ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ειδήσεις, νέα και ανακαλύψεις σχετικά με επιστημονικά θέματα.

Ραδιοτηλεσκόπιο LOFAR

Η ασύλληπτη απεραντοσύνη του σύμπαντος: Ανακαλύφθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άγνωστοι γαλαξίες

Το LOFAR έχει ήδη εντοπίσει περίπου 320.000 πηγές ραδιοκυμάτων, που σχεδόν όλες είναι γαλαξίες στο μακρινό σύμπαν. Άλλη μια απόδειξη για το πόσο ασύλληπτα αχανές είναι το σύμπαν.

Φωτογραφία από ΑΠΕ

Αποκωδικοποιήθηκε το γονιδίωμα του μεγάλου λευκού καρχαρία, κρύβει μυστικά κατά του καρκίνου

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το γονιδίωμα του λευκού καρχαρία είναι πολύ μεγαλύτερο από το ανθρώπινο και αποκαλύπτει πολύτιμα μυστικά που χρησιμεύουν στη μάχη κατά του καρκίνου.

Την Τρίτη η δεύτερη Υπερ-σελήνη του 2019

Την Τρίτη η δεύτερη Υπερ-σελήνη του 2019

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το εντυπωσιακό φαινόμενο συμβαίνει όταν υπάρχει πανσέληνος και ταυτόχρονα η τροχιά του φεγγαριού το φέρνει πιο κοντά στη Γη, με αποτέλεσμα ο δορυφόρος του πλανήτη μας να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός.

Όρος Έβερεστ

Βουνά μεγαλύτερα από το Έβερεστ μπορεί να υπάρχουν κάτω από τα πόδια μας

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σε βάθος περίπου 660 χιλιομέτρων κάτω από τα πόδια μας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι υπάρχουν βουνά με ύψος μεγαλύτερο ακόμη και από το Έβερεστ, σύμφωνα με εκτιμήσεις Αμερικανών και Κινέζων γεωεπιστημόνων.

NASA: Χάθηκε για πάντα το μυθικό ρόβερ Opportunity στον Άρη

NASA: Χάθηκε για πάντα το μυθικό ρόβερ Opportunity στον Άρη

Κατά την διάρκεια των μηνών της σιωπής, η κοινότητα των επιστημόνων και των μηχανικών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα προετοίμασε το πένθος για το μυθικό ρόβερ. Το "αντίο" του Μπάρακ Ομπάμα και της επιστημονικής κοινότητας.

Ανεξήγητο! Εκρήξεις φωτός κατέγραψε στην ατμόσφαιρα ρωσικός δορυφόρος

Ανεξήγητο! Εκρήξεις φωτός κατέγραψε στην ατμόσφαιρα ρωσικός δορυφόρος

Άγνωστα φυσικά φαινόμενα στην ατμόσφαιρα της Γης κατέγραψε για πρώτη φορά ένας ρωσικός δορυφόρος, αφήνοντας έκπληκτους τους επιστήμονες, αφού κανείς δεν γνωρίζει την προέλευσπή τους.

Φωτογραφία Αρχείου - Κάτοικοι του χωριού Βρίσα προσπαθούν να μαζέψουν ό,τι μπορούν μέσα στα συντρίμμια των σπιτιών μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ

Σεισμός: Η αντιπαράθεση των "ρίχτερ", οι πικρίες και η αγωνία των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας

Ευθύμιος Λέκκας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος και Γεράσιμος Χουλιάρας μιλάνε στο News 24/7 για την μελέτη της ομάδας ΒΑΝ, την επικινδυνότητα στη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο. Οι αντίθετες απόψεις, οι χάρτες και τα "ποσταρίσματα" που αναστατώνουν τους κατοίκους στο άκουσμα και μόνο ενός μεγάλου σεισμού

Μέλισσες

Οι μέλισσες ξέρουν να κάνουν πρόσθεση και αφαίρεση;

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα επιστημονική έρευνα ισχυρίζεται πως οι μέλισσες μπορούν να κάνουν κάποιες βασικές αριθμητικές πράξεις. Οι ίδιοι επιστήμονες υποστήριξαν παλιότερα ότι οι μέλισσες καταλαβαίνουν την έννοια του μηδενός.

Κοριτσάκι παίζει με tablet

Οι πολλές ώρες μπροστά από οθόνες καθυστερούν την ανάπτυξη των μικρών παιδιών

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η αφιέρωση μεγάλου χρόνου στις οθόνες συνεπάγεται ότι τα παιδάκια χάνουν την ευκαιρία να εξασκήσουν τις πολύτιμες σωματικές και νοητικές δεξιότητές τους, καθώς και την ικανότητα διαπροσωπικής επαφής.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019: πανσέληνος, υπερπανσέληνος και ολική σεληνιακή έκλειψη. (Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Μάγεψε το Ματωμένο Φεγγάρι: Τα καλύτερα καρέ από Ελλάδα και εξωτερικό

Η πρώτη πανσέληνος του έτους συνδυάσθηκε με μια ολική έκλειψη Σελήνης, που "χρωμάτισε" το φεγγάρι κόκκινο, και με υπερ-πανσέληνο. Πώς είδαν ανά την υφήλιο το Σούπερ Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκου.