Αυστραλία: Αλλόκοτη πράσινη λάμψη εν μέσω καταιγίδας προβλημάτισε τους επιστήμονες

Αυστραλία: Αλλόκοτη πράσινη λάμψη εν μέσω καταιγίδας προβλημάτισε τους επιστήμονες
Η πράσινη λάμψη εν μέσω καταιγίδας Youtube

Μια αλλόκοτη πράσινη λάμψη εμφανίστηκε στον νυχτερινό ουρανό, μαζί με έναν ανεξήγητο ήχο, κατά τη διάρκεια ισχυρής καταιγίδας στη Δυτική Αυστραλία.

Το φαινόμενο κατέπληξε τόσο τους κατοίκους που αντίκρισαν το παράξενο θέαμα, όσο και τους επιστήμονες που προβληματίστηκαν και ξεκίνησαν να δημιουργούν σχετικές θεωρίες.

Το μυστηριώδες φαινόμενο καταγράφηκε σε βίντεο από έναν κάτοικο της περιοχής στη Δυτική Αυστραλία, που παρακολουθούσε με αγωνία την ισχυρή καταιγίδα.

Το πρασινωπό αυτό φως συνοδευόταν κι από έναν εξίσου ανεξήγητο ήχο. Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, οι θεωρίες, ειδικών και μη, επί του φαινομένου πήραν κι έδωσαν.

Η εντυπωσιακή λάμψη προκάλεσε σύγχυση στους ειδικούς, με τον μετεωρολόγο Νιλ Μπένετ να αναφέρει σχετικά: “Δεν έχω δει ποτέ ξανά κάτι ανάλογο”.

Όπως εξήγησε: “Εκτιμούμε πως η πράσινη αυτή λάμψη δεν σχετίζεται με την καταιγίδα. Θεωρούμε πως πρόκειται για κάποιου είδους αντανάκλαση από τη γη, αντί για φαινόμενο που δημιουργήθηκε στην ατμόσφαιρα”.

Πολλοί ήταν εκείνοι, ανάμεσά τους και κάτοικοι της περιοχής, που συμφώνησαν με την εκδοχή του μετεωρολόγου και συμμερίστηκαν την άποψή του.

Ωστόσο, υπήρξαν κι εκείνοι που συνέδεσαν το φαινόμενο με την ηλεκτρική καταιγίδα, ενώ, όπως ήταν αναμενόμενο, αρκετοί θεώρησαν πως η λάμψη σχετίζεται με τους εξωγήινους.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η αλλόκοτη πράσινη λάμψη, με μια μεγάλη μερίδα κόσμου να σχολιάζουν από κάτω και να προβάλλουν τη δική τους εκδοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα