Εν αναμονή της απόφασης για το Δίστομο

Ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την Γερμανική Πρεσβεία, από την Κίνηση Πολιτών Διστόμου, για την διεκδίκηση Γερμανικλών αποζημιώσεων, Πέμπτη 6 Ιαν. 2011. (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
Ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την Γερμανική Πρεσβεία, από την Κίνηση Πολιτών Διστόμου, για την διεκδίκηση Γερμανικλών αποζημιώσεων, Πέμπτη 6 Ιαν. 2011. (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Χάγη όπου αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Δικαστηρίου για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας για την απόφαση ιταλικού δικαστηρίου υπέρ του Διστόμου.

Η απόφαση θα αναγνωστεί στις 11 το πρωί, ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο του Δικαστηρίου www.icj-cij.org.

Η Γερμανία έχει προσφύγει στη Χάγη θεωρώντας ότι τα ιταλικά δικαστήρια, μη σεβόμενα την ετεροδικία της Γερμανίας, έχουν εγκρίνει κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου αναφορικά με θύματα του ναζισμού στην Ιταλία, και του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, που επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο και επιδίκασε 28 εκατομμύρια ευρώ στα θύματα του Διστόμου.

Παρών κατά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, θα είναι και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, καθηγητής Στέλιος Περράκης, καθώς η Ελλάδα έχει παρέμβει υπέρ της Ιταλίας στην υπόθεση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι η ελληνική παρέμβαση έγινε δεκτή από το Δικαστήριο.

Δείτε live την απόφαση για τη σφαγή του Διστόμου στο δικαστήριο της Χάγη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η σφαγή στο Δίστομο

SHARE:

24Media Network