news 24/7

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Συνέντευξη τύπου των υπουργών Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για τα μέτρα στήριξης

Κορονοϊός-Μέτρα στήριξης: Συμβολή του κράτους στο δώρο Πάσχα και 800 ευρώ και σε επιστήμονες

Συμμετοχή του δημοσίου στην καταβολή του δώρου του Πάσχα από πληττόμενες επιχειρήσεις και επίδομα 800 ευρώ στους επιστήμονες, αλλά από τον Μάιο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το 4ο πακέτο μέτρων

Γυναίκα σε ATM

Πότε θα μπουν τα χρήματα για ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου και προνοιακά επιδόματα, γέννησης

Για το επίδομα παιδιού η πρώτη δόση του 2020 θα καταβληθεί την 31η Μαρτίου για όσους έχουν υποβάλλει αίτηση και έχει εγκριθεί. Αναλυτικά όλες οι πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων.

Γυναίκα έξω από κλειστό φαρμακείο

Κορονοϊός: Όλα τα μέτρα στήριξης για ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους

Έμειναν εκτός των μέτρων, 120.000 εργαζόμενοι, αναφέρει σε επιστολή του στον πρωθυπουργό ο Ελληνικός Σύνδεσμος για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εγκαταστάσεων.

Το καμπ μεταναστών και προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο

Τι προβλέπει η ρύθμιση για περικοπή επιδομάτων σε όσους έχουν άσυλο

Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία, σε πρόγραμμα στήριξης και στις γενικές διατάξεις κοινωνικής αλληλεγγύης, διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Φωτογραφία αρχείου

Επίδομα γέννησης παιδιού: Πώς χορηγείται - Δικαιούχοι και καταβολή εξπρές

Η δήλωση γέννησης του παιδιού στο μαιευτήριο θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά απευθείας στο αρμόδιο Ληξιαρχείο ως εκκρεμότητα. Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση και ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

Οικογένεια Ρομά.

ΕλΕΔΑ: Διακρίσεις στο επίδομα γέννησης εις βάρος αλλοδαπών και Ρομά

Σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου μεταβάλλονται προς το χειρότερο οι όροι χορήγησης των επιδομάτων παιδιού, στέγασης και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στους μετανάστες που μένουν μόνιμα στη χώρα.

Βουλή των Ελλήνων

ΚΙΝΑΛ: Κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά εξέφρασε τους φόβους της για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις.

Γονείς με το παιδί τους σε καρότσι

Επίδομα γέννησης: Τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι για τα 2.000 ευρώ

Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα καθιερώνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Σε δυο φάσεις η καταβολή. Από πού θα γίνεται η καταβολή του βοηθήματος.

Βυτιοφόρο μεταφοράς υγρών καυσίμων παραδίδει πετρέλαιο θέρμανσης σε κατοικία της Αθήνας

Επίδομα θέρμανσης 2020: Παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για τους δικαιούχους

Με βάση την παλιά προθεσμία, όλοι όσοι δεν είχαν πάρει πετρέλαιο μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου θα καλούνταν να επιστρέψουν το ποσό του επιδόματος που είχαν πάρει ως προκαταβολή.

Φωτογραφία αρχείου

Κοινωνικό μέρισμα: Ξεπερνά τα 215 εκατ. ευρώ το ποσό - Ποιες είναι οι πρόσθετες κατηγορίες δικαιούχων

Στα 215 εκατ. ευρώ αυξάνεται το ποσό που θα διατεθεί για το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπογράφτηκε για να καλύψει τα περίπου 300.000 νοικοκυριά που θα ευεργετηθούν από το βοήθημα.

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Μητσοτάκης στο υπουργικό: "Δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος με 50 άτομα"

Με ενημέρωση για τις διεθνείς επαφές του Ν. Δένδια ξεκίνησε το υπουργικό. Στις πορείες στο κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "ταλαιπωρία των πολιτών"

Γυναίκα σε ATM

Από αύριο η καταβολή συντάξεων - Παραμονή Χριστουγέννων τα προνοιακά

Τα προνοιακά επιδόματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν τις εορτές έστω και οριακά. Αναλυτικά πότε θα καταβάλλουν τα ταμεία τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Βυτιοφόρο μεταφοράς υγρών καυσίμων παραδίδει πετρέλαιο θέρμανσης σε κατοικία της Αθήνας

Κοινωνικό μέρισμα: Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα - Κλείνει την Παρασκευή για το επίδομα θέρμανσης

Έως την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Το ΥΠΟΙΚ διαβεβαιώνει ότι όλα τα χρήματα θα δοθούν εντός του 2019.

Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας

Κοινωνικό μέρισμα: Μέσω πλατφόρμας και αίτησης το βοήθημα - Ποιοι το χάνουν

Οι τέσσερις κατηγορίες δικαιούχων του κοινωνικού επιδόματος - Η στοχευμένη επίδοση δημιουργεί αδικίες - Τα ποσά θα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα και δεν θα μπορούν να συμψηφιστούν με οφειλές.

Κόσμος στην πλατεία Συντάγματος

Κοινωνικό μέρισμα: Σπαζοκεφαλιά το ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Κοινωνικό μέρισμα για περίπου 200.000 νοικοκυριά προανήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός αναφέροντας και τρεις στοχευμένες κατηγορίες πολιτών οι οποίες όμως αριθμητικά ξεπερνούν τις 600.000.

Χρήματα

ΟΠΕΚΑ: Από αύριο οι αιτήσεις για το επίδομα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες γίνεται, μέσω των ΚΕΠ όλης της χώρας και θα έχει διάρκεια από τις 20 Νοεμβρίου 19 έως και τις 2 Δεκεμβρίου 2019.

Ανάληψη

ΟΑΕΔ: Στις 16 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων για το εποχικό επίδομα

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 2 Δεκεμβρίου 2019. Ποιοι το δικαιούνται.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

ΟΠΕΚΑ: Κληρονομείται το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ο ΟΠΕΚΑ με μία απόφαση - νομολογία, έκρινε ότι το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κληρονομείται όπως κάθε περιουσιακό στοιχείο, επιστρέφοντας 3.000 ευρώ στο γιο υπερήλικης. Τα χρήματα είχαν προέλθει από επιδόματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα οποία ο ΟΓΑ είχε πάρει πίσω από το λογαριασμό της συνταξιούχου όταν εκείνη πέθανε, χωρίς καν να ενημερώσει.