Χανιά: Στον Εισαγγελέα οι 9 συλληφθέντες για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Χανιά: Στον Εισαγγελέα οι 9 συλληφθέντες για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών
Βρέφος UNSPLASH

Το κατώφλι του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν οι 9 συλληφθέντες για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών, στα Χανιά. Θα ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Στην εισαγγελέα Χανίων οδηγήθηκαν, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, οι εννέα κατηγορουμένοι που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπων μέσω της «βιομηχανοποίησης γεννήσεων».

Οι εννέα συλληφθέντες παραμένουν έξω από το γραφείο της εισαγγελίας και μετά την απαγγελία των κατηγοριών θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Χανίων από τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.


Πώς δρούσε το κύκλωμα – Ο “εγκέφαλος, οι ρόλοι και η “ταρίφα” για τα βρέφη

Από την Ασφάλεια Χανίων που ερευνούσε την υπόθεση από τον Δεκέμβριο του 2022, έγιναν συνολικά 9 συλλήψεις. Από αυτές οι έξι έγιναν στα Χανιά και ανάμεσά τους είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος και γυναικολόγος, ένας εμβρυολόγος, μία βιολόγος, μία υπάλληλος και υπεύθυνη του προγράμματος τεχνητών γονιμοποιήσεων και άλλοι δύο υπάλληλοι.

Επίσης, στην Αθήνα συνελήφθησαν δύο Ρουμάνες στο αεροδρόμιο, μία μεσίτρια του κυκλώματος και μία γυναίκα που μόλις είχε γεννήσει και πωλούσε το μωρό της, λίγο πριν πάνε στην Θεσσαλονίκη για να παραδώσουν στο ζευγάρι που θα υιοθετούσε το παιδί, όπου συνελήφθη ακόμη μία Γεωργιανή μεσίτρια του κυκλώματος.

Στην δικογραφία περιλαμβάνεται ως κατηγορούμενη και μία δικηγόρος από την Θεσσαλονίκη που θα αναλάμβανε την έκδοση των εγγράφων για την νομιμοποίηση της υιοθεσίας.

Από την έρευνα των Αρχών προέκυψε πως το κύκλωμα σε βάθος δεκαετίας έχει αφαιρέσει από 71 διαφορετικές γυναίκες ωάρια, σε βάρος 98 γυναικών έχει προβεί σε εργαστηριακή εκμετάλλευσή τους ως παρένθετες μητέρες και συνολικά έχουν εξαπατηθεί 400 άτομα, είτε μέσω της αφαίρεσης ωαρίων δίχως καν να το γνωρίζουν, είτε ως παρένθετες, είτε ζευγάρια που επιθυμούσαν παιδί, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν αφαιρέσει ωάρια από άλλες γυναίκες και τα έχουν εμφυτεύσει σε άλλες δίχως καν να γνωρίζουν ότι ήταν ξένα ωάρια κλπ.

Το απίστευτο εγκληματικό εύρος της οργάνωσης δεν είχε κανένα όριο και κανέναν ενδοιασμό. «Ψάρευαν» γυναίκες κυρίως από Ρουμανία όπου δρούσε και μεσίτρια του κυκλώματος, Μολδαβία, Βουλγαρία και Ρομά τις πήγαιναν στα Χανιά όπου τις έβαζαν 9 μήνες σε διαμερίσματα που πλήρωνε το κύκλωμα και πέρα από τα έξοδα διατροφής τους έδιναν ως αμοιβή 300-600 ευρώ τον μήνα για τους 9μήνες που δέχονταν να υποστούν τεχνητή γονιμοποίηση και να παίξουν τον ρόλο της παρένθετης μητέρας.

Τα ζευγάρια που επιθυμούσαν διακαώς να αποκτήσουν ένα παιδί, πλήρωναν αμοιβές στο κύκλωμα ύψους 70.000-120.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι την δραστηριότητα του κυκλώματος ερευνά και το ΣΔΟΕ καθώς τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος, είχαν δημιουργήσει και Offshore όπου διοχέτευαν τα παράνομα έσοδα από την εγκληματική τους δραστηριότητα. Για την υπόθεση αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα