Ξεκινά το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης στο Λουτράκι

Ξεκινά το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης στο Λουτράκι
Αντιπλημμυρικά έργα (φωτό αρχείου) INTIME NEWS

Το έργο που υπεγράφη στις 29 Σεπτεμβρίου, είναι ποσού με ΦΠΑ 21 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ είναι 16,93 εκατ. ευρώ).

Ακόμα ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο προχωρά στην φάση της υλοποίησης. Πιο συγκεκριμένα υπεγράφη μετά από διαγωνισμό που διήρκεσε ένα έτος, το μεγάλο έργο που αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου. Ανάδοχος του έργου είναι η ΖΙΤΑΚΑΤ η οποία έδωσε έκπτωση 47,96%.

Στον διαγωνισμό της 16ης Σεπτεμβρίου 2021 προσήλθαν 10 σχήματα εκ των οποίων τελικά εγκρίθηκαν εννέα προσφορές. Η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου 2021. Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το έργο που υπεγράφη στις 29 Σεπτεμβρίου, είναι ποσού με ΦΠΑ 21 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ είναι 16,93 εκατ. ευρώ).

Η περιοχή του έργου, βρίσκεται στις υπώρειες του όρους Γεράνεια. Διοικητικά, οι εξυπηρετούμενοι από τα έργα οικισμοί ανήκουν, στον ενοποιημένο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων.

Η διάρκεια των εργασιών έχει οριστεί σε 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Εφόσον δεν έχουμε καθυστερήσεις το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2025.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την ΕΤΕπ και εντάσσεται στο πακέτο των αντιπλημμυρικών έργων που υλοποιεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το αντικείμενο των έργων

Σκοπός του έργου είναι η αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής των ρεμάτων Κατουνίστρα, Πράθι και Καρέλη.

Τα έργα στο ρέμα Κατουνίστρα περιλαμβάνουν έργα διευθέτησης κοίτης από τη Χ.Θ 0+000 έως τη Χ.Θ 5+492,1,τεχνικά έργα διάβασης οδών του ρέματος, αναβαθμούς και έργο εκβολής με κοιτόστρωση από σκυρόδεμα και προστασία με ογκολίθους.

Τα έργα στο ρέμα Πράθι περιλαμβάνουν έργα διευθέτησης κοίτης από τη Χ.Θ 0+082 έως τη Χ.Θ 7+544,2, τεχνικά έργα διάβασης οδών του ρέματος, αναβαθμούς και έργο εκβολής με κοιτόστρωση από σκυρόδεμα και προστασία με ογκολίθους.

Τα έργα στο ρέμα Καρέλη περιλαμβάνουν έργα διευθέτησης κοίτης από τη Χ.Θ 0+000 έως τη Χ.Θ 0+700,8, τεχνικά έργα διάβασης οδών του ρέματος, αναβαθμούς και έργο συμβολής με περιορισμένη επέμβαση με συρματοκιβώτια για τη διαμόρφωση της συμβολής του ρέματος Καρέλη στο ρ. Πράθι.

Πέραν των ανωτέρω έργων και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά την αξιολόγηση της Οριστικής Μελέτης, προτείνονται συγκεκριμένα πρόσθετα έργα και στα τρία ρέματα, τα οποία περιγράφονται στην τεχνική περιγραφή των έργων και η δαπάνη των οποίων έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό.

Συνοπτικά θα κατασκευασθούν:

Έργα διευθέτησης

στο Ρέμα Κατουνίστρα σε μήκος 5.492,10m με τα συνοδά του έργα,

στο Ρέμα Πράθι σε μήκος 7.462,20m με τα συνοδά του έργα και

στο Ρέμα Καρέλη σε μήκος 700,80m με τα συνοδά του έργα

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα