Χιόνισε σε πολλές περιοχές της χώρας – Εντυπωσιακές εικόνες

Χιόνισε σε πολλές περιοχές της χώρας – Εντυπωσιακές εικόνες
Χιόνια στα βουνά (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε Μέτσοβο, Φλώρινα, Καστοριά και πολλές ακόμη περιοχές της Ελλάδας.

Τη στιγμή που η κακοκαιρία στη χώρα μαίνεται, αρκετές ορεινές περιοχές “ντύθηκαν” στα λευκά, μετά τις χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συγκεκριμένα, χιόνια έπεσαν σε Μέτσοβο, Φλώρινα, Καστοριά, καθώς και στα ορεινά Τρικάλων και Καρδίτσας.

Οι εικόνες από τα χιονισμένα τοπία είναι εντυπωσιακές.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας σημειώθηκαν χιονοπτώσεις σε υψόμετρο 1000 μέτρων περίπου, με έξι μηχανήματα της Π.Ε. να επιχειρούν στο σημείο ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Το ύψος του χιονιού φτάνει τα 20 εκατοστά. Η εικόνα που παρουσιάζουν τα ποτάμια μετά τις έντονες βροχοπτώσεις είναι ελεγχόμενη.

Δείτε και βίντεο από το χιονισμένο τοπίο:

Παράλληλα, χιόνια σκέπασαν στη διάρκεια της νύχτας την ορεινή Πίνδο, με το ύψος του χιονιού να κυμαίνεται από τρία έως δέκα εκατοστά.

Εννιά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, σύμφωνα με όσα τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ρίχνουν αλάτι για να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι για τις μετακινήσεις, ενώ ο ίδιος συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κινούνται σε αυτές τις περιοχές που σημειώθηκε χιονόπτωση.

Οι καταπτώσεις βράχων λόγω των έντονων βροχοπτώσεων συνεχίζονται, με τους ποταμούς να είναι σημαντικά «φουσκωμένοι». Η όλη κατάσταση, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη είναι ελεγχόμενη, καθώς σήμερα τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα