ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ειδήσεις, νέα και ανακαλύψεις σχετικά με επιστημονικά θέματα.

Επιστήμονας φορά τα γάντια του

Ένας τρόπος ανίχνευσης του κορονοϊού καλύτερος κι' από τα τεστ

Σύμφωνα με την επιστήμονα Γκερτγιάν Μεντέμα, η ανάλυση των λυμάτων μπορεί να αποκαλύψει την πραγματική εξάπλωση του κορονοϊού και να χτυπήσει έγκαιρα "καμπανάκι" για μία μελλοντική επανεμφάνισή.

Κορονοϊός

Κορονοϊός: "Γραπώνεται" στα κύτταρα των ασθενών με τετραπλάσια ισχύ σε σχέση με τον SARS

Περισσότερο φως στον βιολογικό μηχανισμό μετάδοσης του κορονοϊού μέσα στο σώμα, έριξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ο ιός του COVID - 19 είναι πολύ πιο ισχυρός από του SARS.

Το "Ατρόμητο Κορίτσι" στη Νέα Υόρκη, "φόρεσε" μάσκα λόγω κορονοϊού

Κορονοϊός: Η ανάλυση που διαβάζεται σε όλο τον πλανήτη - Γιατί πρέπει να κερδίσουμε χρόνο

Η μέθοδος "Το Σφυρί και ο Χορός" (The hammer and the Dance) που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις δύο φάσεις αντίδρασης ενάντια στον κοροναϊο. Γιατί είναι σημαντικό οι χώρες να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά.

Πλανήτης Άρης, καρέ από τη NASA

NASA: Τι εντόπισε στο υπέδαφος του Άρη

Ο σεισμογράφος InSight της Nasa εντόπισε σεισμική δραστηριότητα στον πλανήτη Άρη από τον Νοέμβριο του 2018 έως και σήμερα. Έχουν καταγραφεί πάνω από 170 σεισμοί.

Έρχεται το 7ο Athens Science Festival με κεντρικό θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη

Έρχεται το 7ο Athens Science Festival με κεντρικό θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Από την 1η μέχρι τις 5 Απριλίου, στο πλαίσιο του Athens Science Festival, οι κάτοικοι και τα σχολεία της Αθήνας εξερευνούν την επιστήμη μέσα από διασκεδαστικούς, καινοτόμους και διαδραστικούς τρόπους

H NASA αποκαλύπτει τον μακρινό "χιονάνθρωπο" Άροκοθ

H NASA αποκαλύπτει τον μακρινό "χιονάνθρωπο" Άροκοθ

Ο Άροκοθ -αντίθετα με άλλα "βομβαρδισμένα" σώματα του ηλιακού συστήματος- έχει μια σχετικά ομαλή επιφάνεια με λίγους κρατήρες πρόσκρουσης, η οποία εκτιμάται ότι έχει ηλικία περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων ετών.

Κβαντική διεμπλοκή

Ένα βήμα πιο κοντά στο κβαντικό διαδίκτυο

Για πρώτη φορά Κινέζοι επιστήμονες πέτυχαν κβαντική διεμπλοκή ανάμεσα σε δύο κβαντικές μνήμες σε απόσταση ρεκόρ 50 χιλιομέτρων, φέρνοντας πιο κοντά το κβαντικό διαδίκτυο.