Το στοίχημα του Έλον Μασκ για φθηνή ενέργεια σε κάθε σπίτι

Tesla Motors CEO Elon Musk reveals the Tesla Energy Powerwall Home Battery during an event in Hawthorne, California April 30, 2015. Tesla Motors Inc unveiled Tesla Energy - a suite of batteries for homes, businesses and utilities - a highly-anticipated plan to expand its business beyond electric vehicles. REUTERS/Patrick T. Fallon - RTX1B282
Tesla Motors CEO Elon Musk reveals the Tesla Energy Powerwall Home Battery during an event in Hawthorne, California April 30, 2015. Tesla Motors Inc unveiled Tesla Energy - a suite of batteries for homes, businesses and utilities - a highly-anticipated plan to expand its business beyond electric vehicles. REUTERS/Patrick T. Fallon - RTX1B282 REUTERS

H Tesla παρουσιάζει νέο σύστημα οικιακών ηλιακών πάνελ για εξοικονόμησηση ενέργειας σε σπίτια και επιχειρήσεις

Ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής στη Universal Studios στο Λος Άντζελες την καινούρια ηλιακή οροφή οικημάτων της αμερικανικής εταιρίας.

Πρόκειται για ένα σύστημα που συνδυάζει νέες ηλιακές οροφές (όχι απλά πάνελ, αλλά ολόκληρη η στέγη μπορεί να γίνει ηλιακό πάνελ) με ένα ειδικό κεραμίδι από γυαλί και κυψέλες, το οποίο συνδυάζεται με μία μπαταρία που σου παρέχει ενέργεια ακόμα και όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια. Ο Elon Musk μάλιστα εξηγεί πως αυτές οι νέες ηλιακές οροφές είναι το ίδιο όμορφες αν όχι ομορφότερες σε σύγκριση με τις κλασικές στέγες σπιτιών.

Το στοίχημα του Έλον Μασκ για φθηνή ενέργεια σε κάθε σπίτι

O Έλον Μασκ διαφήμισε την ηλιακή οροφή στην επιτροπή των μετόχων του και η συγκεκριμένη προώθηση αποτελούσε μέρος του ευρύτερου σχεδίου συγχώνευσης της Tesla με SolarCity, που είναι προγραμματισμένη για τις 17 Νοεμβρίου.  «Είναι θεμελιώδες κομμάτι της επίτευξης μιας στρατηγικής για την προώθηση ενός εντελώς διαφορετικού προϊόντος», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Tesla Motors.

Το στοίχημα του Έλον Μασκ για φθηνή ενέργεια σε κάθε σπίτι

Η Tesla θα εξαγοράσει τη SolarCity προς 2,6 δισ. δολάρια, μια συμφωνία η οποία θα οδηγήσει στη συγχώνευση των δύο εταιρειών του Έλον Μασκ σε μια μεγάλη «πράσινη» εταιρεία. Στόχος της ενοποίησης των δύο εταιρειών είναι οι λύσεις πακέτο για τον τελικό καταναλωτή με μια εταιρεία η οποία θα κατασκευάζει τα ηλιακά πάνελ, τις μπαταρίες τύπου Powerwall και τα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιούν την ενεργεία που παράγουν όλα τα παραπάνω. Αυτό αποτελεί μέρος του «Master Plan Part Deux» που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Έλον Μασκ πριν από μερικές εβδομάδες. Σύμφωνα με δηλώσεις του Έλον Μασκ οι οποίες είχαν γίνει παλαιότερα, η συγχώνευση των δύο εταιρειών δεν πρόκειται να επηρεάσει τα σχέδιο της Tesla για το ήδη ανακοινωθέν Model 3 και τη λειτουργία του Gigafactory.

Πώς λειτουργούν οι ηλιακές οροφές

Οι ηλιακές οροφές που έδειξε κατά την παρουσίαση του ο Μασκ έχουν εγκατασταθεί σε κτίρια της Universal Studios, τα οποία αναπαριστούν ένα προαστιακό περιβάλλον. Κατά την παρουσίαση προβλήθηκαν επίσης διαφορετικά σχέδια οροφών, εμπνευσμένα τόσο από τα παραδοσιακά όσο και τα σύγχρονα πλακάκια της Τοσκάνης, κατασκευασμένα όλα από γυαλί ηλιακών συλλεκτών.

«Ελπίζω αυτό να είναι το μέλλον που θέλετε να έχετε», είπε ο Μασκ και απέσπασε χιλιάδες χειροκροτήματα.

Εκτός από τις νέες μπαταρίες η Tesla θα παρέχει επίσης ένα βελτιωμένο συσσωρευτή ηλιακής ενέργειας με το σύστημα Powerwall 2, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στα σπίτια όσο και στα κτίρια των γραφείων. Υπολογίζεται ότι η ενέργεια που συγκεντρώνεται κατά τη διάρκεια των ωρών της ημέρας από ηλιακή ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια που φωτίζει και ζεσταίνει το σπίτι.

Η εταιρεία εκτιμά ότι οι ηλιακοί χρήστες ξοδεύουν μόνο ένα μικρό κλάσμα της ηλιακής ενέργειας που συλλέγουν, ενώ το μερίδιο του λέοντος πηγαίνει στην παροχή ρεύματος. Η Powerwall μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια και να την χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή.

Στην Powerwall για μια κατασκευή που θα παρέχει 14 κιλοβάτ την ώρα θα κοστίζει 5.500 δολάρια. Η Κατασκευή θα είναι δυνατή από τον Ιανουάριο του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ FORTUNEGREECE:

Σε εξέλιξη μια μεγάλη ενεργειακή ανατροπή!
Αυτές είναι οι 3 κορυφαίες προτεραιότητες του Έλον Μασκ στην Tesla
Ψάχνετε υγεία, ευτυχία, πολιτισμό και καλό φαγητό; Διαβάστε αυτή τη λίστα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network