Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Φυσικό Αέριο

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Φυσικό Αέριο

“Καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής στο προσφερόμενο προϊόν με πρόσθετες δωρεάν υπηρεσίες και συνολική εμπειρία εξυπηρέτησης χωρίς να πέφτουμε στην παγίδα της προσωρινής προσέλκυσης» από τον ιστορικότερο πάροχο ενέργειας.

Συνομιλήσαμε με την Έλενα Ράπτη, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας. Την συναντήσαμε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας που ομολογουμένως έχουν εντυπωσιακή αισθητική και μάθαμε τα πλεονεκτήματα του αερίου, τις πρόσφατες εξελίξεις της Εταιρείας και την είσοδό της στο ηλεκτρικό ρεύμα καθώς και τα επόμενα βήματα μετά το πρόσφατο άνοιγμα του καταστήματος της Θεσσαλονίκης.

Γνωρίζουμε πως το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας είναι ο ιστορικότερος πάροχος, καθώς έχει μια πορεία 160 χρόνων – όχι φυσικά με τη σημερινή του μορφή, καθώς ξεκίνησε ως εργοστάσιο φωταερίου. Μέσα σε αυτό το διάστημα, ποια ξεχωρίζετε ως ορόσημα που οδήγησαν στη σημερινή μορφή της εταιρείας;

Έχει ιδιαίτερη βαρύτητα να εργάζεσαι σε μια εταιρεία που η πορεία της ταξιδεύει βαθιά μέσα στον χρόνο. Έχοντας γνωρίσει ανθρώπους που δούλεψαν στους φούρνους του εργοστασίου φωταερίου, νυν Τεχνόπολις, αισθάνεσαι ότι έχεις το προνόμιο να δεις ζωντανά κομμάτια ιστορίας. Από τα επιβλητικά φουγάρα της οδού Πειραιώς του 1857 ερχόμαστε πια να φωτίσουμε όλη την Ελλάδα και να γεμίσουμε ενέργεια τους κατοίκους της. Τα ορόσημα σε αυτή τη διαδρομή των 160 και πλέον ετών είναι πολλά και σημαντικά και αποτελούν μοναδική παρακαταθήκη για όλους μας. Είναι αυτές οι γερές βάσεις που δείχνουν το δρόμο για το μέλλον κι έτσι το βλέμμα μας παραμένει στραμμένο σε νέες προκλήσεις και νέες αγορές.

Όλα αυτά τα χρόνια, η εταιρεία μας έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό αποτύπωμα στην ελληνική βιομηχανία, οικονομία και κοινωνία και τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.

Αυτή τη στιγμή χαίρουμε της εμπιστοσύνης 370.000 οικιακών καταναλωτών και 8.000 εμπορικών πελατών και βιομηχανιών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και κλάδου, αλλά και βιομηχανίες. Παράλληλα, ζεσταίνουμε 1.200 σχολεία και κτήρια του δημοσίου. Τα νούμερα αυτά είναι δυναμικά και αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς ειδικά τώρα που δραστηριοποιούμαστε και στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου και γιατί ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές το προτιμούν;

Είναι σύνηθες να προτάσσουμε ως βασικό πλεονέκτημα την ανταγωνιστικότητα της τιμής του φυσικού αερίου και δικαιολογημένα, ειδικά τώρα που η εξοικονόμηση που παρέχει σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης αγγίζει το 50%. Είναι ωστόσο, η ευκολία, η άνεση, η καθαριότητα, η ασφάλεια, και η υψηλή ενεργειακή απόδοση του φυσικού αερίου που συνιστούν ποιότητα ζωής και σύγχρονη καθημερινότητα και που κάνουν τους καταναλωτές να το αναζητούν όπου υπάρχει διαθεσιμότητα δικτύου ανά την Ελλάδα.

Το Φυσικό Αέριο Ελληνικής Εταιρείας Ενέργειας εκπαίδευσε τους καταναλωτές στη χρήση φυσικού αερίου, κατασκευάζοντας τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του σύγχρονα δίκτυα και υποδομές με τις αυστηρότερες προδιαγραφές λειτουργίας.

Είναι πλέον κοινός τόπος ότι στις αγοραπωλησίες ακινήτων ή ακόμα και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις διαμερισμάτων, η ύπαρξη παροχής φυσικού αερίου θεωρείται συγκριτικό πλεονέκτημα και προσθέτει υπεραξία στην διαμόρφωση της τελικής τιμής του ακινήτου.

Μία νέα εξέλιξη της εταιρείας είναι πως πλέον παρέχει και ηλεκτρικό ρεύμα, τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές που ενδιαφέρονται να αλλάξουν πάροχο και ποια είναι τα συνηθέστερα ερωτήματα που δέχεστε; 

Συμπληρώνουμε σχεδόν ένα έτος από τη δραστηριοποίησή μας στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας και βλέπουμε την αποδοχή των καταναλωτών, υφιστάμενων και νέων, οι οποίοι καλύπτουν το σύνολο πλέον των ενεργειακών τους αναγκών στο σπίτι ή την επιχείρησή τους με τα προϊόντα που σχεδιάζει το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας.

Ο καταναλωτής καθημερινά εκτίθεται σε πλήθος μηνυμάτων από εναλλακτικούς παρόχους, με κοινή συνιστώσα σε κάθε μορφή επικοινωνίας το στοιχείο της τιμής. Οι πάροχοι αναφέρονται μόνο σε αυτό σχεδόν με εμφανή αγωνία, η οποία συνοδεύεται τις περισσότερες φορές από παραπλανητικές εκπτώσεις και προσφορές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δυστυχώς όλα αυτά τα παιχνίδια εντυπωσιασμού το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν ανασφάλεια στον καταναλωτή και να συνθέτουν προβληματική εικόνα στο υγιές άνοιγμα της αγοράς ενέργειας.

Εμείς, από την άλλη, ως Φυσικό Αέριο μιλάμε για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής στο προσφερόμενο προϊόν με πρόσθετες δωρεάν υπηρεσίες και συνολική εμπειρία εξυπηρέτησης χωρίς να πέφτουμε στην παγίδα της προσωρινής προσέλκυσης.

Είναι αυτή η συνέπεια, η ψυχραιμία και η αξιοπιστία που μας διακρίνει και η οποία έχει ωθήσει κορυφαίες εταιρείες διαφορετικών κλάδων να έχουν συνάψει αποκλειστική συνεργασία με εμάς με σημαντικά οφέλη για τον τελικό καταναλωτή: Δωρεάν 24ωρη τεχνική κάλυψη (σε έκτακτες βλάβες που μπορεί να προκύψουν στο σπίτι ή την επιχείρηση, είτε είναι στα ηλεκτρικά η τα υδραυλικά, θραύση κρυστάλλων, επίσκεψη κλειδαρά κλπ). Δωρεάν ασφάλιση περιεχομένου κατοικίας ή επιχείρησης έως και το ποσό των 3000 € για ζημιές (σε συσκευές, έπιπλα και άλλα αντικείμενα από κλοπή, πυρκαγιά ή κακόβουλες ενέργειες). Τη μεγαλύτερη επιβράβευση με τετραπλάσιους πόντους κατά τη χρήση καρτών Alpha Bonus της Alpha bank, και το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων εξυπηρέτησης από τη Vodafone.

Πρόσφατα άνοιξε το πρώτο κατάστημά σας και στη Θεσσαλονίκη. Τι σηματοδοτεί αυτή η κίνηση για την δραστηριότητα της εταιρείας ανά την Ελλάδα;

Στην Καλαμαριά και συγκεκριμένα στη Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 38α λειτουργεί το πρώτο κατάστημα της εταιρείας μας για την περιοχή της Β. Ελλάδα και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό. Η Θεσσαλονίκη αποτελούσε πάντα στρατηγικό στόχο για εμάς και τώρα που μας δίνεται η ευκαιρία να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενέργειας στους κατοίκους της, επιλέγουμε την Καλαμαριά, έναν δήμο με πυκνή κάλυψη δικτύου φυσικού αερίου και απόλυτη εξοικείωση με τη χρήση του φυσικού αερίου.

Πρόσφατα εγκαινιάσαμε το κατάστημά μας και βλέπουμε καθημερινά το ζωηρό ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων οι οποίοι το επισκέπτονται για να ενημερωθούν για όλα τα προϊόντα ρεύματος και φυσικού αερίου καθώς και τις πρωτοποριακές υπηρεσίες που συνοδεύουν εντελώς δωρεάν τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Επόμενος σταθμός είναι η περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας και συγκεκριμένα, η πόλη της Λάρισας, όπου το νέο μας κατάστημα θα λειτουργήσει μέχρι τέλους του μήνα.

 

Έχουμε παρατηρήσει πως τα καταστήματα του Φυσικού Αερίου Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας είναι ιδιαίτερα προσεγμένα, με σύγχρονο design και ζεστή αισθητική. Θεωρείτε πως αυτή η επιλογή αντανακλά τη γενικότερη φιλοσοφία της εταιρείας;

Η αλήθεια είναι πως εισπράττουμε πολλά και ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τον σχεδιασμό τους και με ικανοποίηση διάβασα ρεπορτάζ στον Τύπο και αφιερώματα για το νέο μας κατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Η ατμόσφαιρα είναι ζεστή, φιλική με έντονα στοιχεία σπιτικού ύφους και ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους ενεργειακούς μας συμβούλους για όλα τα θέματα που αφορούν στο σπίτι του ή την επιχείρησή του.

Όλα τα καταστήματα αντανακλούν την ίδια την φιλοσοφία της εταιρείας, που δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια και έμφαση στην υψηλή αλλά όχι επιτηδευμένη αισθητική και design και είναι φυσική συνέχεια του σχεδιασμού των κεντρικών μας γραφείων.

Η επιτυχία στο όλο εγχείρημα ότι όλα τα στοιχεία (αρχιτεκτονική, δομικά, διακόσμηση και συνολική αίσθηση) είναι επιλογή της ομάδας διοίκησης της εταιρείας και δεν είναι απλά η εφαρμογή μιας πρότασης εξωτερικών συνεργατών.

 

Ποιος είναι ο απόηχος της πρώτης σας συμμετοχής σας στη ΔΕΘ και πώς τον αξιολογείτε; 

Γιορτάζοντας την γεωγραφική μας επέκταση και την άφιξή μας στην υπέροχη πόλη της Θεσσαλονίκης, συμμετείχαμε πρώτη φορά και στη ΔΕΘ και ακριβώς ως πρώτη φορά θέλαμε να χαρίσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες μας.

Κατασκευάσαμε ένα πραγματικό σπίτι και το γεμίσαμε ενεργειακούς γρίφους. Οι ουρές που σημειώθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο ήταν ενδεικτικές της διάθεσης του κοινού για κάτι πρωτοποριακό, εναλλακτικό αλλά πολύ κοντά στις ανάγκες του. Όσοι βρέθηκαν εκεί, ενημερώθηκαν για τα προϊόντα φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος, τις πρωτοποριακές δωρεάν υπηρεσίες που συνοδεύουν τα συγκεκριμένα προϊόντα της εταιρείας μας και ξεκλείδωσαν τη συμμετοχή τους σε μία μεγάλη κλήρωση που ανέδειξε υπερτυχερούς, οι οποίοι κέρδισαν τον εξοπλισμό των 3 δωματίων.

Ο χώρος της έκθεσης έχει έναν μοναδικό παλμό που ταιριάζει απόλυτα με την δική μας διάθεση και για αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας και του χρόνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα