ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ενεργειακά νέα και ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Ενημέρωση για την ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, τα καύσιμα και την βιομηχανία ενέργειας.

Φυσικό αέριο

Η ΕΕ συζητά την επιβολή ανώτατου ορίου τιμών στο ρωσικό φυσικό αέριο

Βάσει εγγράφου που διέρρευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει δύο πιθανά μέσα για την επιβολή ανώτατων τιμών χονδρικής πώλησης φυσικού αερίου, ένα από τα οποία θα στόχευε μόνο τη Ρωσία.

High Voltage Tower - sunset.

Ενεργειακή κρίση: Πώς θα μπορούσε η Ευρώπη να περιορίσει την αύξηση των τιμών

Οι μεταρρυθμίσεις στην ενεργειακή αγορά που εξετάζονται από την ΕΕ και τι θα μπορούσαν να συνεπάγονται. Η σχέση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας με το φυσικό αέριο και τα δυνητικά μειονεκτήματα.

Αγωγός Nord Stream 1

Ρωσία - ΕΕ: Μπρα ντε φερ για την ενέργεια με πλαφόν και κλειστό Nord Stream

Άγνωστο πότε θα ανοίξει ξανά ο αγωγός φυσικού αερίου, καθώς η Gazprom ανακοίνωσε, μία μέρα πριν την επανεκκίνησή του και μετά την απόφαση της G7 για πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου, ότι προέκυψε διαρροή. Η πρώτη αντίδραση της ΕΕ.

"Τρίζει τα δόντια" η Ρωσία: Θα κόψει το πετρέλαιο και στις χώρες που θα βάλουν πλαφόν στην τιμή του

"Τρίζει τα δόντια" η Ρωσία: Θα κόψει το πετρέλαιο και στις χώρες που θα βάλουν πλαφόν στην τιμή του

Κίνηση που θα αποσταθεροποιήσει την αγορά χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης το ενδεχόμενο απόφασης στην ΕΕ περί πλαφόν στη τιμή του πετρελαίου.

Λογαριασμός ρεύματος

"Ζαλισμένοι" οι καταναλωτές από τις συνεχείς αλλαγές στους τιμοκαταλόγους του ρεύματος

Στη σύγχυση των καταναλωτών συμβάλλουν διάφορες εμπορικές πρακτικές των παρόχων, όπως εκπτώσεις συνέπειας κ.λπ., όσο και οι "μπερδεμένες" διαφημιστικές καμπάνιες των εταιρειών προμήθειας.

Αγωγός φυσικού αερίου

Έντονη κινητικότητα για ευρωπαϊκό πλαφόν στο αέριο και παρέμβαση στο ρεύμα

Ακόμα και στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. στις 9 Σεπτεμβρίου είναι πιθανόν να ληφθούν τα πρώτα άμεσα μέτρα, ενώ θα συνεχίσει η επεξεργασία για πιο ριζική παρέμβαση στην αρχιτεκτονική της αγοράς ηλεκτρισμού.

Αγωγός φυσικού αερίου

Αγώνας δρόμου για να έχουμε ρεύμα τον ερχόμενο χειμώνα

Η ηλεκτροπαραγωγή στη χώρα μας "κρέμεται" από το αν θα υπάρχει φυσικό αέριο, ενώ η ασφαλής τροφοδοσία με αέριο, μετά το "παιχνίδι" της Ρωσίας, εξαρτάται από το αν θα υπάρχει διαθέσιμο LNG στις διεθνείς αγορές.

Ενεργειακή κρίση: Πλαφόν στην τιμή αερίου μελετά πλέον η Ευρώπη

Ενεργειακή κρίση: Πλαφόν στην τιμή αερίου μελετά πλέον η Ευρώπη

Τη χρήση του ευρωπαϊκού "μπαζούκα" ετοιμάζει η Κομισιόν με πλαφόν στην τιμή αερίου, έτσι ώστε να μειωθούν και οι τιμές ρεύματος. Το Σεπτέμβριο παρουσιάζεται η τεχνική "φόρμουλα", ενώ αναμένεται η ανακοίνωση για έκτακτη σύνοδο κορυφής στις 6-7 Οκτωβρίου.

 Nord Stream 1

Ενεργειακή κρίση: Μπορεί τελικά ο κόσμος να αντέξει χωρίς το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας;

Δύσκολη υπόθεση η απεξάρτηση της Δύσης από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, με τις τιμές τους να εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη. Την ίδια ώρα, ο αγωγός Nord Stream 1 πρόκειται να κλείσει μέσα στην εβδομάδα για συντήρηση.

Ηλεκτρική ενέργεια και ακρίβεια

Ρεύμα: Ανακοινώνονται σήμερα οι επιδοτήσεις στην ενέργεια για τον Σεπτέμβριο

Σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για τις επιδοτήσεις στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του Σεπτεμβρίου. Στα 616,38 ευρώ η μεγαβατώρα στην Ελλάδα.

Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου

Η Βουλγαρία θέλει να επαναδιαπραγματευτεί με την Gazprom για να ξαναρχίσουν οι παραδόσεις φυσικού αερίου

Η Βουλγαρία, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Μόσχα για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της, αρνήθηκε να πληρώνει το φυσικό αέριο σε ρούβλια.

Ηλεκτρική Ενέργεια

Ρεύμα: Άλμα των τιμών χονδρικής στην Ευρώπη - Στα 616,38 ευρώ η μεγαβατώρα την Τρίτη στην Ελλάδα

Νέο υψηλό ρεκόρ αναμένεται να καταγράψει αύριο, Τρίτη, η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη. Στα 616,38 ευρώ η μεγαβατώρα στην Ελλάδα.

Ρεύμα: "Ηλεκτροσόκ" με τις τιμές Σεπτεμβρίου - Νέες επιδοτήσεις για να "κρατηθεί" η ενεργειακή ακρίβεια

Ρεύμα: "Ηλεκτροσόκ" με τις τιμές Σεπτεμβρίου - Νέες επιδοτήσεις για να "κρατηθεί" η ενεργειακή ακρίβεια

Το όλο σκηνικό με τις τιμές αερίου και βέβαια του ηλεκτρικού ρεύματος αποτελεί ένα προανάκρουσμα του τι περιμένει την Ευρώπη το χειμώνα, κάτι άλλωστε που τροφοδοτεί τις μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις που καταγράφονται σε Βρετανία και Γερμανία,

Κομισιόν: "Χαμηλώστε τη θέρμανση κατά ένα βαθμό Kελσίου και η ΕΕ θα εξοικονομήσει 7% ενέργεια"

Κομισιόν: "Χαμηλώστε τη θέρμανση κατά ένα βαθμό Kελσίου και η ΕΕ θα εξοικονομήσει 7% ενέργεια"

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε μέρος των ενεργειακών μέτρων που προτείνει η Κομισιόν για να ανταπεξέλθει η ΕΕ στον δύσκολο χειμώνα. Ζοφερές προβλέψεις Ρωσίας για υπερδιπλασιασμό της τιμής του εξαγόμενου φυσικού αερίου το 2022.

Τα γραφεία της ΡΑΕ

"Συνεμορφώθην προς τα υποδείξεις": Τι αναφέρει η ΡΑΕ για την αποτύπωση της κρατικής επιδότησης και τις διαφημίσεις παρόχων

Η ΡΑΕ, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση απευθύνει συστάσεις σε Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας προκειμένου να αναμορφώσει άμεσα τη διαφημιστική του στρατηγική.

Πυλώνες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος

Απληρωτοι λογαριασμοί: Σήμα κινδύνου από παρόχους, παραγωγούς και ΡΑΕ - Έρχεται κύμα "ενεργειακού τουρισμού"

Καμπανάκι κρούουν για το φαινόμενο του "ενεργειακού τουρισμού" και τη συσσώρευση απλήρωτων χρεών φορείς της αγοράς ενέργειας.

Η εγκατάσταση Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στη Ρεβυθούσα

Ρεβυθούσα: Μέχρι τέλος Αυγούστου έτοιμη για φορτία, η πλωτή δεξαμενή φυσικού αερίου

Το νέο πλοίο το οποίο θα λειτουργήσει ως πλωτή δεξαμενή φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα διπλασιάζει την αποθηκευτική δυνατότητα της εγκατάστασης επανεριοποποίησης ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ρεύμα: Μηνύματα "υψηλής τάσης" για τον Σεπτέμβριο και δεσμεύσεις για προσιτές τιμές

Ρεύμα: Μηνύματα "υψηλής τάσης" για τον Σεπτέμβριο και δεσμεύσεις για προσιτές τιμές

Για στήριξη νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση δεσμεύθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την ώρα που οι τιμές είναι αυξημένες. Πολύ δύσκολο Φθινόπωρο για τους καταναλωτές.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι προμηθευτές κοροϊδεύουν τους καταναλωτές - Τι καταγγέλει η ΡΑΕ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι προμηθευτές κοροϊδεύουν τους καταναλωτές - Τι καταγγέλει η ΡΑΕ

Για παραπλανητικές διαφημίσεις προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Οι πάροχοι φέρονται ψευδώς να χορηγούν εκπτώσεις, ενώ αυτές προκύπτουν απο τις επιδοτήσεις της πολιτείας.

Κινούμαι ηλεκτρικά: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος

Κινούμαι ηλεκτρικά: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος

Το ποσοστό επιδότησης του "Κινούμαι ηλεκτρικά" για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τα φυσικά πρόσωπα είναι 30% επί της λιανικής τιμής προ φόρω. Χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις για το πρόγραμμα.

Λογαριασμός ρεύματος

Έρχονται νέες αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος που ανακοινώθηκαν για τον Αύγουστο

Οι πάροχοι έχουν κληθεί, με βάση επιστολή που παρέλαβαν από τη ΡΑΕ, να στείλουν στοιχεία, τα οποία να αποδεικνύουν ότι τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν δικαιολογούνται από τα κόστη παραγωγής.

Το εργοστάσιο αποθήκευσης αερίου Reckrod, που βρίσκεται κοντά στο Eiterfeld, στην κεντρική Γερμανία, στις 14/7 μετά το κλείσιμο αγωγού του Nord Stream 1, λόγω 'συντήρησης'.

Συμφωνία Ενέργειας: Δεν γλιτώσαμε το ενδεχόμενο κρύων ντους και 'δελτίων' αερίου το χειμώνα

Οι 27 υπουργοί Ενέργειας ουσιαστικά δεν αποφάσισαν τίποτα στη συνάντηση της Τρίτης 26/7. Τι αναφέρεται στη 'συμφωνία', γιατί η Ελλάδα είναι σε καλύτερη μοίρα από άλλες χώρες και ποιο είναι το χειρότερο σενάριο.