Επικήρυξη για την επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

Επικήρυξη για την επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

Επικηρύσσονται για ένα εκατομμυρίο ευρώ οι δράστες της άνανδρης επίθεσης με υδροχλωρικό οξύ στην συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα

Επικηρύσσονται για ένα εκατομμύριο ευρώ οι δράστες της άνανδρης επίθεσης, με υδροχλωρικό οξύ στην συνδικαλίστρια γραμματέα της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, Κωνσταντίνα Κούνεβα, στις 22 Δεκέμβρη 2008.

Τα μεσάνυχτα της 22ας Δεκεμβρίου 2008, καθώς επέστρεφε στο σπίτι της, από την εργασία της, άγνωστοι της έριξαν το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και στο στόμα, με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή της απο το ένα μάτι, να αντιμετωπίζει προβλήματα στην ομιλία και να έχει σοβαρά εγκαύματα.

Η κ. Κούνεβα νοσηλεύεται μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” και σύμφωνα με μαρτυρία της, πολύ καιρό πριν το περιστατικό, δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα για τη ζωή της, εξαιτίας του αγώνα της για τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών στις εταιρείες καθαρισμού.

Η επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα δημιούργησε ένα κύμα συμπαράστασης στην ελληνική κοινωνία, με διαδηλώσεις και εκδηλώσεις υποστήριξης, σε αντίθεση με την ελληνική πολιτεία που χρειάστηκε ένα χρόνο για να ασχοληθεί σοβαρά με την υπόθεση και με την ελληνική αστυνομία που έχασε πολύτιμο χρόνο ερευνώντας απίθανα σενάρια, με αποτέλεσμα οι δράστες και όσοι έδωσαν την εντολή, να παραμένουν ασύλληπτοι.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι η υπόθεση ανατέθηκε τελικά στη διεύθυνση δίωξης οργανωμενου εγκλήματος, ώστε να μπορέσουν να εχουν πρόσβαση στην εταιρεία, που φέρεται να εμπλέκεται με κύκλωμα που οργανώνει μεταφορά αλλοδαπών εργαζομένων στην Ελλάδα και στη συνέχεια την “υπενοικίασή” τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα