Αποτυχημένη η πρώτη εκτόξευση πυραύλου της Virgin Orbit – Δεν το βάζει κάτω ο Μπράνσον

Αποτυχημένη η πρώτη εκτόξευση πυραύλου της Virgin Orbit – Δεν το βάζει κάτω ο Μπράνσον
Το αεροπλάνο που μετέφερε τον πύραυλο της Virgin Orbit AP Photo/Matt Hartman

Χωρίς επιτυχία και πρόωρα ολοκληρώθηκε η πρώτη απόπειρα της Virgin Orbit για εκτόξευση πυραύλου πάνω από τον Ειρηνικό. Θα επανέλθει με νέα πτήση, αξιοποιώντας τα δεδομένα της πρώτης.

Ανεπιτυχής κρίθηκε η πρώτη απόπειρα της Virgin Orbit να εκτοξεύσει πύραυλο πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, τον οποίο έφερε ένα αεροπλάνο σε πτήση που πραγματοποίησε και η οποία έληξε πρόωρα. Έτσι, το όνειρο του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον για εκτόξευση πυραύλου και δημιουργία διαστημικών σκαφών, πήρε παράταση, τουλάχιστον για την ώρα, αφού η εταιρεία υποσχέθηκε να επανέλθει.

Αυτό, άλλωστε δήλωση και ο Διευθύνων Συμβουλος, της Virgin Orbit, Νταν Χαρτ λέγοντας πως αυτή η δοκιμή ήταν αρκετή για να δώσει έναν “θησαυρό πληροφοριών” στην εταιρεία για την επόμενη απόπειρα: “Κάναμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Οι μηχανικοί μας ήδη εξετάζουν τα δεδομένα και ο επόμενος πύραυλος μάς περιμένει”, είπε ο Νταν Χαρτ.


Άλλωστε, οι εκτιμήσεις της εταιρείας πριν από την πρώτη προσπάθεια μιλούσαν για 50-50 πιθανότητες επιτυχίας και αποτυχίας, συνεπώς η αποτυχημένη πρώτη επιχείρηση δεν απογοήτευσε τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος μένει πιστός στο όραμά του.

Το 747, γνωστό ως “Κοσμικό Κορίτσι” απογειώθηκε από το Λος Άντζελες την Κυριακή μεταφέροντας τον πύραυλο “LauncherOne” κάτω από την αριστερή πτέρυγα, ωστόσο λίγο αργότερα, όταν τον απελευθέρωσε, με την ανάφλεξη του κινητήρα κάτι πήγε στραβά και ο πύραυλος δεν έφτασε μακριά.


Αναμένουμε την επόμενη προσπάθεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα