει ακριβώς πάνω από τη βάση των καταρρακτών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα