Χαλκιδική: Η Ελλάδα 2.0 και η νύχτα του συνταξιούχου σε παράπηγμα

Διαβάζεται σε 3'
Στον δρόμο ξανά 81χρονος ανάπηρος μετά από έξωση, στη Χαλκιδική
Στον δρόμο ξανά 81χρονος ανάπηρος μετά από έξωση, στη Χαλκιδική 902.gr

Σε παράπηγμα που έστησε το Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής πέρασε το βράδυ του ο 81χρονος συνταξιούχος με αναπηρία στα Φλογητά Χαλκιδικής. Για παρανομία της αστυνομίας κάνει λόγο ο δικηγόρος του.

Άλλο ένα επεισόδιο κρατικής αναλγησίας εκτυλίχθηκε στα Φλογητά Χαλκιδικής, όπου ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης, ο 81χρονος συνταξιούχος με αναπηρία που προσπαθεί να σώσει το σπίτι του, βρέθηκε για μια ακόμη φορά αντιμέτωπος με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ενώ η κυβέρνηση επαίρεται για την ανάπτυξη και την οικονομική πρόοδο της χώρας μετά από μια ήδη ολοκληρωμένη θητεία με κορωνίδα της την Ελλάδα 2.0, η κοινωνική πραγματικότητα φαίνεται να την διαψεύδει, καθώς τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά οι πολίτες απέχουν πολύ από την εικόνα που παρουσιάζεται.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης (28/11), δυνάμεις της αστυνομίας βρέθηκαν στο σπίτι του προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έξωσης. Εκεί μάλιστα, πραγματοποιήθηκε η προσαγωγή τόσο της κόρης όσο και του εγγονού του, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο δικηγόρος του, μιλώντας στο OPEN.

 

Όπως σημειώνει η κόρη του, Αναστασία, μιλώντας στο xalkidikipolitiki.com, η ίδια οδηγήθηκε στο αυτόφωτο επειδή βιντεοσκοπούσε με το κινητό της την όλη διαδικασία, για την οποία τονίζει πως κανείς δεν επέδειξε εισαγγελική παραγγελία ή άλλο νόμιμο έγγραφο.

Παράλληλα, έχει ότι ο νέος ιδιοκτήτης που πήρε το σπίτι με πλειστηριασμό, είχε ζητήσει από κάθε εταιρεία φύλαξης στη Χαλκιδική να αναλάβει τη φύλαξη του σπιτιού ως το επόμενο δικαστήριο, αλλά κανείς δεν δέχτηκε τη δουλειά, με αποτέλεσμα να στραφεί στις εταιρείες Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Θεόφιλος μιλώντας στο xalkidikipolitiki, ανέφερε ότι δεν έχει που αλλού να πάει. «Δεν φεύγω από εδώ, δεν έχω να πάω πουθενά. Παίρνω 300 ευρώ. Πού είναι η Δικαιοσύνη και το κοινωνικό κράτος. Είκοσι αστυνομικοί, είκοσι μπράβοι ήρθαν για να μας πετάξουν από το σπίτι μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο 81χρονος μετά την έξωση μένει σε παράπηγμα που έστησε το Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής. Το επόμενο δικαστήριο επρόκειτο να γίνει τον Φεβρουάριο και η οικογένεια του κ. Τζοχουνίδη είναι αποφασισμένη να μείνει έξω από το σπίτι.

xalkidikipolitiki.com

Τόσο η κόρη του 81χρονου όσο και ο δικηγόρος του, αναφέρουν πως υπήρχε προσωρινή διαταγή μέχρι τον Φεβρουάριο οπότε και θα συζητηθούν τα κυρίως ασφαλιστικά μέτρα. Μάλιστα ο δικηγόρος, Φώτης Μπαμπάνης, κατήγγειλε στο OPEN ότι οι αστυνομικοί παρανόμησαν με δόλο.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι η κόρη του 81χρονου επέδειξε στους αστυνομικούς την προσωρινή διαταγή, εκείνοι την συνέλαβαν.

Το χρονικό

Ο 81χρονος ήταν εγγυητής σε δάνειο που είχε πάρει ο γιος του, ο οποίος όμως έμεινε άνεργος και δεν μπόρεσε να το αποπληρώσει.

Σύμφωνα με όσα είπε η οικογένεια στους δημοσιογράφους, όταν υπήρχε η δυνατότητα, είχε καταβάλει τα  ¾ του δανείου και συγκεκριμένα 150.000 ευρώ.

Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό από fund τον περασμένο Δεκέμβριο για τιμή υποπολλαπλάσια της αξίας του.

Την πρώτη φορά τού έκαναν έξωση στις 4 Μαΐου, σε μια επιχείρηση όπου συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Έπειτα, παρέμεινε στο μπαλκόνι του όπου και έζησε για 56 ημέρες, μέχρι να κερδίσει με ασφαλιστικά μέτρα προσωρινή διαταγή που ακύρωνε τη διαδικασία που οδήγησε στον πλειστηριασμό.

Ακολούθησαν, δε, αντίστοιχες απόπειρες, με διαδηλωτές να μπλοκάρουν την έξωσή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα