news 24/7

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Γονείς με το παιδί τους σε καρότσι

Επίδομα γέννησης: Τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι για τα 2.000 ευρώ

Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα καθιερώνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Σε δυο φάσεις η καταβολή. Από πού θα γίνεται η καταβολή του βοηθήματος.

Βυτιοφόρο μεταφοράς υγρών καυσίμων παραδίδει πετρέλαιο θέρμανσης σε κατοικία της Αθήνας

Επίδομα θέρμανσης 2020: Παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για τους δικαιούχους

Με βάση την παλιά προθεσμία, όλοι όσοι δεν είχαν πάρει πετρέλαιο μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου θα καλούνταν να επιστρέψουν το ποσό του επιδόματος που είχαν πάρει ως προκαταβολή.

Φωτογραφία αρχείου

Κοινωνικό μέρισμα: Ξεπερνά τα 215 εκατ. ευρώ το ποσό - Ποιες είναι οι πρόσθετες κατηγορίες δικαιούχων

Στα 215 εκατ. ευρώ αυξάνεται το ποσό που θα διατεθεί για το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπογράφτηκε για να καλύψει τα περίπου 300.000 νοικοκυριά που θα ευεργετηθούν από το βοήθημα.

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Μητσοτάκης στο υπουργικό: "Δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος με 50 άτομα"

Με ενημέρωση για τις διεθνείς επαφές του Ν. Δένδια ξεκίνησε το υπουργικό. Στις πορείες στο κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "ταλαιπωρία των πολιτών"

Γυναίκα σε ATM

Από αύριο η καταβολή συντάξεων - Παραμονή Χριστουγέννων τα προνοιακά

Τα προνοιακά επιδόματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν τις εορτές έστω και οριακά. Αναλυτικά πότε θα καταβάλλουν τα ταμεία τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Βυτιοφόρο μεταφοράς υγρών καυσίμων παραδίδει πετρέλαιο θέρμανσης σε κατοικία της Αθήνας

Κοινωνικό μέρισμα: Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα - Κλείνει την Παρασκευή για το επίδομα θέρμανσης

Έως την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Το ΥΠΟΙΚ διαβεβαιώνει ότι όλα τα χρήματα θα δοθούν εντός του 2019.

Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας

Κοινωνικό μέρισμα: Μέσω πλατφόρμας και αίτησης το βοήθημα - Ποιοι το χάνουν

Οι τέσσερις κατηγορίες δικαιούχων του κοινωνικού επιδόματος - Η στοχευμένη επίδοση δημιουργεί αδικίες - Τα ποσά θα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα και δεν θα μπορούν να συμψηφιστούν με οφειλές.

Κόσμος στην πλατεία Συντάγματος

Κοινωνικό μέρισμα: Σπαζοκεφαλιά το ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Κοινωνικό μέρισμα για περίπου 200.000 νοικοκυριά προανήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός αναφέροντας και τρεις στοχευμένες κατηγορίες πολιτών οι οποίες όμως αριθμητικά ξεπερνούν τις 600.000.

Χρήματα

ΟΠΕΚΑ: Από αύριο οι αιτήσεις για το επίδομα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες γίνεται, μέσω των ΚΕΠ όλης της χώρας και θα έχει διάρκεια από τις 20 Νοεμβρίου 19 έως και τις 2 Δεκεμβρίου 2019.

Ανάληψη

ΟΑΕΔ: Στις 16 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων για το εποχικό επίδομα

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 2 Δεκεμβρίου 2019. Ποιοι το δικαιούνται.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

ΟΠΕΚΑ: Κληρονομείται το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ο ΟΠΕΚΑ με μία απόφαση - νομολογία, έκρινε ότι το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κληρονομείται όπως κάθε περιουσιακό στοιχείο, επιστρέφοντας 3.000 ευρώ στο γιο υπερήλικης. Τα χρήματα είχαν προέλθει από επιδόματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα οποία ο ΟΓΑ είχε πάρει πίσω από το λογαριασμό της συνταξιούχου όταν εκείνη πέθανε, χωρίς καν να ενημερώσει.

Το υπουργείο Εργασίας

Η προστασία των μεσαίων εισοδημάτων

Ο Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός, Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ γράφει για την προτεραιότητα προστασίας των χαμηλών κοινωνικά στρωμάτων, όσο και των μεσαίων εισοδημάτων και για το διακύβευμα της επόμενης μέρας ενόψει εκλογών.

Κατοικιίες στη Πεντέλη (eurokinissi/ Παναγλοπουλος Γίαννης)

Επίδομα στέγασης: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Απαντήσεις σε απορίες σχετικά με το επίδομα στέγασης, οι αιτήσεις για το οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη. Ένας χρηστικός οδηγός για την αίτηση, τα κριτήρια και τα χρήματα, για όσους δικαιούνται να τα διεκδικήσουν.