Την πρόταση για πώληση εταιρειών λιανικής, παρουσίασε η ΔΕΗ στους θεσμούς

Την πρόταση για πώληση εταιρειών λιανικής, παρουσίασε η ΔΕΗ στους θεσμούς

Στόχος της ΔΕΗ να ολοκληρώσει τη σύσταση των εταιριών που θα διατεθούν σε ανταγωνιστές, μέχρι τον Ιούνιο. Ποια η αντίδραση των θεσμών

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η συνάντηση της Ελληνικής αντιπροσωπείας με την τρόικα για τα ενεργειακά, υπό τον Γ. Σταθάκη και με τη συμμετοχή του προέδρου της ΔΕΗ.

Η διοίκηση της ΔΕΗ παρουσίασε κατά τη συνάντηση που διήρκεσε 1,5 ώρα το εναλλακτικό σχέδιο της ΔΕΗ για το άνοιγμα της αγοράς μέσω πώλησης θυγατρικών που θα περιλαμβάνουν πελατολόγιο της εταιρείας.

Στόχος μας είναι να προχωρήσει με ασφάλεια το άνοιγμα της αγοράς ανέφεραν αρμόδιες πηγές μετά το πέρας της συνάντησης προσθέτοντας ότι οι θεσμοί άκουσαν με ενδιαφέρον την πρόταση “χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαραίτητα συμφωνούν”.

Στόχος της ΔΕΗ είναι να έχει ολοκληρώσει τη σύσταση των (2 πιθανότατα) εταιρειών που θα διατεθούν σε ανταγωνιστές μέχρι τον Ιούνιο ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες την Πέμπτη επελέγη ως σύμβουλος για τη διαδικασία η PWC.

Υπάρχουν προβλήματα με την υπάρχουσα διαδικασία, οι πελάτες δε φεύγουν από τη ΔΕΗ στόχος μας είναι το άνοιγμα της λιανικής διαβεβαιώσαμε τους θεσμούς, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, το εργαλείο δεν είναι το μείζον.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα υπάρξουν δυο ακόμη συναντήσεις την Παρασκευή και το Σάββατο μεταξύ της ΔΕΗ και των τεχνικών κλιμακίων για να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες της πρότασης της ΔΕΗ αλλά και νομικά ζητήματα που πιθανόν εκκρεμούν. Για το σκοπό αυτό άλλωστε θα προσληφθεί και Νομικός σύμβουλος για τη διαδικασία. Στόχος μας είναι να υπάρξει μια διαδικασία με τη συμμετοχή και της αγοράς ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Τέλος όπως διευκρινίζεται αρμοδίως η συζήτηση με τους θεσμούς δεν υπεισήλθε στα λεγόμενα εναλλακτικά δομικά μέτρα (πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ).

Πηγή: Energypress

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα