ΕΟΠΥΥ

Ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Κορονοϊός στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Ξεκινά η χορήγηση αντιικών φαρμάκων στην Ελλάδα - Οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσαν όλες τις λεπτομέρειες της χορήγησης των αντιικών φαρμάκων για τον κορονοϊό. Ποιοι τα δικαιούνται - Αναλυτικά η διαδικασία αίτησης και παραλαβής τους.

ΕΟΠΥΥ: Με SMS θα ενημερώνεται ο ασφαλισμένος για κάθε πράξη στον ΑΜΚΑ του

ΕΟΠΥΥ: Με SMS θα ενημερώνεται ο ασφαλισμένος για κάθε πράξη στον ΑΜΚΑ του

Ήδη από τις 9 Ιουλίου 2021 ο γιατρός υποχρεούται να δηλώνει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του ασθενούς ώστε οι ενημερώσεις εκτέλεσης γνωματεύσεων, να φτάνουν στον ενδιαφερόμενο μέσω sms.

Το κτίριο του ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Βάζει φρένο σε δεκάδες νέες θεραπείες που το Υπ. Υγείας αποφάσισε να αποζημιώσει

Ένα νέο παράδοξο αντιμετώπισαν ασθενείς με σημαντικά νοσήματα καθώς ενώ οι γιατροί τους τα συνταγογράφησαν τα φαρμακεία δεν μπορούσαν να εκτελέσουν τις συνταγές!

Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ

Αχτσιόγλου: Εντελώς ψευδές ότι η κυβέρνηση ενίσχυσε το σύστημα υγείας με 786 εκ. ευρώ

"Το σύνολο της επιπλέον ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι κάτω από 300 εκατομμύρια ευρώ" δήλωσε η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Το κτίριο του ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Ξεκινούν πιλοτικά τα ραντεβού για παραλαβή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους

Σε πιλοτική λειτουργία θέτει ο ΕΟΠΥΥ την την υπηρεσία ‘ραντεβού για παραλαβή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ)’. Η υπηρεσία προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για φάρμακα που αφορούν την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το κτίριο του ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Παύση προθεσμιών για υποβολές λόγω κορονοϊού

Ο ΕΟΠΠΥ προβαίνει σε αναστολή της υποβολής των αιτήσεων όλων των ασφαλισμένων και παρακαλεί να μην προσέρχονται στις διευθύνσεις λόγω κορονοϊού. Αναλυτικά στοιχεία για περίθαλψη εκτός Ελλάδας.

Ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Κοντοζαμάνης: Στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας τα προβλήματα των διαβητικών

Οι εκπρόσωποι των ασθενών έθεσαν μια σειρά θεμάτων σε συνάντησή τους με τον Υφυπουργό Υγείας, με κυρίαρχα την πρόσβαση σε απαιτούμενο υλικό και την υποστελέχωση των δομών.

Αντικαρκινικά φάρμακα

Τέλος ο "γολγοθάς" για χιλιάδες καρκινοπαθείς: Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων από ιδιωτικές κλινικές

Τέλος στην ταλαιπωρία περίπου δύο χιλιάδων ασθενών με καρκίνο αναμένεται να δώσει η χορήγηση των ακριβών ογκολογικών φαρμάκων από ιδιωτικές κλινικές, καθώς μέχρι σήμερα οι ασθενείς έπρεπε να περιμένουν στις ουρές, για να λάβουν το σκεύασμά τους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.​

Φωτιά στο Μάτι

Μάτι: Οι εγκαυματίες θα προμηθεύονται δωρεάν ό,τι χρειάζονται για την αποκατάσταση τους

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου, μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε η πλήρης κάλυψη και η άμεση χορήγηση όλων των αναγκαίων υλικών για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Ακτινογραφία

Λειτουργούν κανονικά τα διαγνωστικά - Τι θα αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση

Σε κανονική λειτουργία, χωρίς την απαίτηση πληρωμής του 85% του κόστους που εφαρμόστηκε για μια μόλις ημέρα, μπαίνουν από σήμερα τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με την κυβέρνηση που θα εκλεγεί το βράδυ της 7ης Ιουλίου να αναλαμβάνει να βρει λύση στο θέμα.

Απεργία των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων

Έληξε η απεργία στα διαγνωστικά κέντρα αλλά με πληρωμή 85% για τους ασφαλισμένους

Τη λήξη της απεργίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αποφάσισε πριν από λίγα λεπτά το Συντονιστικό Όργανο των φορέων στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά θα λειτουργούν με πληρωμή για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Πτέρυγα νοσοκομείου

Υπόθεση Αρθροσκοπήσεων: Στο στόχαστρο Σαλμάς και Βορίδης

Η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία φέρεται να επισημαίνει την ανάγκη εξέτασης των ενεργειών του βουλευτή της ΝΔ Μ.Σαλμά για την χρέωση των εξετάσεων. Καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στον εποπτεύοντα υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη γιατί αγνόησε αντιρρήσεις υπηρεσιών.

Υπογράφηκαν οι πρώτες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με οπτικά – Στα 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο η δαπάνη

Υπογράφηκαν οι πρώτες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με οπτικά – Στα 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο η δαπάνη

Τα συμβεβλημένα καταστήματα τις επόμενες ημέρες θα φέρουν ειδική σήμανση του ΕΟΠΥΥ ώστε οι ασφαλισμένοι να γνωρίζουν ότι σε αυτά δεν θα χρειάζεται να προπληρώνουν για τα γυαλιά οράσεως