ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΑΚΙΝΗΤΑ (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Έκτακτα μέτρα για την αποφυγή ηλεκτρικού μπλακ άουτ με την έλευση της "Μήδειας"

Το ηλεκτρικό σύστημα μεταφοράς έχει "τραυματιστεί" σοβαρά από τη βλάβη και πυρκαγιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου το βράδυ της Κυριακής, ενώ είχε ήδη σοβαρά προβλήματα λόγω παλαιότητας.

ΔΕΗ

''Πράσινο'' χρήμα αναζητά η ΔΕΗ – Ετοιμάζει ομόλογο με ρήτρα αειφορίας

Η στροφή της Δημόσιας Επιχείρησης στις Ανανεώσιμες Πηγές «σφραγίστηκε» χθες με την έγκριση συμφωνίας με τη Γερμανική RWE για από κοινού κατασκευή φωτοβολταϊκών μέχρι και 2 Γιγαβάτ.

ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΗΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

ΑΔΜΗΕ: Από εξοπλισμό του '70 και του '80 κρέμεται το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας

Ο Διαχειριστής μετά τη βλάβη και φωτιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου αναγνωρίζει την άμεση ανάγκη επενδύσεων και θέτει σε εφαρμογή 5ετές πρόγραμμα 80 εκατ. ευρώ για ανανέωση εξοπλισμού.

Αγωγός φυσικού αερίου

Στρατηγικό έργο για την επέκταση του δικτύου αερίου κατά μήκος του Έβρου

Το φυσικό αέριο θα διανέμεται σε βιομηχανίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο Σουφλί, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα. Στόχος είναι ο αγωγός να έχει κατασκευαστεί σε διάστημα ενός έτους.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ

ΔΕΗ: Παγώνουν τα τιμολόγια για τα νοικοκυριά - Αυξήσεις για βιοτεχνίες και βιομηχανίες

Την απόφαση να μην ενεργοποιήσει την ρήτρα διοξειδίου του άνθρακα για τη Χαμηλή Τάση έλαβε η ΔΕΗ κρατώντας έτσι στα ίδια επίπεδα τα τιμολόγια. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τη Μέση Τάση όπου υπάρχουν αυξήσεις.

Κτήρια στην πόλη των Τρικάλων.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)

Αλλαγές στο νέο "Εξοικονομώ - Αυτονομώ", νέα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων

Θα προσμετρώνται η παλαιότητα του κτιρίου, το ύψος του εισοδήματος του νοικοκυριού και οι περιφέρειες της χώρας με βαρύτητα σε εκείνες που έχουν ακραίες κλιματολογικές συνθήκες.

Αγωγός φυσικού αερίου

Πύλη εισόδου η Ελλάδα για την εξαγωγή του ισραηλινού αερίου στα Βαλκάνια

Τηλεδιάσκεψη υπουργών Ενέργειας της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης την Πέμπτη, με πρωτοβουλία του Ισραήλ και συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας και της Σερβίας.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ

Κομισιόν: Ρεύμα στους ιδιώτες ανταγωνιστές της θα δίνει υποχρεωτικά η ΔΕΗ

Σύμφωνα με συμφωνία του ΥΠΕΝ με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι ιδιώτες προμηθευτές θα αποκτήσουν πρόσβαση στη λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ για λόγους προστασίας του ανταγωνισμού.

Η ισπανική εταιρεία Repsol

Αποχωρεί από τις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας η Ισπανική Repsol

Η εταιρεία αναπροσαρμόζει τη στρατηγική της λόγω της κρίσης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας φεύγει και η Energean, μειοψηφικός εταίρος των Ισπανών.

Τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ

"Κόκκινη κάρτα" στις κινεζικές εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον ΔΕΔΔΗΕ

Η Κινεζική State Grid που αποτελεί στρατηγικό επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ, και μια ακόμα κινεζική εταιρεία, συμμετείχαν στο market test για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, ωστόσο ειδοποιήθηκαν ότι δεν μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.

Αγωγός φυσικού αερίου

Διακρατική συμφωνία με Βουλγαρία: Το φθινόπωρο σε λειτουργία ο αγωγός αερίου

Ο αγωγός IGB που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη χώρα μας στη Βουλγαρία μπαίνει στην τελική ευθεία, με τη Βουλή να καλείται να κυρώσει τη σχετική διακρατική συμφωνία με τη γειτονική χώρα.

Αγωγός φυσικού αερίου

Φυσικό αέριο: Φτάνει σε Λαμία, Χαλκίδα και Θήβα - Επιλέχτηκαν οι εργολάβοι

Σε ρυθμό υλοποίησης μπαίνει πλέον το πρόγραμμα ανάπτυξης της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) καθώς, μετά την τοποθέτηση εργολάβων στη Θρακη, σειρά έχουν τώρα οι τρεις πόλεις της Κεντρικής Ελλάδας.

Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνίτη

Το σίριαλ των λιγνιτών στην ατζέντα της ενεργειακής επιθεώρησης από την Κομισιόν

Την εβδομάδα αυτή ξεκινούν οι επαφές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών στο πλαίσιο της 9ης έκθεσης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Συνάντηση του Υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ

"Ποδαρικό" στο νέο υπουργό ενέργειας έκανε ο Αμερικανός πρέσβης Πάιατ με "θερμή" ατζέντα

Στη συνάντηση των δύο ανδρών το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα διεθνή ενεργειακά projects για τα οποία οι ΗΠΑ διατηρούν έντονο ενδιαφέρον, αλλά και η ανάπτυξη πράσινων επενδύσεων με αμερικανικά κεφάλαια.

Φωτοβολταϊκά

Κομισιόν: Επενδύει σε ελληνική εταιρεία καινοτόμων φωτοβολταϊκών για θερμοκήπια

Η ελληνική εταιρεία Brite Solar βρίσκεται ανάμεσα στις 42 καινοτόμες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις τις οποίες θα χρηματοδοτήσει το Ταμείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας.

Σωλήνες φυσικού αερίου

Διπλή "έφοδος" Βόρειας Μακεδονίας σε εγχώριες υποδομές αερίου και ρεύματος στη Θράκη

Οι κρατικές εταιρείες της Βόρειας Μακεδονίας με "πράσινο φως" από την ελληνική κυβέρνηση, "μπαίνουν" στον τερματικό πλωτό σταθμό αερίου και σε μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη.

ΔΕΗ

Κοινή εταιρεία της ΔΕΗ με τη Γερμανική RWE για ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων

Οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε εντατικές διαπραγματεύσεις για από κοινού ανάπτυξη φωτοβολταϊκών επενδύσεων στη Δυτική Μακεδονία. Στόχος είναι να έχει λειτουργήσει το κοινό σχήμα μέχρι το καλοκαίρι.

Ακίνητα στην Αθήνα

Αλλαγές στην πλατφόρμα του "Εξοικονομώ – Αυτονομώ" για δικαιότερη υποδοχή αιτήσεων

Αντιδρά το ΥΠΕΝ στην αξιοποίηση από μεγάλα τεχνικά γραφεία ειδικών λογισμικών με δυνατότητες ταχύτατης και μαζικής υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα. Παρατάθηκαν οι προθεσμίες και γίνονται τεχνικές βελτιώσεις.

Σωλήνες φυσικού αερίου

Έφτασαν στην Ελλάδα μέσω TAP οι πρώτες ποσότητες αερίου από την Κασπία

Με την έναρξη των εμπορικών παραδόσεων, η Ελλάδα διαφοροποιεί περαιτέρω το μείγμα προμήθειάς της εισάγοντας ένα αέριο με ανταγωνιστική τιμή, γεγονός που αναμένεται σταδιακά να περάσει στους τελικούς καταναλωτές.

Η Κυπριακή Petrolina εξαγόρασε τη Silk Oil και εισέρχεται στην ελληνική αγορά καυσίμων

Η Κυπριακή Petrolina εξαγόρασε τη Silk Oil και εισέρχεται στην ελληνική αγορά καυσίμων

Ο Όμιλος Petrolina είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Κύπρου και κάνει σοβαρό άλμα με την είσοδό του στην Ελλάδα, καθώς με αποκτά 414 πρατήρια καυσίμων, αλλά και χώρους αποθήκευσης.

 Κέντρο Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ

Ολοκληρώνεται το "μικρό" καλώδιο για Κρήτη, στην κατασκευή και το μεγάλο

Η διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο μπήκε σε δοκιμαστική ηλέκτριση, ενώ η λεγόμενη "μεγάλη" διασύνδεση με την Αττική μπαίνει σε φαση κατασκευής, σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ.

Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος

Νέες επιχειρηματικές μάχες στην ενέργεια, αλλά και δύσκολους γρίφους, φέρνει το 2021

Οι μεγάλοι εγχώριοι όμιλοι αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους, ενώ και ξένοι παίκτες βλέπουν προσεκτικά την ελληνική ενεργειακή αγορά τη στιγμή που ανοίγουν νέα πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ

Ποια ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα στον ενεργειακό τομέα τη χρονιά που φεύγει

Ο τομέας, όπως απεδείχθη και κατά την 10χρονη οικονομική κρίση, έχει μεγάλες αντοχές και ισχυρότατη δυναμική. Αυτό του επέτρεψε, παρά τα προβλήματα, να σταθεί όρθιος και κατά τον κρίσιμο απερχόμενο χρόνο.

 Κέντρο Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ

Νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Νέοι κανόνες για την τιμολόγηση του ρεύματος και τους έξυπνους μετρητές

Μεγάλη αλλαγή είναι η καθιέρωση των «ενεργών πελατών», δηλαδή των καταναλωτών που θα μπορούν ανεμπόδιστα να πωλούν την ηλεκτρική ενέργεια από αυτοπαραγωγή.

Ηλεκτρικό όχημα (φωτογραφία αρχείου)

Μια ελληνική start-up στη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω καινοτόμου και εύχρηστου λογισμικού

Η Joule αναπτύσσει ένα δίκτυο επαναφόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχοντας ήδη τοποθετήσει τους πρώτους σταθμούς της σε Σαντορίνη, Μαρούσι και άλλες περιοχές.

Φωτογραφία αρχείου

Πέντε μοναχές στα Καλάβρυτα στήνουν μπλόκο στο απαραίτητο νέο δίκτυο ρεύματος στην Πελοπόννησο

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το έργο ενίσχυσης του δικτύου, προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, έχει ολοκληρωθεί, εκτός από δύο πυλώνες που πρέπει να περάσουν σε περιοχή με την οποία έχει... οπτική επαφή η Μονή Αγ. Θεοδώρων. Οι μοναχές της Μονής "μπλοκάρουν" δικαστικά το έργο.

Φωτοβολταϊκά

Αιτήσεις για τα πρώτα πλωτά φωτοβολταϊκά της χώρας κατέθεσε η ΔΕΗ

Η επιχείρηση, μέσω της θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, προωθεί νέες "πράσινες" επενδύσεις 650 Μεγαβάτ στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πρόκειται σύντομα να δραστηριοποιηθεί και σε παράκτια αιολικά.