Ζάκυνθος: Στον ανακριτή ο πατροκτόνος – Το “Χαμόγελο” είχε προειδοποιήσει τρεις φορές

Ζάκυνθος: Στον ανακριτή ο πατροκτόνος – Το “Χαμόγελο” είχε προειδοποιήσει τρεις φορές
Στον ανακριτή ο 26χρονος imerazante

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του "Χαμόγελου του Παιδιού" για τρεις καταγγελίες που είχαν γίνει για την οικογένεια του 70χρονου που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο, ενώ ο 26χρονος πατροκτόνος βρέθηκε το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή.

Στον ανακριτή Ζακύνθου, βρέθηκε εκ νέου ο 26χρονος που φέρεται να δολοφόνησε τον 70χρονο πατέρα του, την περασμένη Κυριακή στο χωριό Βολίμες, στην Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Παναγιώτη Κεφαλληνό, ζητήθηκε χθες νέα 24ωρη προθεσμία, προκειμένου να έχει στη διάθεση του στοιχεία σημαντικά για την υπεράσπιση του πελάτη του. Έτσι ο 26χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή το μεσημέρι του Σαββάτου.

Χαμόγελο του Παιδιού: Είχαμε ενημερώσει

Αίσθηση έχει προκαλέσει, στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου η ανακοίνωση του συλλόγου, το «Χαμόγελο του παιδιού», στην αναφέρεται, ότι ο σύλλογος είχε ενημερώσει τρεις φορές την Εισαγγελία Ανηλίκων, για δύο ανήλικα παιδιά που δέχονταν σωματική κακοποίηση και παραμέληση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για τα πλήρη στοιχεία της οικογένειας του 70χρονου που δολοφονήθηκε από τον 26χρονο γιο του στη Ζάκυνθο και άμεσα έγινε η αναζήτηση στα αρχεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του οργανισμού για πιθανές καταγγελίες. Από την αναζήτηση προέκυψε ότι τον Σεπτέμβριο του 2009 “Το Χαμόγελο του Παιδιού” έλαβε ανώνυμη καταγγελία στην “Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056” για την έντονη σωματική κακοποίηση των 2 ανήλικων παιδιών της οικογένειας (ηλικίας 2,5 ετών & 6 μηνών) καθώς και για την παραμέλησή τους. ‘Αμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων για να ερευνήσει την υπόθεση. Ωστόσο “Το Χαμόγελο του Παιδιού” δεν έλαβε ποτέ πληροφορίες για την έκβασή της. Τον Σεπτέμβριο του 2011 “Το Χαμόγελο του Παιδιού” έλαβε μια κλήση για τα ίδια παιδιά αλλά επειδή δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες ώστε να στοιχειοθετηθεί καταγγελία.

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” ενημερώνει ότι «δεν έχει τη δικαιοδοσία να διερευνεί τις καταγγελίες που λαμβάνει. Οι μόνοι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες».

Ακούστε τις δηλώσεις του προέδρου του “Χαμόγελου”, Κώστα Γιαννόπουλου, στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 για το θέμα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα