ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Λογαριασμός ρεύματος

Υψηλές επιδοτήσεις στο ρεύμα για να αντιμετωπιστεί το ηλεκτροσόκ του Αυγούστου

Επεκτείνεται η στήριξη για τις τιμές του ρεύματος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κ. Σκρέκας. Το όφελος για τους πολίτες κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας του μηχανισμού εκτιμάται στα 500 εκατ. ευρώ.

Χρήματα (φωτό αρχείου)

Ο "χάρτης" των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ έως τις 29 Ιουλίου

Τα επιδόματα που αναμένεται να καταβληθούν κατά την εβδομάδα 25-29 Ιουλίου από τον e-ΕΦΚΑ, τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά

Τουρισμός για Όλους: Ξεπέρασαν τις 140.000 οι αιτήσεις - Για ποιους άνοιξε η πλατφόρμα σήμερα

Περισσότερες από 140.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι το πρωί της Κυριακής για το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους". Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση σήμερα. Αναλυτικά οι οδηγίες για το voucher των 150 ευρώ.

Power Pass: Οι πολίτες βλέπουν τα ποσά και δεν ξέρουν αν πρέπει να γελάσουν ή να κλάψουν

Power Pass: Οι πολίτες βλέπουν τα ποσά και δεν ξέρουν αν πρέπει να γελάσουν ή να κλάψουν

"Φτωχά", μηδενικά ή ακόμα και αρνητικά ποσά εμφανίστηκαν στους πολίτες που περίμεναν εδώ και καιρό μία ελάφρυνση για να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος.

Χρήματα

Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε "κληρώνει", πότε πληρώνει;

Με μια σειρά δράσεων, που το επόμενο διάστημα θα “ζεστάνουν” τις τσέπες των καταναλωτών αλλά και την αγορά, όπως π.χ. στην περίπτωση του προγράμματος αντικατάστασης συσκευών, επιχειχειρεί η κυβέρνηση να στηρίξει τα “χειμαζόμενα” εισοδήματα των καταναλωτών.

Χρήματα

Τράπεζες: Παίρνουν από το Δημόσιο την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων

Την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, μέσω προπληρωμένων καρτών, αναλαμβάνουν οι τράπεζες. Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με ΥΠΟΙΚ και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το φθινόπωρο ο σχετικός διαγωνισμός.

Χρήματα

"Ψαλίδι" σε κοινωνικά επιδόματα και παροχές λόγω των νέων αντικειμενικών αξιών - Η λίστα

Τα νέα δεδομένα με τις αντικειμενικές αξίες φέρνουν ανατροπές στα όρια των τεκμηρίων και συνακόλουθα σε μια σειρά από κοινωνικά επιδόματα, που υπολογισμός τους γίνεται με βάση την αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας που έχουν στην ιδιοκτησία τους οι φορολογούμενοι.

Ακρίβεια: Σε αναζήτηση πασχαλινών "αναχωμάτων" η κυβέρνηση

Ακρίβεια: Σε αναζήτηση πασχαλινών "αναχωμάτων" η κυβέρνηση

Το συνεχές ανοδικό σπιράλ των τιμών δημιουργεί συνθήκες έντονης πολιτικής πίεσης στην κυβέρνηση που αναζητά "αναχώματα", βλέποντας ότι το όλο ζήτημα θα εξελιχθεί σε "βαρόμετρο" πολιτικών εξελίξεων. Ρευστότητα, προσδοκία για αυξήσεις στους μισθούς και τροπολογία για κερδοσκόπους.