ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ειδήσεις, νέα και ανακαλύψεις σχετικά με επιστημονικά θέματα.

Έρχεται το 7ο Athens Science Festival με κεντρικό θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη

Έρχεται το 7ο Athens Science Festival με κεντρικό θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Από την 1η μέχρι τις 5 Απριλίου, στο πλαίσιο του Athens Science Festival, οι κάτοικοι και τα σχολεία της Αθήνας εξερευνούν την επιστήμη μέσα από διασκεδαστικούς, καινοτόμους και διαδραστικούς τρόπους

H NASA αποκαλύπτει τον μακρινό "χιονάνθρωπο" Άροκοθ

H NASA αποκαλύπτει τον μακρινό "χιονάνθρωπο" Άροκοθ

Ο Άροκοθ -αντίθετα με άλλα "βομβαρδισμένα" σώματα του ηλιακού συστήματος- έχει μια σχετικά ομαλή επιφάνεια με λίγους κρατήρες πρόσκρουσης, η οποία εκτιμάται ότι έχει ηλικία περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων ετών.

Κβαντική διεμπλοκή

Ένα βήμα πιο κοντά στο κβαντικό διαδίκτυο

Για πρώτη φορά Κινέζοι επιστήμονες πέτυχαν κβαντική διεμπλοκή ανάμεσα σε δύο κβαντικές μνήμες σε απόσταση ρεκόρ 50 χιλιομέτρων, φέρνοντας πιο κοντά το κβαντικό διαδίκτυο.

Αύγουστος Πανταζίδης

Αύγουστος Πανταζίδης: O πρώτος Έλληνας αστροναύτης που εκπαιδεύεται για τον Ευρωπαϊκό Διαστημικό Οργανισμό

Ο Αύγουστος Πανταζίδης θα συμμετέχει στην προσομοίωση αποστολής στη Σελήνη EMMIHS IV που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Κοροναϊός

Κοροναϊός: Οι επιστήμονες ετοιμάζονται να τον "βαφτίσουν" επίσημα

Ο Κοροναϊός θα αποκτήσει επίσημο όνομα. Αυτό δεν πρέπει να περιλαμβάνει γεωγραφική ένδειξη, όνομα ανθρώπου, ζώου ή φαγητού, ούτε αναφορές σε συγκεκριμένη κουλτούρα ή βιομηχανία.

Πλανήτες.

Ηράκλειο: Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν νέο, παγωμένο πλανήτη

Ο νέος πλανήτης, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εντοπίστηκε στο κοντινότερο πλανητικό μας σύστημα. Νέες παρατηρήσεις, αναλύσεις και προσομοιώσεις αναμένεται να δώσουν απαντήσεις για το νέο ουράνιο αντικείμενο.