Κορονοϊός: Η πανδημία εξασφαλίζει αποθέματα πετρελαίου

Η πανδημία του κορονοϊού μειώνει παγκοσμίως την κατανάλωση πετρελαίου, δημιουργώντας μεγάλα αποθέματα του ορυκτού καυσίμου. (AP Photo/Matthias Schrader)
Η πανδημία του κορονοϊού μειώνει παγκοσμίως την κατανάλωση πετρελαίου, δημιουργώντας μεγάλα αποθέματα του ορυκτού καυσίμου. AP

Η εξάπλωση του COVID-19 έχει σημάνει την ενίσχυση των παγκοσμίων πετρελαϊκών αποθεμάτων, μειώνοντας την κατανάλωση του ορυκτού καυσίμου κατά 20 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου ενισχύονται δραστικά, καθώς η εξάπλωση του COVID-19 μειώνει την κατανάλωση κατά δεκάδες εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ενώ οι χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή στον κόσμο θα πρέπει να συγκρατήσουν την παραγωγή αργού πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν συνολικά στοιχεία για τις ποσότητες του πετρελαίου που είναι αποθηκευμένες παγκοσμίως, ούτε για το κατά πόσον έχουν αυξηθεί από την αρχή της χρονιάς, αλλά η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) έχει δηλώσει ότι η κατανάλωση μπορεί να έχει μειωθεί κατά 20 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται από τα κράτη.

ADVERTISING

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Διεθνής Οικονομία
SHARE:

24Media Network