Εορτασμός ένωσης Σάμου - Ελλάδας: Συνθήματα και μαύρα μπαλόνια στην παρέλαση

Εορτασμός ένωσης Σάμου - Ελλάδας: Συνθήματα και μαύρα μπαλόνια στην παρέλαση

Με απρόοπτα ο εορτασμός της ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα

Με έναν πρωτόπτυπο τρόπο, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 101ης επετείου της Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα, πολίτες και φορείς του νησιού διαμαρτυρήθηκαν για τις υποβαθμισμένες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που υπάρχουν στον νομό.

Στον χώρο της παρέλασης και απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, πολίτες και μέλη της νεοσυσταθείσας επιτροπής για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα άνοιξαν πανό με φωτογραφία του παλιού πλοίου «ΠΑΝΤΕΛΗΣ» και σύνθημα "Σαν να μην πέρασε μια μέρα", ενώ φορούσαν αυτοκόλλητα με τη Σάμο και τη γαλανόλευκη και σύνθημα "Το Αιγαίο μας ενώνει, μας χωρίζουν τα καράβια".

Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων και πριν την έλευση των στρατιωτικών τμημάτων, ελευθέρωσαν στον ουρανό πλήθος από μαύρα μπαλόνια. Μαζί τους βρισκόταν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στον νομό, Αγνή Καλογερή.

Επίσης, το γεγονός ότι δεν επετράπη στα κόμματα να καταθέσουν στεφάνι κατά τη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Δριμύτατη ήταν η ανακοίνωση του βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, προς την αντιπεριφέρεια. Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο και τις οδηγίες της Αντιπεριφέρειας Σάμου, με έγγραφο της 5ης Νοεμβρίου που κοινοποιήθηκε σε όλους τους ενδιαφερόμενους, δεν θα κατέθεταν στεφάνια τα πολιτικά κόμματα.

Το περιστατικό θα έχει και συνέχεια, αφού ο κ. Κουίκ επισκέπτεται αύριο τη Σάμο και θα δώσει συνέντευξη τύπου για το θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network