Εκτός από αέριο η ΔΕΠΑ θα πουλάει και ρεύμα

Εκτός από αέριο η ΔΕΠΑ θα πουλάει και ρεύμα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης ετοιμάζεται να εξετάσει την επέκτασή της στην προμήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος και στην επεξεργασία απορριμμάτων

Την τροποποίηση του καταστατικού της ΔΕΠΑ πρόκειται να συζητήσει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης, προκειμένου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να επεκτείνει τους τομείς δραστηριότητάς της.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της επιχείρησης έχει σχεδιάσει τη δραστηριοποίηση της εταιρείας στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και στην επεξεργασία απορριμμάτων, και προωθεί αντίστοιχες αλλαγές στο καταστατικό της ώστε να μπορεί να κινηθεί ανεμπόδιστα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η διεύρυνση δραστηριοτήτων είναι προφανές ότι αποτελεί προσπάθεια αναπλήρωσης των εσόδων που θα χάσει η ΔΕΠΑ από τις αλλαγές που έχουν ήδη δρομολογηθεί στην αγορά αερίου, αλλαγές που στερούν από την επιχείρηση «ζωτικό χώρο».

Στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασιστεί, κατά πάσα πιθανότητα, η νέα ημερομηνία για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΠΑ που θα δρομολογήσει την απόσχιση του Κλάδου Διανομής Αερίου από την εταιρία και τη δημιουργία μίας 100% θυγατρικής, μίας νέας ΑΕ Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδος, στην οποία θα ενταχθούν, μεταξύ άλλων, τα νέα δίκτυα διανομής αερίου -όποτε αυτά γίνουν - σε νέες αστικές περιοχές όπως η Χαλκίδα, η Λαμία, η Θήβα, η Λειβαδιά κλπ.

Η νέα ΑΕ Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδος θα είναι πλήρως λειτουργικά και διοικητικά διαχωρισμένη από τη μητρική ΔΕΠΑ, η οποία δεν θα έχει λόγο ούτε στην επιλογή της διοίκησης της θυγατρικής

Η μητρική ΔΕΠΑ – η εταιρία που θα μείνει  μετά την απόσχιση του κλάδου Διανομής- θα ασχολείται με την προμήθεια, την εμπορία αερίου, τις διεθνείς συμβάσεις κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι η προγραμματισμένη για χθες Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε καθώς υπήρξαν προβλήματα με την εγγραφή στο ΓΕΜΗ της υπό σύσταση νέας εταιρείας στην οποία θα περάσει ο τομέας της Διανομής (ΕΔΑ Λοιπής Ελλάδος).

SHARE: