Βρέθηκαν παρατημένα αρχαία αντικείμενα στην Αρτέμιδα

Βρέθηκαν παρατημένα αρχαία αντικείμενα στην Αρτέμιδα
Περιπολικό αστυνομίας (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σε σακούλα στην Αρτέμιδα εντοπίστηκαν αρχαία αντικείμενα. Διερευνάται η προέλευσή τους αν πρόκειται για κάποια παράνομη συλλογή ή αν είναι προϊόν λαθρανασκαφής.

Από το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής περισυλλέχθηκαν αρχαία αντικείμενα που ανευρέθηκαν μεσημβρινές ώρες της Κυριακής (05/03), στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Τα αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν παρατημένα, από μία 28χρονη που περπατούσε στον δρόμο και τα εντόπισε σε μία σακούλα απ’ όπου εξείχε μία μαρμάρινη κεφαλή, επί της οδού 25ης Μαρτίου, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Αρτέμιδας.

Η κοπέλα ειδοποίησε την Αστυνομία και τα αρχαία μεταφέρθηκαν από κλιμάκιο αστυνομικών στην Ασφάλεια και εξετάσθηκαν από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας Αρχαιοτήτων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μαρμάρινη κεφαλή γενειοφόρου ανδρικής μορφής 36 εκατοστών που πιθανόν αποτελεί τμήμα ανάγλυφου, δύο πήλινα ειδώλια ένθρονων γυναικείων μορφών, δύο κεφαλές πήλινων γυναικείων ειδωλίων με πόλο, τμήμα πήλινου ειδωλίου γυναικείας μορφής με περίτεχνη κόμμωση, μελαμβαφής λύχνος, μελαμβαφής κάνθαρος, σώμα πήλινης πυξίδας με το κάλυμμα της, πήλινο μελαμβαφές κυάθιο, τμήμα πήλινου πτηνόσχημου ειδωλίου, πήλινο ειδώλιο πτηνού, άνω τμήμα πήλινου ειδωλίου ένθρονης γυναικείας μορφής, τμήμα πήλινου προσωπείου, σώμα πήλινης πυξίδας, πήλινο κάλυμμα θυμιατηρίου και πήλινο υπόστατο αγγείου.

Για τα αρχαία αντικείμενα διερευνάται η προέλευσή τους αν πρόκειται για κάποια παράνομη συλλογή ή αν είναι προϊόν λαθρανασκαφής. Οι αρχαιότητες, θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα