ΕΟΠΥΥ

Ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

ΕΟΠΥΥ

Στη "φάκα" του ΕΟΠΥΥ γιατροί που χορηγούσαν φάρμακο του διαβήτη για αδυνάτισμα σε υπέρβαρους

Μετά τις καταγγελίες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο ΕΟΠΥΥ έχει ξεκινήσει εξονυχιστικό έλεγχο για γιατρούς που έγραφαν το φάρμακο σεμαγλουτίδη για τον διαβήτη, σε άτομα που ήθελαν να χάσουν κιλά. Θα επιβληθούν πρόστιμα-μαμούθ.

Λήψη υλικού για εξέταση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

"Πάγωσαν" οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας

Ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η έναρξη του προγράμματος για δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας, το οποίο είχε ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας. Τι συνέβη.

Συνήγορος του Πολίτη: Κόλαφος για τη δημόσια υγεία η ετήσια έκθεση – Τι αναφέρει για ΕΟΠΥΥ, Κέντρα Υγείας

Συνήγορος του Πολίτη: Κόλαφος για τη δημόσια υγεία η ετήσια έκθεση – Τι αναφέρει για ΕΟΠΥΥ, Κέντρα Υγείας

Μεγάλος είναι ο αριθμός των καταγγελιών πολιτών που σχετίζονται με τη λειτουργία και τις παροχές του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), τη νοσηλεία και φροντίδα των ασθενών, αλλά και την εξυπηρέτησή τους από δομές υγείας.

Άτομα με αναπηρία

ΕΟΠΥΥ: Για πρώτη φορά εκτός ΔΣ τα άτομα με αναπηρία - Πώς η απόφαση παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες

"Αντιδημοκρατική" χαρακτηρίζουν την απόφαση του Θάνου Πλεύρη τα μέλη της ΕΣΑμεΑ και ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς οι αποφάσεις αυτές "θυμίζουν εποχές που τα άτομα με αναπηρία δεν είχαν λόγο στη ζωή τους".

Η κεντρική πύλη του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

Πλεύρης: Τα 10 ποιοτικά κριτήρια για τη συνεργασία του υπ. Υγείας με τις ιδιωτικές κλινικές

Σύντομα αναμένεται να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες ορίζουν τα κριτήρια με τα οποία θα γίνονται οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές και τα κέντρα αποκατάστασης.

Γιατροί διαμαρτύρονται έξω από το Πολεμικό Μουσείου, όπου οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας γιορτάζουν τα «γενέθλια» του ΕΟΠΥΥ

10 χρόνια ΕΟΠΥΥ: Με ΜΑΤ και διαμαρτυρίες από γιατρούς τα "γενέθλια" του οργανισμού

Δεκάδες εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων και πολυϊατρείων συγκεντρώθηκαν έξω από το Πολεμικό Μουσείο και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, την ώρα που στο αμφιθέατρο πραγματοποιούνταν εκδήλωση για των εορτασμό των 10 χρόνων του ΕΟΠΥΥ.

Φαρμακείο στην Αθήνα

Θάνος Πλεύρης: Δεν θα μεταφερθούν στον πολίτη οι αυξήσεις στα φάρμακα

Στα παιδιατρικά φάρμακα εντοπίζεται κυρίως το πρόβλημα των ελλείψεων, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας και εξήγγειλε αυξήσεις σε πολύ φθηνά σκευάσματα, οι οποίες όμως, τελικά, δεν θα επιβαρύνουν τους πολίτες.

Προσωπικός γιατρός: Με ψηφιακό "κουτί παραπόνων" για τους πολίτες ενισχύεται ο θεσμός

Προσωπικός γιατρός: Με ψηφιακό "κουτί παραπόνων" για τους πολίτες ενισχύεται ο θεσμός

Τα παράπονα ή τις καταγγελίες τους, στην περίπτωση που έχουν κακή εξυπηρέτηση από τον προσωπικό γιατρό, θα μπορούν να διατυπώνουν οι πολίτες μέσω συγκεκριμένων email, που αναμένεται να δοθούν το επόμενο διάστημα στη δημοσιότητα. Τι είπε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης για τη νέα υπηρεσία.

Πρόγραμμα «Προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού – Φώφη Γεννηματά»

Πρόγραμμα "Φώφη Γεννηματά": Πάνω από 40.000 δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες έχουν πραγματοποιηθεί

Το πρόγραμμα "Προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού – Φώφη Γεννηματά" απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών. Οι εξετάσεις που περιλαμβάνει.

Νέα "πυρά" στο Υπουργείο Υγείας για τη φαρμακευτική δαπάνη

Νέα "πυρά" στο Υπουργείο Υγείας για τη φαρμακευτική δαπάνη

"Διαστρεβλώνεται κατάφωρα η πραγματικότητα για τη φαρμακευτική δαπάνη" αναφέρει ανακοίνωση του PhRMA Innovation Forum Ελλάδος, που εκπροσωπεί τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες. Παράλληλα τονίζει ότι  ο προϋπολογισμός δεν επαρκεί για τις ανάγκες του πληθυσμού.

Υπουργείο Υγείας

"Φαρμακερά βέλη" 26 φαρμακευτικών στην κυβέρνηση - Τι αναφέρει το Pharma Innovation Forum

Το PIF υποστηρίζει ότι η κυβερνητική επιλογή για  νέα κατάτμηση του ανεπαρκέστατου προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ προκαλεί "αναχώματα" στην εισαγωγή καινοτόμων θεραπειών, ενώ υποδαυλίζει την εξέλιξη της φαρμακευτικής καινοτομίας στη χώρα μας.

Θάνος Πλεύρης

Πλεύρης: Επεκτείνεται το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων με την αποστολή SMS

Σημαντική επέκταση του προγράμματος προληπτικών εξετάσεων με την αποστολή SMS στους πολίτες, όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης στην 86η ΔΕΘ. Τα επόμενα στάδια του προγράμματος.

Αναλώσιμα Διαβήτη

Αναλώσιμα Διαβήτη: Διαβεβαιώσεις ότι δεν ανακόπτεται η πρόσβαση των πασχόντων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των ασθενών έλαβε τις σχετικές διαβεβαιώσεις από τον ΕΟΠΥΥ και αισιοδοξεί ότι δεν θα υπάρχει ζήτημα με τη διάθεση των νέων καινοτόμων αναλώσιμων. Τι επισημαίνει το Υπουργείο Υγείας.

Ανδρέας Ξανθός, Βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Ξανθός: Ο ΕΟΠΥΥ εμποδίζει την πρόσβαση χιλιάδων ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 σε νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα

Όπως ανακοίνωσε ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει προς τον υπουργό Υγείας αίτημα για την επανεξέταση της απόφασης.

Αντλία ινσουλίνης για την διαχείριση του διαβήτη.

Αναλώσιμα Διαβήτη: Αγωνία χιλιάδων διαβητικών για την απόσυρση προϊόντων

Καμία επιβάρυνση δεν αναμένεται για τους ασθενείς με διαβήτη μετά και τις νέες τιμολογήσεις των αναλώσιμων υλικών. Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι η απόσυρση προϊόντων από την αγορά λόγω χαμηλών τιμών.

Γιατρός

Προσωπικός Γιατρός: Ξεκινούν οι εγγραφές την 1η Ιουλίου - Πώς θα γίνονται, ποια η "ποινή" για μη ένταξη

Εκδόθηκε η απόφαση του Θάνου Πλεύρη για την έναρξη του προγράμματος "Γιατρός για όλους". Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και ποια θα είναι η "ποινή" εάν δεν εγγραφούν.

Κορονοϊός στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Ξεκινά η χορήγηση αντιικών φαρμάκων στην Ελλάδα - Οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσαν όλες τις λεπτομέρειες της χορήγησης των αντιικών φαρμάκων για τον κορονοϊό. Ποιοι τα δικαιούνται - Αναλυτικά η διαδικασία αίτησης και παραλαβής τους.

ΕΟΠΥΥ: Με SMS θα ενημερώνεται ο ασφαλισμένος για κάθε πράξη στον ΑΜΚΑ του

ΕΟΠΥΥ: Με SMS θα ενημερώνεται ο ασφαλισμένος για κάθε πράξη στον ΑΜΚΑ του

Ήδη από τις 9 Ιουλίου 2021 ο γιατρός υποχρεούται να δηλώνει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του ασθενούς ώστε οι ενημερώσεις εκτέλεσης γνωματεύσεων, να φτάνουν στον ενδιαφερόμενο μέσω sms.

Το κτίριο του ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Βάζει φρένο σε δεκάδες νέες θεραπείες που το Υπ. Υγείας αποφάσισε να αποζημιώσει

Ένα νέο παράδοξο αντιμετώπισαν ασθενείς με σημαντικά νοσήματα καθώς ενώ οι γιατροί τους τα συνταγογράφησαν τα φαρμακεία δεν μπορούσαν να εκτελέσουν τις συνταγές!

Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ

Αχτσιόγλου: Εντελώς ψευδές ότι η κυβέρνηση ενίσχυσε το σύστημα υγείας με 786 εκ. ευρώ

"Το σύνολο της επιπλέον ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι κάτω από 300 εκατομμύρια ευρώ" δήλωσε η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.