Ζάκυνθος: Ένοχη η μητέρα που κακοποιούσε τα θετά παιδιά της

Διαβάζεται σε 3'
Παιδική κακοποίηση
Παιδική κακοποίηση (Φωτογραφία αρχείου) iStock

Ένοχη κρίθηκε η 49χρονη μητέρα στη Ζάκυνθο για την κακοποίηση των δύο ανήλικων υιοθετημένων παιδιών της. Της επιβλήθηκαν 16 μήνες με αναστολή.

Ποινή 16 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στην 50χρονη μητέρα στη Ζάκυνθο, η οποία κατηγορείται ότι κακοποιούσε τα δύο ανήλικα θετά παιδιά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές έκριναν τη μητέρα ένοχη για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ ο εισαγγελέας θα αποφασίσει τελικά αν το 12χρονο αγόρι και η 9χρονη αδερφή του θα επιστρέψουν στο σπίτι τους ή θα φιλοξενηθούν σε κάποιο άλλο ασφαλή χώρο.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν το 12χρονο αγοράκι έτρεξε στο σπίτι μίας γειτόνισσας και ζήτησε βοήθεια γιατί τα χτυπούσε -όπως είπε- η θετή τους μητέρα, η οποία μάλιστα πριν περίπου 10 ημέρες είχε χάσει τον σύζυγό της.

Τα παιδιά είχαν υιοθετηθεί από το ζευγάρι πριν από τρία χρόνια και επί σειρά ετών δέχονταν βίαιη συμπεριφορά από την γυναίκα που τα μεγάλωνε, όπως υποστήριξε το ανήλικο αγοράκι.

Η γειτόνισσα ενημέρωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» και από εκεί ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, άντρες του οποίου προχώρησαν στην σύλληψης της 50χρονης στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Τα δύο παιδάκια έχουν μεταφερθεί προσωρινά στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου για εξετάσεις και προστατευτική φύλαξη, μέχρι να αποφασιστεί μία πιο μόνιμη στέγη γι’ αυτά.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού για την κακοποίηση των δύο παιδιών από τη θετή μητέρα τους

Το Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφορικά με το περιστατικό κακοποίησης των δύο ανήλικων παιδιών από τη μητέρα τους στη Ζάκυνθο, ενημερώνει για τις ενέργειές του:

Το 2019 τα δύο ανήλικα παιδιά απομακρύνθηκαν από το οικογενειακό τους περιβάλλον και φιλοξενήθηκαν στον Οργανισμό για 1,5 χρόνο.

Το 2020, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Υιοθεσίας & Αναδοχής (Anynet), και όπως προβλέπεται στον Νόμο 4538/2018 (Μέτρα για την Υιοθεσία και Αναδοχή και άλλες Διατάξεις), τα παιδιά συνδέθηκαν με θετό ζευγάρι, εγκεκριμένο από την αρμόδια Περιφέρεια (Ιονίων Νήσων).

Το 2021 τα παιδιά εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην οικία των θετών γονέων και στο τέλος του ίδιου έτους εκδόθηκε η απόφαση υιοθεσίας από το αρμόδιο δικαστήριο. Μετά την έκδοση απόφασης υιοθεσίας εκ του νόμου προβλέπεται εποπτεία της υιοθεσίας για τρία έτη από την αρμόδια Περιφέρεια, στην προκειμένη περίπτωση την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στις 6 Απριλίου 2024 δεχτήκαμε κλήση από πολίτη όπου μας ενημέρωσε πως το ένα, εκ των δύο, ανηλίκων παιδιών εκμυστηρεύτηκε ότι η μητέρα τούς ασκεί σωματική βία. Το παιδί είχε εμφανή σημάδια σωματικής κακοποίησης. Επιπλέον, ενημερωθήκαμε ότι πολύ πρόσφατα ο πατέρας των παιδιών αυτοκτόνησε.

Άμεσα ενημερώσαμε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και παράλληλα την Εισαγγελία Ζακύνθου. Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε πως τα παιδιά μεταφέρθηκαν και παραμένουν σε ασφαλές περιβάλλον, σε νοσοκομείο της περιοχής ενώ παράλληλα δρομολογήθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές και οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία τους.

Το Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού συνεχίζει να βρίσκεται στη διάθεσή τόσο των παιδιών όσο και των αρμόδιων Αρχών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα