ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ

Μάικλ Στάινχαρντ

ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος συλλέκτης επιστρέφει 180 κλεμμένα έργα και αρχαιότητες

Γνωστός συλλέκτης έργων τέχνης θα γλιτώσει τη δίωξη επιστρέφοντας 180 κλεμμένες αρχαιότητες, μεταξύ των οποίων και ελληνικές. Η αξία τους εκτιμάται στα 70 εκατομμύρια δολάρια.

Ηλεία: Δύο συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία - Είχαν από μαρμάρινη Ερμαϊκή στήλη μέχρι ασημένια νομίσματα

Ηλεία: Δύο συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία - Είχαν από μαρμάρινη Ερμαϊκή στήλη μέχρι ασημένια νομίσματα

Στη σύλληψη δύο ατόμων που συγκέντρωναν και αποθήκευαν ανασκαμμένες αρχαιότητες αναζητώντας υποψήφιους αγοραστές, προχώρησε η αστυνομία στην Ηλεία. Αναζητούνται δύο ακόμη άτομα.

Αρχαίο άγαλμα από αέτωμα ναού της περιοχής της Ακρόπολης εντόπισαν στα χέρια αρχαιοκάπηλου οι Αρχές

Αρχαίο άγαλμα από αέτωμα ναού της περιοχής της Ακρόπολης εντόπισαν στα χέρια αρχαιοκάπηλου οι Αρχές

Το αρχαίο άγαλμα του 5ου π.Χ. αιώνα παραδόθηκε σήμερα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού-Για την υπόθεση συνελήφθη προχθές ένας 58χρονος Έλληνας, ο οποίος αναζητούσε αγοραστές για να το πουλήσει έναντι 100.000 ευρώ

Τα αρχαία που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα στην Καλαμάτα

Καλαμάτα: Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος - Προόριζε να πουλήσει αρχαία για 150.000 ευρώ

Συνελήφθη στην Καλαμάτα Έλληνας έμπορος, ο οποίος κατείχε και προόριζε για πώληση αρχαία σημαντικής αρχαιολογικής αξίας-Αναζητούσε αγοραστές για να τα πουλήσει έναντι 150.000 ευρώ.

Ανασκαφές

Πελοπόννησος: Εξαρθρώθηκε σπείρα αρχαιοκαπήλων με πλήθος λαθρανασκαφών

Μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί ότι τα μέλη της οργάνωσης ενέχονται σε τουλάχιστον 26 περιπτώσεις, λαθρανασκαφής και παράνομης αρχαιολογικής έρευνας ακόμα και τις ημέρες του “lockdown”

Η Κυνηγός Εικόνων: Η αυτοβιογραφία της γυναίκας που πέτυχε την επιστροφή κυπριακών θρησκευτικών κειμηλίων

Η Κυνηγός Εικόνων: Η αυτοβιογραφία της γυναίκας που πέτυχε την επιστροφή κυπριακών θρησκευτικών κειμηλίων

Οι εκδόσεις Λιβάνη παρουσιάζουν το βιβλίο της γνωστής Κύπριας ακτιβίστριας Τασούλας Χατζητοφή με τίτλο "Η Κυνηγός Εικόνων", η οποία πέτυχε την επιστροφή θρησκευτικών κειμηλίων της Κύπρου μετά την τουρκική εισβολή.

Στην Ελλάδα ο μελανόμορφος σκύφος του 6ου αιώνα π.Χ. - Έπαθλο του Σπύρου Λούη

Ένα αρχαίο βάζο επέστρεψε: Από τον Σπύρο Λούη στους Ναζί, και πάλι πίσω

Το αρχαίο βάζο απονεμήθηκε ως φόρος τιμής στον Σπύρο Λούη, τον πρώτο Μαραθωνοδρόμο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Μετέπειτα ακολούθησε μια πολυτάραχη ιστορία μέχρι που επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα.

Αστυνομικός (φωτογραφία αρχείου)

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη παλαιοπώλη για αρχαιοκαπηλία

Βρέθηκαν μετά από έλεγχο μία αγιογραφία και αρχαία νομίσματα, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αρχαιοκάπηλοι στην Κάλυμνο

Συλλήψεις στην Κάλυμνο για αρχαιοκαπηλία

Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες στην Κάλυμνο για παράνομη κατοχή πλήθους αρχαίων ενάλιων κινητών μνημείων σημαντικής αρχαιολογικής αξίας-Την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Συνελήφθη στην Εύβοια αρχαιοκάπηλος ύστερα από λαθρανασκαφή σε αρχαίο τάφο

Συνελήφθη στην Εύβοια αρχαιοκάπηλος ύστερα από λαθρανασκαφή σε αρχαίο τάφο

Συνελήφθη ένας 59χρονος στην περιοχή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων-Κατασχέθηκαν πληθώρα αρχαίων αντικειμένων (μαρμάρινο ειδώλιο, νομίσματα, κοσμήματα, βάσεις πήλινων αγγείων κ.α.), προερχόμενα από αρχαίο τάφο, καθώς και ανιχνευτής μετάλλων και γεωργικό σκαπτικό εργαλείο

Τα ευρήματα των ερευνών σε σπίτια και χώρους των μελών των συμμοριών που έκαναν λαθρανασκαφές στην Αρκαδία και τη Μεσσηνία

Εξαρθρώθηκαν δύο συμμορίες αρχαιοκαπήλων σε Αρκαδία και Μεσσηνία

Σε ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Αρκαδία και Μεσσηνία, συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα, μέλη των συμμοριών. Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει ταυτοποιηθεί ότι τα μέλη των συμμοριών ενέχονται σε τουλάχιστον 11 περιπτώσεις λαθρανασκαφής και παράνομης αρχαιολογικής έρευνας.

Αρχαία ελληνικά αντικείμενα, Αρχείο

Επιχείρηση της Europol σε τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις - Κατασχέθηκαν χιλιάδες αρχαία ελληνικά αντικείμενα

Οι Αρχές πραγματοποίησαν ταυτόχρονη επιχείρηση σε Ιταλία, σε Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία - Στα 40 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η αξία των αρχαίων ελληνικών και ρωμαϊκών αντικειμένων.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη σύλληψη των αρχαιοκάπηλων

Αρχαιοκάπηλοι ήθελαν να πουλήσουν για μισό εκατ. ευρώ το άγαλμα της θεάς Υγείας

Συνελήφθησαν στην Σπάρτη τρεις επαγγελματίες αυτοκινητιστές ως μέλη κυκλώματος αρχαιοκαπήλων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα μεγάλης αξίας, μεταξύ των οποίων και άγαλμα των ελληνιστικών χρόνων ανυπολόγιστης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας