Χρυσοχοϊδης: Η Δημοκρατία να απαντήσει με δυναμικό τρόπο στην τρομοκρατία

Χρυσοχοϊδης: Η Δημοκρατία να απαντήσει με δυναμικό τρόπο στην τρομοκρατία
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Eurokinissi

Τι τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλώντας τη Δευτέρα στην ημερίδα μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας στο Πολεμικό Μουσείο.

«Ανεξόφλητο χρέος σε όσους έδωσαν το αίμα τους και σε όσους κατάφεραν να σταθούν όρθιοι για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης την ημερίδα μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας στο Πολεμικό Μουσείο.

Τόνισε ότι «η εκδήλωση αυτή είναι η απαρχή μιας σειράς δράσεων με σκοπό είναι να γίνει ένας θεσμός που θα μελετά και θα ερευνά το φαινόμενο της τρομοκρατίας. Όχι απλά για τιμάμε τη μνήμη αλλά για να δώσουμε συνέχεια έτσι ώστε η Δημοκρατία να απαντήσει με ένα δυναμικό τρόπο».

«Ήταν ντροπή για την Ελλάδα η αδυναμία εξάλειψης του φαινομένου της τρομοκρατίας επί σχεδόν 28 χρόνια. Δεν αξίζει η Ελλάδα τέτοιες συμπεριφορές απέναντι στην Δημοκρατία και στο κράτος Δικαίου. Αποδείχτηκε ότι υπάρχουν πολιτικοί, δημοσιογράφοι ένα μεγάλο μέρος της δημοκρατικής Ελλάδας που απάντησε συντριπτικά “όχι” στην προσβολή της ζωής και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων», υπογράμμισε.

«Ο τρομοκράτης έχει χάσει τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του να είναι άνθρωπος και σε αντίθεση με τον κοινό δολοφόνο που κινείται από μίσος, απληστία, πάθος η απανθρωπιά του τρομοκράτη είναι δεδομένη. Η ιδιοσυστασία του δεν περιέχει κανένα συναίσθημα. Αλλιώς είναι αδύνατον να ενεργήσει επίθεση. Αυτό είναι που τρομάζει στην τρομοκρατία. Η κατάληξη του να πάψεις να είσαι άνθρωπος», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε.

«Στην τρομοκρατία δεν υπάρχει κανένα ρομαντικό στοιχείο και οι πιο σπουδαίες έννοιες θρυμματίζονται και παραβιάζεται η ατομική ευθύνη του καθένα μας να συμβιώνουμε με διαφορετικές αξίες. Αυτή η στάση είναι κίνδυνος για την ίδια την Δημοκρατία. Οι τρομοκρατικές πράξεις αφήνουν μόνο θύματα, νεκρούς και ζωντανούς, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος και στους συγγενείς των θυμάτων. «Οι οικογένειες των θυμάτων έχουν ένα πρόσθετο βάρος το οποίο καλούνται να ξεπεράσουν. Να εξηγήσουν το ανεξήγητο, αφού έστω και αθέλητα οι τρίτοι ψάχνουν τι είχε κάνει το θύμα ώστε να συμβεί αυτό. Για μεγάλο διάστημα η ταυτότητα των θυμάτων κυριαρχείται από την σύνδεση με το θύμα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα