ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ειδήσεις, νέα και ανακαλύψεις σχετικά με επιστημονικά θέματα.

Ερευνητές της BionTech

Μετάλλαξη Όμικρον: BioNTech και Moderna ετοιμάζονται για προσαρμοσμένα εμβόλια

BioNTech και Moderna αναμένουν τα πορίσματα των ερευνών προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο μια προσαρμοσμένη δόση εμβολίου είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον.

Και όμως τα ζώα έχουν αναμνήσεις - Πώς μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε το Αλτσχάιμερ

Και όμως τα ζώα έχουν αναμνήσεις - Πώς μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε το Αλτσχάιμερ

Το τεράστιο λάθος να πιστεύουμε ότι τα ζώα είναι "ρομπότ", που δεν μπορούν να θυμούνται προηγούμενες εμπειρίες και η συμβολή τους στη μάχη κατά του Αλτσχάιμερ.

Το έδαφος τηςγης

Οι πρώτες ήπειροι της Γης αναδύθηκαν από τον ωκεανό πριν 3,3 δισ. χρόνια

Οι νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων κάνουν λόγο για νωρίτερη ανάδυση των πρώτων ηπείρων της Γης από τον ωκεανό. Υποστηρίζουν ότι αυτό συνέβη λόγω έντονης μαγματικής δραστηριότητας.

Homo rhodesiensis

Homo bodoensis: Ανακαλύφθηκε νέος πρόγονος του ανθρώπου, που έζησε πριν 500.000 χρόνια

Ανακαλύφθηκε ένας νέος πρόγονος του ανθρώπου, ο Homo bodoensis, που ζούσε στην Αφρική πριν 500.000 - 600.000 χρόνια και μετά μετακινήθηκε σε Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο.

Ισχυρή ηλιακή έκλαμψη

NASA: Ισχυρή ηλιακή έκλαμψη θα φθάσει σύντομα στη Γη

Τα ηλιακά φορτισμένα σωματίδια αναμένεται να πλήξουν τη Γη σήμερα ή το Σαββατοκύριακο, κάτι που μπορεί να προκαλέσει θεαματικό σέλας στις βόρειες αρκτικές περιοχές ή και να επηρεάσει τις δορυφορικές επικοινωνίες.

Η απεραντοσύνη του Σύμπαντος ξεπερνάει και την πιο "τραβηγμένη" επιστημονική φαντασία

Η απεραντοσύνη του Σύμπαντος ξεπερνάει και την πιο "τραβηγμένη" επιστημονική φαντασία

Το εξωφρενικά τεράστιο μέγεθος του Σύμπαντος που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους και η πρόκληση για επιστήμονες και συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας να μας το μεταδώσουν.

ΑΠΘ: Έδωσαν τα ονόματα των Παύλου Φύσσα και Ζακ Κωστόπουλου σε νέα είδη κυανοβακτηρίων

ΑΠΘ: Έδωσαν τα ονόματα των Παύλου Φύσσα και Ζακ Κωστόπουλου σε νέα είδη κυανοβακτηρίων

Ενας επίκουρος καθηγητής Βιολογίας κι ένας υποψήφιος διδάκτορας ανακάλυψαν νέα είδη κυανοβακτηρίων και τους έδωσαν τα ονόματα των Παύλου Φύσα και Ζακ Κωστόπουλου.

Eπιστήμονες του UC San Francisco (UCSF) δημιούργησαν και δοκίμασαν το "βηματοδότη του εγκεφάλου" που προορίζεται για να γιατρέψει τις σοβαρές μορφές κατάθλιψης -και όχι μόνο.

Τσιπάκι που τοποθετείται στον εγκέφαλο μπορεί να νικήσει τη σοβαρή κατάθλιψη

Επιστήμονες του UC San Francisco (UCSF) δημιούργησαν και δοκίμασαν το "βηματοδότη του εγκεφάλου" που έχει ως στόχο να νικήσει τις διαταραχές της ψυχικής υγείας, όπως είναι η μάστιγα της εποχής μας που λέγεται κατάθλιψη.