Χυδαίες δικαιολογίες για το γλέντι στον Ερυθρό Σταυρό

Διαβάζεται σε 4'
Χυδαίες δικαιολογίες για το γλέντι στον Ερυθρό Σταυρό
Ερυθρός Σταυρός EUROKINISSI

Για “στημένο” σκηνικό κάνει λόγο η εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από το γλέντι της γαλάζιας διοικήτριας στον Ερυθρό Σταυρό.

Κύμα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι εικόνες που έρχονται από το γλέντι που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, με τη σοκαριστική σκηνή όπου τραυματιοφορείς μεταφέρουν ασθενή σε φορείο ανάμεσα σε ορχήστρα και χορευτές να οδηγεί – έστω και την ύστατη στιγμή – σε διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, όπως αυτή ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (30/12).

Το βίντεο έχει έρθει στο φως και απασχολεί τους χρήστες των social media εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα, καθώς πρόκειται για μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, ωστόσο μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής δεν είχε υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Την επομένη της ανακοίνωσης της ΕΔΕ για το περιστατικό, η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Βούλα Γεωργάκη, προχώρησε σε παρέμβαση μέσω του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, δίνοντας τη δικιά της θέση για όσα συνέβησαν.

Υποστήριξε ότι πρόκειται περί διαστρέβλωσης της κατάστασης καθώς η γιορτή αυτή πραγματοποιείται, όπως είπε, κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα εξέφρασε την οργή και τη λύπη των εργαζομένων “που όλα τα χρόνια στήνουν πλάτη” για τις αντιδράσεις.

“Δεν είναι τα πράγματα έτσι. Είμαι 18 χρόνια πρόεδρος και 35 χρόνια εργαζόμενος. Η γιορτή διεξάγεται κάθε χρόνο. Δεν ήταν όπως το παρουσιάζουν, είναι απόλυτα στημένο είπε η κ. Γεωργάκη.

Όπως είπε στη συνέχεια, στη γιορτή ακούστηκαν κάλαντα και ποιήματα και προς το τέλος ζήτησαν οι εργαζόμενοι να χορέψουν δύο τραγούδια, ενώ για τον χώρο που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση είπε ότι είναι διοικητικές υπηρεσίες και δεν έχει σχέση με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και πως το νοσοκομείο δεν ήταν σε εφημερία.

Για το φορείο, υποστήριξε πως η ασθενής “ζήτησε να περάσει για να λάβει μέρος και να ακούσει τα κάλαντα” σημειώνοντας πως τα στοιχεία της είναι στη διάθεσή της.

Η κα Γεωργάκη επιτέθηκε και κατά του Παύλου Πολάκη, λέγοντας ότι η γιορτή αυτή γινόταν και τα χρόνια της υπουργίας του. “Δεν κατέγραφαν οι καλοθελητές βίντεο και εικόνες ή εάν κατέγραφαν δεν τις έδιναν” είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, αφού ξεκαθάρισε πως δεν ανήκει στην ίδια πολιτική παράταξη με τη διοικήτρια, συνέδεσε το γεγονός με την ανανέωση της θητείας της και είπε ότι “ήταν στημένο όλο αυτό, δεν υπάρχει καμία καταγγελία από ασθενείς ή συνοδούς”.

Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι “επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκη οι εργαζόμενοι υπέστησαν 202 ΕΔΕ, πήγαν στα δικαστήρια 40 άνθρωποι. Εγώ προσωπικά πήγα ως απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας”.

Πολάκης: Πρωτοφανές σκηνικό

«Όλη η Ελλάδα θαύμασε το βίντεο με τους χορούς και τα γλέντια στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Κοργιαλένειο-Μπενάκειο” εν μέσω εφημερίας και με τα φορεία να περνούν με ασθενείς, μέσα από την αυτοσχέδια πίστα και μπροστά από χορευτές και όργανα», αναφέρει σε δήλωσή του ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης ο οποίος ζητά την διαλεύκανση της υπόθεσης και την απομάκρυνση της διοικήτριας.

Στην δήλωσή του αναφέρει: «Για μια ακόμα φορά οι άριστοι του Κ. Μητσοτάκη απέδειξαν ότι δεν έχουν καμιά ενσυναίσθηση, μιας και το χορό έσερνε η διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Ταβιανάτου» και εξηγεί: «Η κ. Ταβιανάτου δεν είναι τυχαία, αντιθέτως αποτελεί μια καθαρά κομματική επιλογή. Μπορεί μα μην διαθέτει τα τυπικά προσόντα για Διοικήτρια, μιας και πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο του υπουργείου Υγείας με πτυχίο κοινωνιολογίας από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, διαθέτει, όμως, όλες εκείνες τις δεξιότητες που χαρακτηρίζουν τους άριστους του Κ. Μητσοτάκη».

Ακολούθως «θυμίζει ότι είναι η πρώτη θητεία της κ. Ταβιανάτου ως διοικήτρια, καθώς το 2014 είχε διοριστεί από τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη, αναπληρώτρια διοικήτρια στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Το Φεβρουάριο του 2022, η εφημερίδα Δημοκρατία σε δημοσίευμα της κατήγγειλε ότι στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, μιας και δεν είχε οριστεί Αναπληρωτής Διοικητής αλλά ούτε είχε συγκροτηθεί το ΔΣ, η κ. Ταβιανάτου έκανε ότι ήθελε, έχοντας και τη στήριξη του σωματείου εργαζομένων μέσα από τη συνεργασία των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ που πρόσκεινται στον Ανδρέα Λοβέρδο και μιας μερίδας συνδικαλιστών της Ν.Δ. Το αποτέλεσμα ήταν να στηθεί στο νοσοκομείο ένα ατελείωτο πάρτι απευθείας αναθέσεων και πελατειακών μετακινήσεων τις οποίες είχε καταγγείλει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Χαρακτηριστική στιγμή της κ. Ταβιανάτου, υπήρξε διαγωνισμός για την καθαριότητα, στην προκήρυξη του οποίου είχε μπει ως προαπαιτούμενο, η εταιρία που θα αναλάβει το έργο να έχει πιστοποίηση για την τήρηση του συστήματος διαχείρισης οδικής ασφάλειας! Για τις δίχως άλλο ανεκτίμητες υπηρεσίες της στο καθεστώς Μητσοτάκη, η κ. Ταβιανάτου ανταμείβεται μάλιστα με εξάμηνη παράταση της θητείας της (απόφαση 13/12/2024)».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα