Αυτή είναι η γαρίδα Pink Floyd!

Roger Waters performs against a video backdrop of his former band Pink Floyd during the third day of the Coachella Valley Music and Arts Festival in Indio, Calif., Sunday, April 27, 2008. (AP Photo/Chris Pizzello)
Roger Waters performs against a video backdrop of his former band Pink Floyd during the third day of the Coachella Valley Music and Arts Festival in Indio, Calif., Sunday, April 27, 2008. (AP Photo/Chris Pizzello) ASSOCIATED PRESS

Τι κοινό έχουν το θρυλικό βρετανικό συγκρότημα και το νέο είδος γαρίδας που ανακαλύφθηκε (pics)

Και το όνομα αυτής...Synalpheus pinkfloydi. Ο λόγος για το νέο είδος γαρίδας, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και στο οποίο οι επιστήμονες αποφάσισαν να δώσουν το όνομα του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος Pink Floyd.

Το νέο μέλος της οικογένειας των αρθρόποδων φέρει μια μεγάλη ροζ φωσφοριζέ δαγκάνα και, "ακριβώς όπως όλα τα καλά ροκ συγκροτήματα", μπορεί να παράξει έναν μεγάλο αριθμό ήχων, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Οξφόρδης.

Ο ζωολόγος Σάμι ντε Γκρέιβ, που εργάζεται στο μουσείο και είναι φανατικός θαυμαστής των Pink Floyd, είπε ότι η εν λόγω γαρίδα ανακαλύφθηκε στα ανοικτά των ακτών του Παναμά και "ήταν η τέλεια ευκαιρία για να τιμήσω το αγαπημένο μου συγκρότημα".

Ανοιγοκλείνοντας γρήγορα την δαγκάνα της, η γαρίδα μπορεί να παράξει έναν αρκετά δυνατό ήχο, ο οποίος μπορεί ακόμα και να σκοτώσει ένα μικρό ψάρι.

Περιγραφή της γαρίδας δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Zootaxa την Μ. Τετάρτη, με την επιστημονική ομάδα να συνοδεύει τις αναρτήσεις της στα social media με πειραγμένα εξώφυλλα άλμπουμ του συγκροτήματος.

"Ακούω συχνά Pnik Floyd, ως μουσική υπόκρουση, όταν δουλεύω. Τώρα όμως, η μπάντα και η δουλειά μου συνδυάστηκαν με την επιστημονική βιβλιογραφία", δήλωσε ο ντε Γκρέιβ.

(Πηγή: France24, φωτό: AP Photo/Chris Pizzello)

SHARE:

24Media Network