Χανιά: Αστυνομικό “ντου” και 13 συλλήψεις στα Φαλάσαρνα για τις ξαπλώστρες

Χανιά: Αστυνομικό “ντου” και 13 συλλήψεις στα Φαλάσαρνα για τις ξαπλώστρες
zarpanews

Mετά από καταγγελία του Δήμου Κισσάμου, η αστυνομία έκανε έφοδο σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραλία της Φαλάσαρνας.

Τουλάχιστον 13 υπεύθυνοι επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραλία της Φαλάσαρνας, συνελήφθησαν το Σάββατο μετά από αστυνομική έφοδο, που έγινε έπειτα από καταγγελία της κτηματικής εταιρίας του δημοσίου ότι στον αιγιαλό δραστηριοποιούνται επαγγελματίες χωρίς να έχει γίνει η σχετική παραχώρηση.

Μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpanews.gr, την καταγγελία προς την κτηματική υπηρεσία την έχει κάνει ο Δήμος Κισσάμου, ο οποίος είναι και ο μόνος που έχει εξασφαλίσει άδεια για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων μέσω της μονομετοχικής του εταιρείας!

Μετά από την καταγγελία -που σημειωτέον έγινε πριν από 4 εβδομάδες περίπου- οι αστυνομικοί με εντολή εισαγγελέα, ήταν υποχρεωμένοι να ελέγξουν τις επιχειρήσεις στην παραλία και, καθώς άδειες πράγματι δεν έχουν εκδοθεί και να συλλάβουν τους κατά περίπτωση υπεύθυνους, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθιηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατάληψη αιγιαλού, ενώ από τη μεριά τους οι επαγγελματίες επιρρίπτουν ευθύνες για το πρωτοφανές αλαλούμ στον Δήμο Κισσάμου και στην κτηματική εταιρεία του δημοσίου, σημειώνοντας πως οι ίδιοι έχουν προχωρήσει στις σχετικές αιτήσεις για παραχώρηση ακολουθώντας όπως κάθε χρόνο την προβλεπόμενη διαδικασία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα