Επανακάμπτουν με νέα έργα ΑΠΕ στη χώρα μας οι Ισπανοί της ROKAS

Επανακάμπτουν με νέα έργα ΑΠΕ στη χώρα μας οι Ισπανοί της ROKAS
Αιολικό πάρκο Eurokinissi

Η ιστορική ελληνική εταιρεία, από τις πρώτες στη χώρα μας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ανήκει σήμερα στην Ισπανική IBERDROLA και επανακάμπτει στις επενδύσεις μετά από την απραξία των τελευταίων χρόνων.

Στην αγορά της πράσινης ενέργειας επιστρέφει με ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχεδιασμό η Rokas Renewables, εξελίσσοντας την δυναμική της πορεία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην χώρα μας.

Από τους πρωτοπόρους του κλάδου, εδώ και 25 χρόνια η εταιρεία αναπτύσσει, κατασκευάζει, και λειτουργεί έργα ΑΠΕ σε όλη την ελληνική επικράτεια, υλοποιώντας παράλληλα αντίστοιχες υποστηρικτικές υποδομές (π.χ. οδικά και ηλεκτρικά δίκτυα).

Τα τελευταία χρόνια η μητρική IBERDROLA είχε διστακτικότητα για νέα επενδυτικά σχέδια, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει στο χαρτοφυλάκιό της, μια σειρά μεγάλων και μικρών έργων που βρίσκονται σε διάφορες φάσεις της αδειοδοτικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με στελέχη της ROKAS, η οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών και το ρίσκο της χώρας μας «πάγωσε» την ανάπτυξη και κατασκευή νέων έργων, ωστόσο, η ολοκληρωτική στροφή προς στις ΑΠΕ αλλά και οι υψηλοί στόχοι που τέθηκαν από το Εθνικό Σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα «ανεβάζουν τις στροφές» στον τομέα της παραγωγής καθαρής ενέργειας και επιταχύνουν τις επενδύσεις για το επόμενο διάστημα.

Σήμερα, η εταιρεία λειτουργεί έργα συνολικής ισχύος 301,5 MW στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ έχει συμμετάσχει με επιτυχία στις Ανταγωνιστικές Διαδικασίες υποβολής προσφορών για έργα ΑΠΕ που προκήρυξε η ΡΑΕ, το 2019 και το καλοκαίρι του 2020, εξασφαλίζοντας την κατασκευή επιπλέον 134MW έως το τέλος του 2022.

H Rokas Renewables είναι θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Iberdrola, ενός από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς Ομίλους παγκοσμίως, με ηγετική παρουσία στην αιολική ενέργεια.

Η Iberdrola έχει μακρά παράδοση στον κλάδο της ενέργειας με παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες. Ο κλάδος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αποτελεί για τον διεθνή όμιλο ένα από τα σημαντικότερα οχήματα ανάπτυξης του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα